Nyheter i oppdateringene for macOS Catalina

Finn ut mer om oppdateringene Apple har lansert for macOS Catalina.

macOS Catalina-oppdateringene forbedrer stabiliteten, ytelsen eller kompatibiliteten til Mac, og de anbefales for alle Catalina-brukere. Velg Systemvalg fra Apple-menyen , og klikk på Programvareoppdatering for å få disse oppdateringene. Finn ut mer om hvordan du oppdaterer programvaren på Mac.

Hvis du vil vite mer om sikkerhetsinnholdet i disse oppdateringene, kan du se Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

macOS Catalina 10.15.7

macOS Catalina 10.15.7 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og feilrettinger for Mac.

• Løser et problem der macOS ikke automatisk kobler til Wi-Fi-nettverk

• Løser et problem som kan forhindre at filer synkroniseres via iCloud Drive

• Løser et grafikkproblem som kan oppstå på iMac (Retina 5K, 27-tommers, 2020) med Radeon Pro 5700 XT

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

macOS Catalina 10.15.6

macOS Catalina 10.15.6 introduserer lokale nyheter i dagens feed i Apple News og forbedrer sikkerheten og påliteligheten til Mac.

Apple News

• Lokale nyheter i dagens feed gir omfattende dekning av San Francisco, Bay Area, Los Angeles, Houston og New York City

• Flere nyheter er tilgjengelig fra lokale nyhetsleverandører med abonnement på Apple News+

• Nå kan det daglige nyhetsbrevet ditt fra Apple News tilpasses med saker som gjenspeiler interessene dine

Denne oppdateringen inkluderer også feilrettinger og andre forbedringer.

• Legger til et nytt alternativ for å optimalisere videostrømming på HDR-kompatible bærbare Macer for å forlenge batteriets levetid

• Løser et problem der datamaskinnavnet kan bli endret etter installasjon av en programvareoppdatering

• Løser et problem der enkelte mus og styreflater med USB-tilkobling kan miste forbindelsen

Bedriftsinnhold:

• Når det innebygde tastaturet brukes med et ikke-amerikansk tastaturoppsett, blir ikke lenger passord som inneholder bestemte tegn, avvist i påloggingsvinduet på Mac

• Tillater kommandolinjeverktøy som ikke bruker CFNetwork, for eksempel curl(1), å fortsette å koble seg til TLS-servere som bruker sertifikater utstedt av den nylig utgåtte AddTrust External CA Root

• Større nye utgivelser av macOS kan skjules når du bruker kommandoen softwareupdate(8) med flagget --ignore, hvis maskinen er registrert i Apple School Manager, Apple Business Manager eller en brukergodkjent MDM.

• Denne endringen gjelder også macOS Mojave og macOS High Sierra etter installering av sikkerhetsoppdatering 2020-004.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

macOS Catalina 10.15.5

Med macOS Catalina 10.15.5 kommer administrering av batterihelse i Strømsparing-innstillingene på bærbare PC-er, et nytt alternativ for å deaktivere automatisk framheving i gruppesamtaler i FaceTime, og muligheten til å finjustere den innebygde kalibreringen av Pro Display XDR. Oppdateringen forbedrer også stabiliteten, påliteligheten og sikkerheten på Mac.

Administrering av batterihelse

• Administrering av batterihelse bidrar til å maksimere batteriets levetid for bærbare Macer

• Strømsparing-valgpanelet viser nå batteriets tilstand og kommer med en anbefaling hvis batteriet trenger service

• Alternativ for å deaktivere administrering av batterihelse

Valg for framheving i FaceTime

• Nytt alternativ for å kontrollere automatisk framheving i gruppesamtaler i FaceTime, som lar deg velge at videoruter ikke skal endre størrelse når en deltaker snakker

Finjustering av kalibrering av Pro Display XDR

• Mulighet til å finjustere den innebygde kalibreringen av Pro Display XDR ved å justere hvitpunkt og lystetthet i forhold til ditt eget skjermkalibreringsmål

Denne oppdateringen inkluderer også feilrettinger og andre forbedringer:

• Løser et problem som kan forhindre Påminnelser fra å sende varslinger for gjentakende påminnelser

• Løser et problem som kan hindre deg i å skrive inn passordet på påloggingsskjermen

• Løser et problem der Systemvalg fortsatte å vise et varslingsmerke selv etter installering av en oppdatering

• Løser et problem der det innebygde kameraet noen ganger ikke ble oppdaget under forsøk på å bruke det etter bruk av en videokonferanseapp

• Løser et problem for Mac-er med Apple T2-sikkerhetsbrikken der interne høyttalere noen ganger ikke vises som utenhet i Lyd-valgene

• Løser et stabilitetsproblem i forbindelse med opp- og nedlasting av mediefiler fra iCloud-bildebibliotek mens Macen er i dvale

• Løser et stabilitetsproblem ved overføring av store datamengder til RAID-volumer

• Løser et problem der valget i Tilgjengelighet for Roligere animasjoner ikke reduserte hastigheten til animasjoner i en gruppesamtale i FaceTime

Bedriftsinnhold:

• Forbedrer ytelsen på visse Mac-modeller når du aktiverer maskinvareakselerasjon i GPU-intensive apper, for eksempel apper for videokonferanse

• Løser et problem der Microsoft Exchange-kontoer ikke klarte å logge på under oppsett av kontoen når Betinget tilgang var aktivert

• Apple Push Notification Service-trafikk bruker nå en webproxy når den er spesifisert i en PAC-fil via Proxyer-nyttelasten

• Løser et problem som hindret noen skjermer koblet til MacBook Pro (16-tommers, 2019) i å våkne fra dvale når Macen våknet

• Store nye utgivelser av macOS er ikke lenger skjult når du bruker softwareupdate(8)-kommandoen med --ignore-flagget

• Denne endringen gjelder også macOS Mojave og macOS High Sierra etter installering av sikkerhetsoppdatering 2020-003.

macOS Catalina 10.15.4

macOS Catalina 10.15.4 innfører mappedeling i iCloud Drive, kommunikasjonsgrenser med Skjermtid, tidssynkronisert visning av sangtekster i Apple Music med mer. Oppdateringen forbedrer også stabiliteten, påliteligheten og sikkerheten på Mac.

Finder

• Mappedeling i iCloud Drive fra Finder

• Kontroller for å begrense tilgang til bare personer du eksplisitt inviterer, eller for å gi tilgang til alle med en kobling til mappen

• Tillatelser for å velge hvem som kan gjøre endringer og laste opp filer, og hvem som bare kan se og laste ned filer

Skjermtid

• Kommunikasjonsgrenser for å kontrollere hvem barna dine kan kommunisere med og bli kontaktet av gjennom dagen og under skjermfri tid

• Styr avspilling av musikkvideoer for barna dine

Musikk

• Tidssynkronisert visning av sangtekster for Apple Music, inkludert muligheten til å hoppe til favorittdelen av en sang ved å klikke på en linje i sangtekstvisning

Safari

• Mulighet til å importere Chrome-passord til iCloud-nøkkelringen for enkel automatisk utfylling av passordene dine i Safari og på alle enhetene dine

• Kontroller for å kopiere en fane og for å lukke alle faner til høyre for den nåværende fanen

• Støtte for HDR-avspilling av Netflix-innhold på kompatible datamaskiner

App Store med Apple Arcade

• Med støtte for universelle kjøp kan deltakende apper kjøpes én gang og deretter brukes på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

Pro Display XDR

• Tilpassede referansemoduser som du kan skreddersy til spesifikke arbeidsflytbehov ved å velge mellom flere alternativer for fargespekter, hvitpunkt, lysstyrke og overføringsfunksjoner

Tilgjengelighet

• Hodemarkør-valg for å flytte en markør på skjermen basert på de nøyaktige bevegelsene til hodet ditt

Denne oppdateringen inkluderer også feilrettinger og andre forbedringer:

• Støtte for å sende HDR-innhold til HDR10-kompatible tredjepartsskjermer og TV-er som er koblet til DisplayPort eller HDMI

• Støtte for OAuth-autentisering med Outlook.com-kontoer for bedre sikkerhet

• Støtte for CalDav-overføring når du oppgraderer til iCloud-påminnelser på en sekundær enhet

• Løser et problem der tekst som er kopiert mellom apper, kan være usynlig når Mørk modus er aktiv

• Løser et problem i Safari der en CAPTCHA-rute kan vises feil

• Løser et problem der du kunne motta varslinger om oppdaterte eller fullførte påminnelser

• Løser et problem med lysstyrken for LG UltraFine 5K-skjermen etter at den våknet fra dvale

Bedriftsinnhold:

• Apple Push Notification Service-trafikk bruker nå en webproxy når den er spesifisert i en PAC-fil

• Løser et problem der oppdatering av passordet til påloggingsnøkkelring etter tilbakestilling av brukerpassord kunne føre til at det ble opprettet en ny nøkkelring

• Etter å ha aktivert «Søk etter sertifikater i katalogtjenester» i Nøkkelringtilgang-valgene, vil det å søke etter e-postadresse i Nøkkelringtilgang eller Mail fra nå av finne et lagret brukersertifikat i katalogtjenestene

• Når du angir DisableFDEAutoLogin-nøkkelen i com.apple.loginwindow, kan du nå synkronisere FileVault-passordet med Active Directory-brukerpassordet etter å ha oppdatert brukerpassordet

• Gjør det igjen mulig å oppdatere eller gjenopprette iOS-, iPadOS- eller tvOS-enheter ved å dra .ipsw-filer til enheten i et Apple Configurator 2-vindu

• Løser et problem der sending av EraseDevice MDM-kommandoen ikke nødvendigvis førte til at enheten ble slettet

• Når noen logger på som Active Directory-bruker etter å ha brukt utsatt FileVault-aktivering, blir vedkommende nå spurt om passordet sitt for å aktivere FileVault

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter.

macOS Catalina 10.15.3

macOS Catalina 10.15.3-oppdateringen forbedrer stabiliteten, påliteligheten og sikkerheten til Mac, og den anbefales for alle brukere.

• Optimaliserer gammahåndteringen av lave gråtonenivåer på Pro Display XDR for SDR-arbeidsflyter når du bruker macOS

• Forbedrer Multi-Stream-videoredigering for HEVC- og H.264-kodet 4K-video på MacBook Pro (16-tommers, 2019)

macOS Catalina 10.15.2

macOS Catalina 10.15.2-oppdateringen forbedrer stabiliteten, påliteligheten og ytelsen til Mac, og den anbefales for alle brukere.

Denne oppdateringen legger til følgende funksjoner:

Apple News

• Ny layout for Apple News+-historier fra The Wall Street Journal og andre kjente aviser

Aksjer

• Få koblinger til relaterte historier eller flere historier fra samme publikasjon mot slutten til en artikkel

• Etikettene «Breaking» (Siste nytt)- og «Developing» (Oppdateres) for Toppsaker

• Saker Fra Apple News er nå tilgjengelige i Canada på engelsk og fransk

Denne oppdateringen inkluderer følgende feilrettinger:

Musikk

• Gjenoppretter kolonnevisning for administrering av musikkbiblioteket

• Løser et problem som kan hindre at albumbilder vises

• Fikser et problem som kunne tilbakestille innstillingene for equalizer for musikk under avspilling

iTunes Remote

• Legger til støtte for å bruke en iPhone eller iPad til å fjernstyre Music- og TV-appen på en Mac

Bilder

• Løser et problem som kan føre til at noen AVI- og MP4-filer vises som ikke støttet

• Fikser et problem som hindrer nylig opprettede mapper fra å vises i Albumer-oversikten

• Løser et problem der manuelt sorterte bilder i et album kunne bli skrevet ut eller eksportert i feil rekkefølge

• Fikser et problem som hindret at zoom-til-beskjær-verktøyet å fungere i en utskriftsforhåndsvisning

Mail

• Løser et problem som kunne føre til at Mail-valgene ble åpnet som et tomt vindu

• Løser et problem som kunne hindre bruken av angre til å hente slettede e-poster

Annet

• Forbedrer påliteligheten ved synkronisering av bøker og lydbøker til iPad eller iPhone via Finder

• Fikser et problem der påminnelser kunne være i feil rekkefølge i I dag-smartlisten i Påminnelser-appen

• Løser et problem som kunne føre til treg ytelse ved skriving i Notater-appen

Bedriftsinnhold

• Fikser et problem der brukerens passord noen ganger ikke ble godkjent i påloggingsvinduet etter at en Mac med en Apple T2-sikkerhetsbrikken var oppgradert til macOS Catalina

• Forbedrer kompatibiliteten med videokonferanseapper på MacBook Pro-modeller introdusert i 2018

• Brukere som er logget på som vanlige brukere, kan nå installere apper fra App Store

macOS Catalina 10.15.1

macOS Catalina 10.15.1-oppdateringen inkluderer flere og oppdaterte emojier, støtte for AirPods Pro, HomeKit Secure Video, HomeKit-kompatible rutere, nye personverninnstillinger for Siri samt feilrettinger og forbedringer.

Emojier

• Over 70 nye eller oppdaterte emojier, inkludert dyr, mat, aktiviteter, nye tilgjengelighetsemojier, kjønnsnøytrale emojier og valg av hudfarge for paremojier

AirPods-støtte

• AirPods Pro-støtte

Hjem-appen

• Med HomeKit Secure Video kan du trygt ta opp, lagre og se krypterte videoer fra sikkerhetskameraene dine, og den kan registrere mennesker, dyr og kjøretøy

• Med HomeKit-kompatible rutere kan du kontrollere hvordan HomeKit-tilbehøret ditt kommuniserer via internett eller i hjemmet ditt

• Legger til støtte for AirPlay 2-kompatible høyttalere i stemninger og automatiseringer

Siri

• Personverninnstillinger for å styre om du vil bidra til å forbedre Siri og Diktering ved å la Apple lagre lyd fra bruken din av Siri og Diktering

• Alternativ for å slette Siri- og Diktering-loggen via Siri-innstillingene

Denne oppdateringen inkluderer også følgende feilrettinger og forbedringer:

• Gjenoppretter muligheten til å se filnavn i Alle bilder-visningen i Bilder

• Gjenoppretter muligheten til å filtrere etter favoritter, bilder, videoer, redigeringsstatus og nøkkelord i Dager-visningen i Bilder

• Løser et problem der Meldinger kun sendte én varsling når alternativet for gjentatte varslinger var slått på

• Løser et problem som førte til at Kontakter ble åpnet med kontakten som sist ble åpnet, i stedet for kontaktlisten

• Legger til en sveipebevegelse med to fingre for tilbakenavigering i Apple News

• Løser problemer som kan oppstå i Musikk-appen når spillelister vises i mapper, og sanger som nylig er lagt til, vises i Sanger-listen

• Gjør overføring av iTunes-bibliotekdatabaser til Musikk-, Podkaster- og TV-appen mer pålitelig

• Løser et problem der nedlastede titler ikke var synlige i Nedlastinger-mappen i TV-appen

Bedriftsinnhold

• Når det innebygde tastaturet brukes med et tastaturoppsett som ikke brukes i USA, blir passord som inneholder bestemte tegn, ikke lenger avvist i påloggingsvinduet på Mac

• Når pålogging med Apple-ID ikke er tillatt via en konfigureringsprofil, er Logg på-knappen i Systemvalg nå nedtonet

macOS Catalina 10.15

Finn ut hvordan du oppgraderer til macOS Catalina.