Siri-forslag, søk og personvern

Siri er utviklet for å beskytte informasjonen din og la deg velge hva du vil dele.

Siri analyserer hvordan du bruker enhetene og appene dine for å gi deg tilpassede forslag og bedre søkeresultater ved hjelp av lokal behandling på enheten, og synkroniseres på alle enhetene dine med gjennomgående kryptering ved hjelp av iCloud.

Siri bruker lokal behandling på enheten til å lære hvordan du bruker enhetene dine og apper for å gjøre opplevelsen mer personlig. Ved hjelp av informasjon som er lagret på enheten din, som Safari-loggen, e‑poster, meldinger og kontakter samt informasjon fra andre installerte apper, kan Siri foreslå snarveier og gi deg forslag i søk, Slå opp, Safari, apper med mer. Når du kjører en foreslått snarvei fra Siri, er du underlagt appens vilkår og retningslinjer for personvern.

Siri bruker iCloud til å synkronisere tilpasningen på alle Apple-enhetene dine ved hjelp av gjennomgående kryptering.

For å gjøre forslag og søkeresultater mer relevante vil noe av informasjonen bli sendt til Apple, men den vil ikke kunne knyttes til deg.

Når du bruker Siri-forslag i søk, Slå opp, Safari eller bilder i Meldinger, vil ingen informasjon som sendes til Apple, identifisere deg, og det knyttes til en tilfeldig, vekslende enhetsgenerert identifikator. Enheten din kan sende informasjon som sted, interesser (for eksempel matlaging eller basketball), søkene dine, forslag du har valgt, og relaterte bruksdata til Apple. Denne informasjonen omfatter ikke søkeresultater som viser filer eller innhold på enheten din. Hvis du abonnerer på tjenester for musikk- og filmabonnement, kan navnene på disse tjenestene og typen abonnement sendes til Apple. Kontonavn, nummer og passord vil aldri bli sendt til Apple.

Denne informasjonen brukes til å behandle forespørselen din og gi mer relevante forslag og søkeresultater og knyttes ikke til Apple-ID-en din, e-postadressen din eller andre data som Apple besitter fra din bruk av andre Apple-tjenester.

Samlet informasjon kan bli brukt til å forbedre andre Apple-produkter og -tjenester. Vanlige søk kan bli delt med en nettbasert søkemotor for å forbedre søkeresultatene.

Søkemotorforslag i Safari

Safari har kun ett felt slik at du nå skriver inn både søk og nettadresser på samme sted. Når Søkemotorforslag er aktivert, vil Safari be den valgte søkemotoren om forslag basert på teksten du skriver inn.

Forhåndslast topptreff i Safari

Hvis Forhåndslast topptreff er aktivert, vil Safari laste inn nettsider i bakgrunnen så snart et topptreff er identifisert basert på bokmerker og søkeloggen din. Hvis du deaktiverer dette valget, lastes siden inn som normalt.

Du har valgmuligheter og kontroll

Du kan kontrollere Siri-forslag i Innstillinger > Siri og søk. Hvis du ikke vil at Siri-forslag skal sende informasjonen din til Apple, kan du slå av Siri-forslag i Siri og søk. Safari-forslag kan slås av i Innstillinger > Safari.

Du kan se og kontrollere den fullstendige listen over funksjoner som Siri tilpasser, og apper som Siri foreslår snarveier for, i Innstillinger > Siri og søk. Hvis du vil hindre at apper samler inn informasjon for å tilpasse Siri, går du til Siri-innstillingene for å deaktivere Lær fra denne appen-alternativet i Siri-innstillinger for hver app. Du kan også kontrollere her hvorvidt Siri kan sende deg forslag i søk eller på Låst-skjerm for hver app.

Du kan slå av stedstjenester for Siri-forslag i Innstillinger > Personvern > Stedstjenester > Systemtjenester > Stedsbaserte forslag. Hvis du slår av Stedstjenester på enheten, vil ikke den nøyaktige posisjonen din bli sendt til Apple. Apple kan bruke IP-adressen til internettforbindelsen din for å beregne omtrent hvor du befinner deg, slik at du kan få mer relevante forslag.

Hvis du ikke vil at Siri-tilpassingene skal synkroniseres på alle enhetene dine, kan du slå av Siri i iCloud-innstillinger.

Ved å bruke Forslag fra Siri og Søk godtar du at Apple, samt våre underleverandører og samarbeidspartnere, kan samle inn, overføre, vedlikeholde, behandle og bruke informasjonen. Informasjon som samles inn av Apple, håndteres i henhold til Apples retningslinjer for personvern på www.apple.com/no/legal/privacy

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.