Apple Arcade og personvern

Apple Arcade beskytter informasjonen din og lar deg velge hva du vil dele.

• Vi samler inn din personlige informasjon slik at vi kan levere det innholdet du kjøper, laster ned eller vil oppdatere.
  • Vi bruker også informasjon om kontoen din, kjøp og nedlastinger i App Store og Arcade til annonsering for å sikre at Annonser i søk i App Store og annonser i Apple News og Aksjer, der det er tilgjengelig, er relevante for deg. Du har valgmuligheter når det gjelder annonser, som beskrevet nedenfor.
  • Vi bruker informasjon om spillaktivitet, kjøp, nedlastinger og annen aktivitet i App Store og Arcade til å skreddersy funksjoner og gi tilpassede anbefalinger til deg. Du kan velge å fjerne tillatelsen til bruk av disse dataene til dette formålet, som beskrevet nedenfor.
  • Informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar, brukes til å lage en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å abonnere, for å bidra til å identifisere og beskytte deg mot svindel. Innsendingene er utviklet slik at Apple ikke kan lese de virkelige verdiene på enheten din. Rangeringene arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.
  • Vi bruker informasjon om hva du klikker på, kjøper og laster ned i App Store for å identifisere måter å forbedre App Store og Arcade på. Informasjonen lagres med IP-adresse, en tilfeldig, unik identifikator (der nødvendig) og Apple-ID hvis du er logget på i butikken. Vi bruker informasjon om hva du klikker på, kjøper, søker etter og laster ned i App Store for å identifisere måter å forbedre App Store og Arcade på. Informasjonen lagres med IP-adressen, en tilfeldig, unik identifikator (der nødvendig) og med Apple-ID-en din hvis du er logget på i butikken.

Apple Arcade er fra første stund utviklet for å beskytte personvernet ditt. Vi er nøye på å kun samle inn data vi trenger for å gjøre opplevelsen din bedre. Når vi samler inn data, mener vi det er viktig at du vet hva vi samler inn, og hvorfor vi trenger det, så du kan ta veloverveide beslutninger.

Levering av Apple Arcade

Apple bruker den personlige informasjonen din til å levere tjenestene og funksjonene i Apple Arcade. Dette inkluderer konto- og betalingsinformasjonen din, som du kan se og endre i Innstillinger eller Systemvalg, samt kjøpshistorikken din i App Store.

Apple Arcade bruker iCloud for å holde deler av tjenesten oppdatert på alle enhetene dine. Apple Arcade vil for eksempel bruke iCloud til å synkronisere framdriften din i et spill på alle enhetene dine. Du kan når som helst deaktivere denne funksjonen ved å slå av iCloud for Arcade-spill i Innstillinger på en iOS- eller iPadOS-enhet eller i Systemvalg på en Mac. Hvis en spillutvikler bruker iCloud-sikkerhetskopi, vil spillframdriften din fortsatt bli sikkerhetskopiert til iCloud hvis du har aktivert iCloud-sikkerhetskopi.

Når logger på Game Center, vil Apple motta spillaktiviteten din, inkludert resultater og prestasjoner, utfordringer og flerspillerspilling. Du kan finne ut mer om Game Center og personvern ved å gå til Innstillinger > Game Center.

Forbedre og tilpasse Apple Arcade

Apple samler inn begrenset informasjon om spillene du spiller hver uke, som er knyttet til Apple-ID-en din. Vi samler også inn informasjon som ikke identifiserer deg personlig, om spillaktiviteten din som ikke er knyttet til Apple-ID-en din. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre og optimalisere Apple Arcade for deg og andre, og for å tilpasse din opplevelse i Apple Arcade og App Store for å hjelpe deg med å oppdage innholdet som er mest relevant for deg. Vi anbefaler for eksempel spill som vi tror du vil være interessert i, basert på spill du har spilt tidligere eller kjøpt i App Store. Tilpasningsfunksjoner kan deaktiveres ved å slå av bryteren for Personlige anbefalinger for Apple-ID-en din i innstillingene for App Store.

Kommunikasjon med deg

Apple kan bruke informasjon om kontoen din, som Apple-produktene du eier og abonnementene dine på Apple-tjenester, til å sende deg informasjon om Apple Arcade og andre Apple-produkter, -tjenester og -tilbud som kan være av interesse for deg, inkludert Apple One. Hvis du abonnerer på Apple One, kan det hende at vi sender deg e-postmeldinger og pushvarslinger om funksjonene til hver av tjenestene du abonnerer på. Apple kan også bruke informasjon om aktiviteten din i App Store og Arcade til å sende e-postmeldinger og pushvarslinger om nye funksjoner, innhold og tilbud i App Store og Arcade. Du kan endre e-postvalgene dine og velge om du vil motta disse e-postmeldingene, på appleid.apple.com/no. Du kan oppdatere varslingsvalg på iOS og iPadOS ved å gå til Innstillinger > Varslinger > App Store.

Deling med tredjeparter

Vi oppgir samlet informasjon, som ikke identifiserer deg personlig, om spillaktivitet til innholdsleverandører til Apple Arcade, slik at de kan vurdere og forbedre spillerengasjementet med sine spill.

Datainnsamling utført av innholdsleverandører

Innholdsleverandører som leverer Arcade-spill, er pålagt å få tillatelse fra deg for å samle inn din personlige informasjon. Innholdsleverandører kan kun bruke din personlige informasjon til formålene de oppgir når de innhenter tillatelse fra deg. Du bør lese gjennom Apple Arcade-innholdsleverandørers betingelser, personvernsretningslinjer og praksis for å forstå hvordan de samler inn og bruker dataene dine.

Oppbevaring

Vi oppbevarer personlig informasjon knyttet til dine transaksjoner, nedlastinger og spillaktivitet i Apple Arcade kun så lenge vi har et forretningsbehov, en kontraktsforpliktelse eller det er et juridisk krav. Noe av informasjonen, som abonnementskjøpshistorikk, men ikke lagret kortinformasjon, kan imidlertid beholdes som forretningsprotokoller selv etter at du avslutter kontoen din eller avslutter abonnementet på Apple Arcade.

Familiedeling

Når du abonnerer på Apple Arcade, er abonnementet tilgjengelig for andre medlemmer av familiegruppen din. Med Innhold og personvern i Skjermtid kan du begrense tiden som brukes i spesifikke apper og blokkere funksjoner på barnets enhet. Du kan også angi restriksjoner på iPhone, iPad og iPod touch for eksplisitt innhold, kjøp og nedlastinger samt personvern. Hvis du ikke vil dele et Arcade-abonnement med familiemedlemmene dine, kan du deaktivere Deling av kjøp. I iOS eller iPadOS velger du Innstillinger > Apple‑ID-en din > Familiedeling > Deling av kjøp. På Mac velger du Systemvalg > Familiedeling > Deling av kjøp.

All informasjon Apple samler inn, blir behandlet i samsvar med Apples retningslinjer for personvern, som du kan lese på www.apple.com/no/privacy.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.