Om det å jobbe med store datasett i Numbers

Numbers 10.0 og nyere er optimalisert for best mulig ytelse når du jobber med store datasett.

Numbers 10.0 og nyere på iPhone, iPad, iPod touch og Mac har forbedret ytelse for dataimport, eksport og kartlegging. Lag, rediger og vis regneark med tabeller som inneholder opptil 1 000 000 rader og 1 000 kolonner.

I Numbers for iCloud kan du opprette og redigere regneark med tabeller som inneholder opptil 65 535 rader eller 256 kolonner, og åpne og se regneark og tabeller som er større enn det.

Den generelle ytelsen for store datasett avhenger også av hvor mye prosessorkraft, minne og lagringsplass enheten har tilgjengelig.

Dataimport

Importer datasett med opptil 1 000 000 rader og 1 000 kolonner til et regneark. Hvis du prøver å importere mer enn det, viser Numbers et varsel som sier at dataene dine er avkortet.

Dataeksport

Eksporter en tabell med opptil 1 000 000 rader og 1 000 kolonner til Excel-, CSV. eller TSV-format.

Eksportering til enkelte eldre formater har noen begrensninger:

• Eksportering til XLS (Excel 1997-2004-kompatibel) støtter tabeller med maksimalt 65 535 rader eller 256 kolonner med data. Hvis du velger «Én per ark» når du eksporterer, og tabellen overskrider 65 535 rader eller 256 kolonner med data, eksporteres den som ett arbeidsark per tabell.
  • Eksportering til Numbers '09-format støtter tabeller med maksimalt 65 535 rader eller 256 datakolonner.

Diagrammer

Når du kartlegger store datasett, bruker Numbers en downsampling-teknikk som forbedrer ytelsen og opprettholder formen, detaljene og karakteren til dataene dine, samtidig som kartleggingshastigheten økes. Enkelte typer diagrammer i Numbers bruker denne downsampling-teknikken:

• 2D-diagrammer, inkludert søyler, stablet søyle, kolonne, stablet kolonne, areal, stablet areal, linje, en blanding av disse, og diagrammer med to akser
  • Alle 3D-diagrammer, unntatt kakediagrammer

Du kan kartlegge opptil 250 000 rader med data. Når du kartlegger et regneark med mer enn 250 000 rader, vil diagrammet bare vise data fra de første 250 000 radene.

Kategoriserte tabeller

En kategorisert tabell kan ha opptil 200 000 rader med opptil fire nivåer av kategorisering.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.