Endre oppdateringsfrekvensen på MacBook Pro eller Apple Pro Display XDR

Du kan bytte mellom oppdateringsfrekvensene på 16-tommers MacBook Pro, 14-tommers MacBook Pro eller Pro Display XDR.

Når du jobber med profesjonelle arbeidsflyter som videoredigering, kan du angi at skjermens oppdateringsfrekvens skal samsvare med bildefrekvensen til videoen du redigerer eller viser.

Tilgjengelige oppdateringsfrekvenser

Du kan bytte mellom disse oppdateringsfrekvensene på Retina-skjermen:

• 60 hertz
  • 59,94 hertz
  • 50 hertz
  • 48 hertz
  • 47,95 hertz

På 14-tommers og 16-tommers MacBook Pro-modeller med Apple-chip kan du velge ProMotion for en adaptiv oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz.

Endre oppdateringsfrekvensen

Velg en oppdateringsfrekvens som kan deles på bildefrekvensen til innholdet uten desimaler. Hvis innholdet du har åpent, for eksempel har en bildefrekvens på 24 bilder per sekund, velger du 48 hertz som oppdateringsfrekvens.

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg og klikk på Skjermer.
  2. Klikk på lokalmenyen Oppdateringsfrekvens og velg en oppdateringsfrekvens.
    Menyen for Oppdateringsfrekvens vises i Systemvalg-vinduet

Når du er ferdig med å vise eller redigere videoinnholdet, kan du vurdere å endre oppdateringsfrekvensen tilbake til det som er standard for skjermen din.

I macOS Catalina og macOS Big Sur trykker du og holder nede Tilvalg-tasten og velger Skalert-knappen for å vise menyen for oppdateringsfrekvens.