Bruk Finder til å dele filer mellom Mac og iPhone, iPad eller iPod touch

Med macOS Catalina kan du bruke Finder til å dele filer mellom iOS- og iPadOS-enheter og Mac.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre eller en Windows-PC, kan du bruke iTunes til å dele filer mellom datamaskinen og iOS- eller iPadOS-enheten.

Andre måter å dele på

Finn ut om andre måter du kan dele filer mellom Macen og enhetene dine på. Disse funksjonene fungerer trådløst.

iCloud Drive gir deg sikker tilgang til alle dokumentene dine fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. Uansett hvilken enhet du bruker, vil du alltid ha de mest oppdaterte dokumentene når du trenger dem, der du trenger dem.

Med Handoff kan du begynne på et dokument, en e-post eller en melding på én enhet og fortsette der du slapp på en annen enhet. Handoff fungerer sammen med Apple-apper som Mail, Safari, Meldinger, Påminnelser, Kalender, Kontakter, Pages, Numbers og Keynote. Det fungerer også med noen tredjepartsapper.

Med AirDrop kan du øyeblikkelig dele bilder, videoer, dokumenter og annet med andre Apple-enheter i nærheten.

Dette trenger du for å bruke Finder til å dele filer

Se iOS- og iPadOS-appene som kan dele filer med Mac

1. Åpne et Finder-vindu.
  2. Koble iPhone, iPad eller iPod touch til datamaskinen via en USB-kabel.
  3. Velg enheten i Finder. Finn ut hva du må gjøre hvis datamaskinen ikke gjenkjenner enheten.
  4. Klikk på Filer-fanen for å se en liste over appene som kan dele filer. Hvis du ikke ser en Filer-del, har ikke enheten din noen apper som kan dele filer.
  5. Sjekk trekanten ved siden av en app for å se filene du kan dele.

Kopier fra Mac til enheten

1. Marker filene du vil kopiere. Sørg for at du bare velger filer som fungerer med appen. Sjekk appens brukerveiledning for å se hvilke som fungerer.
  2. Dra filene til appen på enheten. Finder kopierer filene til enheten.

Kopier fra enheten til Mac

1. Marker filene du vil kopiere.
  2. Dra filene til en mappe på datamaskinen. Finder kopierer filene til datamaskinen.

Åpne delte filer

Bruk appen du valgte i Filer-fanen, til å åpne filene du delte fra datamaskinen, på iPhone, iPad eller iPod touch.

Enkelte apper kan ikke åpne filer i andre apper eller på andre plasseringer, avhengig av filtypen. Du kan se listen over filer under Filer-fanen i Finder når enheten er koblet til datamaskinen.

Sikkerhetskopier delte filer

Når iCloud eller datamaskinen sikkerhetskopierer enheten din, sikkerhetskopierer den også de delte filene dine.

Hvis du sletter en app med delte filer fra iOS- eller iPadOS-enheten, sletter du også disse delte filene fra enheten og fra sikkerhetskopien på iCloud eller datamaskinen. For å unngå å miste delte filer kan du kopiere filene til datamaskinen før du sletter appen fra enheten.

Slett delte filer fra enheten din

1. Åpne et Finder-vindu på Macen.
  2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  3. Velg enheten i Finder. Finn ut hva du må gjøre hvis datamaskinen ikke gjenkjenner enheten.
  4. Velg appen i listen i Filer-delen.
  5. Velg filen du vil slette, i Dokumenter-listen, og trykk på Delete-tasten på tastaturet.
  6. Når Finder ber deg om å bekrefte, klikker du på Slett.

Det finnes kanskje andre måter du kan slette filer fra apper på. Se appens brukerveiledning for å finne ut mer.