Bruk Finder til å dele filer mellom Mac og iPhone, iPad eller iPod touch

Med macOS Catalina og nyere kan du bruke Finder til å dele filer mellom iOS- og iPadOS-enheter og Mac.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre eller en Windows-PC, kan du bruke iTunes til å dele filer mellom datamaskinen og iOS- eller iPadOS-enheten din.

Andre måter å dele på

Finn ut om andre måter du kan dele filer mellom Macen og enhetene dine på. Disse funksjonene fungerer trådløst.

iCloud Drive får du sikker tilgang til alle dokumentene dine fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac og PC. Uansett hvilken enhet du bruker, har du alltid de mest oppdaterte dokumentene når du trenger dem, der du trenger dem.

Med Handoff kan du begynne på et dokument, en e-post eller en melding på en enhet – og fortsette der du slapp, på en annen enhet. Handoff fungerer sammen med Apple-apper som Mail, Safari, Kart, Meldinger, Påminnelser, Kalender, Kontakter, Pages, Numbers og Keynote. Det fungerer også med noen tredjepartsapper.

AirDrop kan du øyeblikkelig dele bilder, videoer, dokumenter og annet med andre Apple-enheter i nærheten.

Dette trenger du for å bruke Finder til å dele filer:

Se iOS- og iPadOS-appene som kan dele filer med Mac

1. Åpne et Finder-vindu.

2. Koble iPhone, iPad eller iPod touch til datamaskinen med en USB-kabel.

3. Velg enheten i Finder. Finn ut hva du gjør hvis datamaskinen ikke gjenkjenner enheten.

4. Klikk på Filer-fanen for å se en liste over appene som kan dele filer. Hvis du ikke ser delen Filer, har enheten ingen apper som kan dele filer.

5. Klikk på trekanten ved siden av en app for å se filene du kan dele.

Bildet har ingen alternativ tekst

Kopier fra Macen til enheten din

1. Velg filene du vil kopiere. Velg bare filer som fungerer med appen. Sjekk brukerveiledningen for appen for å se hvilke som fungerer.

2. Dra filene til appen på enheten din. Finder kopierer filene til enheten.

Kopier fra enheten din til Macen

1. Velg filene du vil kopiere.

2. Dra filene til en mappe på datamaskinen. Finder kopierer filene til datamaskinen.

Åpne delte filer

På iPhone, iPad eller iPod touch bruker du appen du valgte på Filer-fanen, til å åpne filene du delte fra datamaskinen.

Enkelte apper kan ikke åpne filer i andre apper eller på andre plasseringer, avhengig av filtypen. Du kan se listen over filer på Filer-fanen i Finder når enheten er koblet til datamaskinen.

Sikkerhetskopier delte filer

Når iCloud eller datamaskinen sikkerhetskopierer enheten din sikkerhetskopieres også de delte filene dine.

Hvis du sletter en app med delte filer fra iOS- eller iPadOS-enheten din, slettes også disse delte filene fra enheten og fra sikkerhetskopien i iCloud eller på datamaskinen. For å unngå å miste delte filer kan du kopiere filene til datamaskinen før du sletter appen fra enheten.

Slett delte filer fra enheten din

1. Åpne et Finder-vindu på Macen.

2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.

3. Velg enheten i Finder. Finn ut hva du gjør hvis datamaskinen ikke gjenkjenner enheten.

4. Velg appen på listen i delen Filer.

5. På listen Dokumenter velger du filen du vil slette, og trykker på Delete på tastaturet.

6. Når Finder ber deg bekrefte, klikker du på Slett.

Det kan finnes andre måter å slette filer fra apper på. Se brukerveiledningen for appen for å finne ut mer.