Om watchOS 6-oppdateringer

watchOS 6 gir deg nye måter å være påkoblet, være mer aktiv og få innsikt i helsen din med nye apper som Syklus, Støy, Taleopptak, Lydbøker, Kalkulator, og for første gang kan du også bruke App Store på Apple Watch. Oppdateringen inneholder også en ny måte å spore aktiviteten din over tid med aktivitetstrender.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 6.1

watchOS 6.1 inneholder støtte for AirPods Pro samt forbedringer og feilrettinger. Oppdateringen gjør også watchOS 6 tilgjengelig for Apple Watch Series 1 og Series 2.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Finn ut mer på: https://www.apple.com/no/watchos/feature-availability

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 6.0.1

watchOS 6.0.1 optimaliserer ytelsen og inneholder sikkerhetsoppdateringer, forbedringer og feilrettinger. Nytt i oppdateringen:

• Det løses et problem som gjorde at Mikke Mus- og Minni Mus-urskiven ikke leste opp klokkeslettet.
  • Det løses et problem der kalenderkomplikasjonen ikke alltid viste hendelser.
  • Det rettes en feil som kunne føre til tap av skjermkablibreringsinformasjon.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 6

Syklus

• Bruk den nye Syklus-appen til å loggføre informasjon om menstruasjonen din, inkludert blødningsnivå, symptomer og mellomblødninger.
  • Legg til eggløsningsinformasjon som basaltemperatur og resultater av eggløsningstester.
  • Se anslag om og få varslinger når du nærmer deg neste menstruasjon.
  • Se anslått eggløsningperiode og bli varslet når du nærmer deg eggløsning.

Støy

• Mål desibelnivået i omgivelsene dine i sanntid med den nye Støy-appen.
  • Bli varslet hvis støyen i omgivelsene dine er på et nivå som kan skade hørselen din over tid.
  • Appen er tilgjengelig på Apple Watch Series 4.

Taleopptak

• Gjør taleopptak på Apple Watch.
  • Lytt til taleopptak med den innebygde høyttaleren på Apple Watch eller koble til en Bluetooth-enhet.
  • Endre navn på opptak med diktering eller skriblefunksjonen.
  • Nye taleopptak synkroniseres automatisk på tvers av iPhone, iPad og Mac via iCloud.

Lydbøker

• Synkroniser lydbøker fra Apple Books på iPhone til Apple Watch.
  • Synkroniser opptil fem timer av boken du lytter til for øyeblikket.
  • Strøm lydbøker når du er koblet til Wi‑Fi eller mobilnettet.

App Store

• Oppdag og installer apper for Apple Watch fra nye App Store.
  • Utforsk håndplukkede apper og samlinger.
  • Søk etter apper ved hjelp av Siri, diktering eller skriblefunksjonen.
  • Se appbeskrivelser, omtaler og skjermbilder.
  • Logg på med Apple støttes.

Aktivitet

• Spor aktivitetstrendene dine i Aktivitet-appen på iPhone.
  • Trender viser deg gjennomsnittlige aktivitetsmålinger fra siste 90 dager sammenlignet med ytelsen din de siste 365 dagene. Målingene inkluderer bevegelse, trening, oppreist, oppreistminutter, distanse, kondisjon (VO2-maks), gangfart og løpefart.
  • Se målrettede tips for å komme tilbake på rett spor hvis pilene dine peker nedover.

Trening

• Du kan nå se høyden over havet i treningsøktene Løping utendørs, Gange utendørs, Sykling utendørs og Fjelltur. Tilgjengelig på Apple Watch Series 2 og nyere.
  • Stoppeklokke-appen kan nå vises kontinuerlig på urskiven under treningsøkter.
  • Bland spillelisten du har lagt til for treningsøkter.
  • GymKit-støtte legges til for utstyrsprodusentene True og Woodway.

Siri

• Kjenn igjen sangen du hører med Shazam, og velg om du vil legge den til i Apple Music-biblioteket ditt.
  • Det legges til støtte for nettsøk med Siri. Se opptil fem treff, og trykk for å vise innhold optimalisert for Apple Watch.
  • Bruk Siri med den nydesignede appen Finn personer for å finne personer du følger.

Urskiver

• Ensfarget tall og Tofarget tall – digitale urskive tilgjengelig i tallstilene arabisk, arabisk-indisk, romersk og devanagari.
  • Meridian – en svart eller hvit urskive som fyller skjermen og inkluderer fire målere for komplikasjoner (kun Series 4).
  • Forløpning – utseendet endres dynamisk i takt med tiden. Tilgjengelig i fullskjerm eller som en rund skive, med opptil fem komplikasjoner (kun Series 4).
  • California – tilgjengelig i flere tallstiler, inkludert romersk, arabisk og devanagari, og i fullskjerm eller som en rund skive (kun Series 4).
  • Solar urskive – spor solens bane i sirkel på en 24-timers urskive (kun Series 4).
  • Kompakt modulær – vis rike komplikasjoner med valget mellom en analog eller digital tidsanvisning (kun Series 4).
  • Trykk for å snakke på alle urskiver, med støtte for mer enn 30 språk.
  • Du kan nå motta og tilpasse klokkeslag – bli varslet hver hele time, hver halve time eller hver 15. minutt med et prikket eller hørbart klokkeslag som du selv kan tilpasse.
  • Omorganiser urskiver rett fra Apple Watch.
  • Det legges til nye komplikasjoner for lydbøker, kalkulator, mobilnett, syklus, støy, vind, regn og taleopptak.
  • Urskivene Infograf og Modulær infograf har nye monokrome komplikasjoner.

Andre funksjoner og forbedringer:

• Den nye Kalkulator-appen kan regne ut driks og dele regningen for deg.
  • Podkaster-appen støtter nå tilpassede stasjoner.
  • Kart inneholder smarte kjøreanvisninger og oppleste veibeskrivelser.
  • Spilles nå-appen har fått ny design og støtter fjernkontroller for Apple TV.
  • Se personlige musikkanbefalinger i For deg.
  • Oppdater programvaren automatisk.
  • Walkietalkie-appen har fått et nytt utseende.
  • Flere innstillinger er nå tilgjengelige direkte fra Apple Watch, inkludert Tilgjengelighet, Trening og Helse.
  • Den nydesignede Finn personer-appen lar deg legge til venner, angi varslinger og endre innstillinger på Apple Watch.
  • Se delte lister, deloppgaver og legg til nye påminnelser rett fra den nyutviklede Påminnelser-appen.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Finn ut mer på https://www.apple.com/no/watchos/feature-availability/

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222