Bruk Finder til å synkronisere iPhonen, iPaden eller iPoden med datamaskinen

Fra og med macOS Catalina erstatter Finder iTunes som en av måtene å synkronisere enheten med Macen på.

Finder er en macOS-funksjon for å bla gjennom og få tilgang til innhold på datamaskinen din. Hvis du oppdaterer til macOS Catalina eller nyere, kan du bruke Finder til å synkronisere innhold mellom Macen og din iPhone, iPad eller iPod touch. Bruken ligner den du kjenner fra iTunes.

I stedet for Finder kan du også bruke iCloud og Apple Music eller lignende tjenester for å holde innhold fra Macen eller PC-en i skyen. På denne måten har du tilgang til musikk, bilder og annet på enhetene dine når du ikke er i nærheten av Macen. Hvis du gjør det, kan noen av synkroniseringsfunksjonene i Finder som er beskrevet nedenfor, slå seg av.

Hvis du bruker iCloud eller andre tjenester, for eksempel Apple Music, til å holde innholdet oppdatert på alle enhetene dine, kan det hende at enkelte synkroniseringsfunksjoner via Finder er slått av.

Dette kan du synkronisere med Finder

• albumer, sanger, spillelister, filmer, TV-programmer, podkaster, bøker og lydbøker
  • bilder og videoer
  • kontakter og kalendere

Finn ut hvordan du bruker iCloud til å synkronisere innhold fra Meldinger, Mail og Notater.

Synkroniser eller fjern innhold med Finder

1. Åpne et Finder-vindu, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser enheten din oppført i Finder.
  2. Etter at enheten vises i sidepanelet i Finder-vinduet, klikker du på enheten for å velge den.
  3. Hvis du blir bedt om det, godkjenner du enheten. Du kan bli bedt om å oppdatere til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.
  4. Velg typen innhold du vil synkronisere eller fjerne fra den horisontale listen. For å slå på synkronisering for en innholdstype merker du av i boksen ved siden av «Synkroniser [innhold] til [brukers] iPhone». Flere synkroniseringsalternativer vil nå være tilgjengelige.
  5. Sett hake ved hvert element du vil synkronisere.
    Et Finder-vindu viser alternativene for å synkronisere musikk med en tilkoblet iPhone
  6. Klikk på Bruk nederst til høyre i vinduet. Hvis synkroniseringen ikke starter automatisk, klikker du på Synkroniser. Du kan også bli bedt om å autorisere datamaskinen for å fullføre synkroniseringen.

*Du kan bare synkronisere enheten din med ett Apple Music- eller Apple TV-bibliotek om gangen. Hvis du ser en melding om at enheten er synkronisert med et annet Apple Music- eller Apple TV-bibliotek, har den vært koblet til en annen datamaskin tidligere. Hvis du klikker på «Slett og synkroniser» i meldingen, blir alt innhold av den valgte typen på enheten slettet og erstattet med innhold fra datamaskinen.

Synkroniser innhold via Wi-Fi

Når du har konfigurert synkronisering med Finder ved bruk av USB, kan du konfigurere Finder til å synkronisere med enheten din via Wi-Fi i stedet for USB.

1. Koble enheten til datamaskinen din med en USB-kabel, åpne et Finder-vindu og velg enheten din.
  2. Velg «Vis denne [enheten] når du bruker Wi-Fi.»
  3. Klikk på Bruk.

Når datamaskinen og enheten er på samme Wi-Fi-nettverk, vises enheten i Finder. Enheten synkroniserer automatisk når den får strømtilførsel.