Hvis en app vil bruke Bluetooth på enheten din

Finn ut mer om nye personverninnstillinger for Bluetooth på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch og Apple TV.

Med iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 og tvOS 13 må en app be om tillatelse til å bruke Bluetooth-funksjoner med unntak av å spille av lyd til en Bluetooth-enhet, som ikke krever tillatelse. Spørsmålet om tillatelse inneholder en kort forklaring av hvordan appen bruker Bluetooth, som kan innebære det å oppdage enheter i nærheten, justere stedsinformasjon og andre bruksområder.

Det kreves ikke tillatelse for mange lydrelaterte bruksområder, som for eksempel å bruke hodetelefoner eller høyttalere, men i noen tilfeller kan en app som vil bruke Bluetooth til visse lydfunksjoner, også be om tillatelse.

Hvis du ser et spørsmål om en app som vil bruke Bluetooth, kan du trykke på OK for å gi Bluetooth-tilgang. Hvis du ikke vil at appen skal bruke Bluetooth, trykker du på Ikke tillat.

Hvis du senere bestemmer deg for å tillate eller fjerne en apps tillatelse til Bluetooth, kan du oppdatere valget ditt under Innstillinger > Personvern > Bluetooth.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.