Bruk Finder til å synkronisere iPhonen, iPaden eller iPoden med datamaskinen

Med macOS Catalina ligner synkroniseringen med Finder på synkroniseringen med iTunes. Finn ut hvordan du synkroniserer innhold til enheten din.

Før du bruker Finder til å synkronisere innhold til iOS- eller iPadOS-enheten, kan du vurdere å bruke iCloud, Apple Music eller lignende tjenester til å lagre innhold fra en Mac eller PC i skyen. På denne måten har du tilgang til musikk, bilder og annet på enhetene dine når du ikke er i nærheten av datamaskinen. Finn ut mer om Apple Music elleriCloud-bilder i stedet for Finder.

Hvis du bruker iCloud eller andre tjenester, for eksempel Apple Music, til å holde innholdet oppdatert på alle enhetene dine, kan det hende at enkelte synkroniseringsfunksjoner via Finder er slått av.

Dette kan du synkronisere med Finder

• Albumer, sanger, spillelister, filmer, TV-programmer, podkaster, bøker og lydbøker.
  • Bilder og videoer.
  • Kontakter og kalendere.

Synkroniser eller fjern innhold med Finder

1. Åpne et Finder-vindu, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  2. Enheten vises i sidepanelet i Finder-vinduet. Klikk på enheten for å velge den.
  3. Hvis du blir bedt om det, godkjenner du enheten.
  4. Velg innholdstypen du vil synkronisere eller fjerne. Hvis du vil aktivere synkronisering for en innholdstype, velger du avmerkingsboksen ved siden av Synkroniser.
  5. Velg avmerkingsboksen ved siden av elementet du vil synkronisere.
  6. Klikk på Bruk-knappen nederst i høyre hjørne av vinduet. Hvis synkroniseringen ikke starter automatisk, klikker du på Synkroniser-knappen.

Synkroniser innholdet ditt ved bruk av Wi-Fi

Når du har konfigurert synkronisering med Finder ved bruk av USB, kan du konfigurere Finder til å synkronisere med enheten din via Wi-Fi i stedet for USB.

1. Koble enheten til datamaskinen din med en USB-kabel, åpne et Finder-vindu og velg enheten din.
  2. Velg «Vis denne [enheten] når du bruker Wi-Fi.»
  3. Klikk på Bruk.

Når datamaskinen og enheten er på samme Wi-Fi-nettverk, vises enheten i Finder. Enheten synkroniserer automatisk når den er koblet til strøm.