Dette er nytt i Notater for macOS

Les om de nye funksjonene i Notater for macOS Catalina

Gallerivisning

Gallerivisningen viser notatene dine som miniatyrbilder, noe som gjør det raskere og enklere å finne notatet du er ute etter.

Nye sjekklistevalg

Elementer du har krysset av, flyttes automatisk til bunnen. Du kan endre rekkefølgen på elementene raskt ved å flytte og slippe dem – og mye mer.

Delte mapper

Med delte mapper er det enkelt å samarbeide med andre. Du kan dele en hel mappe med familien din eller teamet ditt, så får alle tilgang og kan opprette eller redigere notater.

Andre nyheter

• Søkefunksjonen kan også registrere bilder i notatene dine, som for eksempel bilder av sykler når du søker på ordet «sykkel».
  • Nå kan du organisere notatene dine ved å endre rekkefølgen på mapper eller undermapper, og du kan angi sorteringsvalg for hver av dem.
  • Med det nye alternativet for skrivebeskyttelse på delte notater eller delte mapper kan du la alle se notatene, men bare du kan redigere dem.

Få trinnvise instruksjoner og informasjon om funksjonene i Notater for macOS på Mac.

Eksisterende funksjoner

• Opprett et nytt notat med bare ett trykk.
  • Legg til personer og samarbeid i et delt notat eller en hel delt mappe med notater. Alle som blir med, ser de nyeste endringene.
  • Legg til sjekklister i notatene for å lage handlelister, ønskelister eller gjøremålslister, og trykk på oppføringene for å krysse dem av.
  • Sveip på de viktigste notatene for å feste dem øverst, slik at de er enkle å finne igjen.
  • Skann papirdokumenter til notater med kontinuitet-kameraet og den innebygde dokumentskanneren på iOS- eller iPadOS-enheter.
  • Legg til bilder i notatene med kontinuitet-kameraet og en iOS- eller iPadOS-enhet.
  • Bruk forskjellige tekststiler som tittel eller brødtekst for å formatere tekst raskt, sett inn lister med punkter, streker eller numre og mye mer.
  • Legg til vedlegg – som kart, koblinger, dokumenter og annet – i nye eller eksisterende notater via delingsmenyen i Kart, Safari og mange andre apper.
  • Du kan bruke et passord eller fingeravtrykk til å sikre notatene som har informasjon du vil holde privat – for eksempel betalingsinformasjon, medisinsk informasjon eller hemmelige familieoppskrifter.
  • Legg til tabeller i notatene for å organisere informasjonen på en rask måte.
  • Bruk vedleggsnavigeringen til å finne igjen vedlegg som dokumenter, skannede dokumenter, bilder og annet i notatene.
  • Bruk iCloud til å holde alle notatene dine trygt lagret i skyen og oppdaterte overalt. Skrible ned et notat på iPhone, iPad eller Mac, så vises det øyeblikkelig på de andre enhetene dine.