Rotere skjermen på iPad

Skjermen på iPad kan roteres slik at du kan se apper – som Safari og Meldinger – i stående eller liggende modus. Finn ut hvordan du roterer skjermen på iPad, eller få hjelp hvis funksjonen ikke virker.

Noen apper støtter ikke rotering, så det kan hende at skjermen ikke roteres selv om Lås retning ikke er på.

Rotere skjermen på iPad

1. Sørg for at Lås retning er av:
    • På iPad med iOS 12 eller nyere, eller iPadOS, sveiper du ned fra øvre høyre hjørne av skjermen for å åpne Kontrollsenter. Deretter trykker du på Lås retning-knappen  for å forsikre deg om at låsen er av.
    • På iPad med iOS 11 eller eldre sveiper du opp fra bunnen av skjermen for å åpne Kontrollsenter. Deretter trykker du på Lås retning-knappen  for å forsikre deg om at låsen er av.
  2. Hold iPad sidelengs.

Hvis skjermen fremdeles ikke roteres, prøver du en annen app, som Safari eller Meldinger – disse skal virke i liggende modus. Hvis skjermen fremdeles ikke roteres, sjekker du om iPaden har en sidebryter.

Sjekke om iPaden har en sidebryter

Hvis du ikke ser Lås retning-knappen , sjekker du om iPad har en sidebryter. Hvis du har en iPad med sidebryter, kan du stille sidebryteren slik at den fungerer som en retningslås eller lyd av-bryter.

Gå til Innstillinger > Generelt. Velg ønsket alternativ under Bruk sidebryter.