Bruk rutere sikret med HomeKit

Legg til ekstra beskyttelse for tilbehøret du har i hjemmet ditt, ved å kontrollere hvilke tjenester og enheter de kommuniserer med på Wi-Fi-hjemmenettverk ditt og over internett.

Dette trenger du

Konfigurere den sikre ruteren din

1. Finn ruterens iOS- eller iPadOS-app i App Store, og bruk appen til å konfigurere ruteren din. Vent på at appen ber deg legge til ruteren i Hjem-appen, og trykk deretter på Godta. Hvis appen ikke ber deg legge til ruteren i Hjem-appen, følger du instruksjonene fra ruterens produsent.
  2. Fortsett konfigureringen i Hjem-appen ved å følge instruksjonene på skjermen. Når du er ferdig, vil du få opp et varsel som sier at konfigurasjonen var vellykket.
  3. Etter konfigurasjonen legger du til HomeKit-tilbehøret i Hjem-appen. Hvis du allerede har lagt til HomeKit-tilbehør i Hjem-appen, vil de fortsette å fungere og dra nytte av de fleste HomeKit-nettverkssikkerhetsfunksjonene. For å få enda mer sikkerhet fjerner og tilbakestiller du Wi-Fi-tilbehøret, og deretter legger du det tilbake i Hjem-appen igjen. På denne måten opprettes det en unik sikkerhetskode som bare er kjent for ruteren og hvert enkelt tilbehør.

Tilpass sikkerheten din

Du kan kontrollere hvor mye beskyttelse ruteren gir HomeKit-tilbehøret ditt. Slik endrer du sikkerhetsinnstillingene i Hjem-appen:

1. Gå til Hjem-fanen, trykk på  øverst til venstre, og trykk på Hjeminnstillinger.
  2. Hvis du har flere hjem, velger du hjemmet der ruteren er plassert.
  3. Rull ned og trykk på Wi-Fi-nettverk og rutere. Deretter trykker du på tilbehøret du vil endre nivået av tilkoblingssikkerhet for.
    • Begrens til Hjem: Mest sikker. Tilbehøret ditt kan kun samhandle med HomeKit via Apple-enheter. Tilbehøret kobles ikke til internett eller noen lokale enheter, så alle tredjepartstjenester, som fastvareoppdateringer, kan bli blokkert.
    • Automatisk: Standard sikkerhet. Tilbehøret ditt kan kommunisere med HomeKit og tilkoblinger anbefalt av dets produsent.
    • Ingen begrensning: Minst sikker. Denne innstillingen omgår den sikre ruteren og lar tilbehøret ditt samhandle med alle enheter i nettverket og internettbaserte tjenester.