Bruk Hvor er?-appen til å finne en mistet eller stjålet enhet

Finn ut mer om de forskjellige måtene du kan bruke Hvor er?-appen på til å finne en savnet enhet, selv om den er frakoblet.

Her er et par ting du kan gjøre hvis du har mistet eller forlagt en enhet. Du kan bruke Hvor er?-appen på en annen iPhone, iPad, iPod touch eller Mac som er logget på med samme Apple-ID. Du kan også bruke Hvor er?-appen på en enhet som eies av noen i Familiedeling-gruppen din, eller du kan logge på iCloud.com/find for å finne enheten din ved hjelp av en nettleser

Se den på et kart

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Enheter-fanen.
  3. Velg enheten for å se hvor den er på kartet. Hvis du er med i en Familiedeling-gruppe, kan du se enhetene til medlemmene i gruppen.
  4. Velg Veibeskrivelse for å åpne posisjonen i Kart.

Hvis du har slått på Finn frakoblede enheter, kan du se enhetens posisjon selv om den ikke er koblet til et Wi-Fi- eller mobilnettverk.

Ser du ikke enheten din? Da har du kanskje ikke slått på Finn [enhet]. Hvis enheten er slått av, batteriet er tomt, eller det har gått mer enn 24 timer siden den siste posisjonen ble sendt til Apple, kan du heller ikke se enhetens posisjon.Finn ut hvordan du fortsatt kan beskytte informasjonen din.

Spill av en lyd

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Enheter-fanen.
  3. Velg enheten du har mistet, og velg Spill lyd. Hvis enheten er frakoblet, spiller den ikke av en lyd inntil den er koblet til et nettverk.

Merk enheten som mistet

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Enheter-fanen.
  2. Velg den savnede enheten.
  3. Rull ned til Merk som mistet, og velg Aktiver.
  4. Følg fremgangsmåten på skjermen hvis du vil at telefonnummeret ditt skal vises på den savnede enheten, eller hvis du vil legge inn en egendefinert melding der du ber den som fant den savnede enheten, om å kontakte deg.
  5. Velg Aktiver.

Hva skjer hvis du aktiverer Merk som mistet?

Med Merk som mistet fjernlåses en savnet iPhone, iPad, iPod touch eller Mac med en sikkerhetskode, slik at informasjonen din holdes sikker selv om du mister enheten. Du kan også vise en egendefinert melding med telefonnummeret ditt på låseskjermen og spore enhetens posisjon.

Når Merk som mistet er aktivert, deaktiveres Apple Pay hvis du har konfigurert dette på enheten. Du får sendt en bekreftelse til den primære e-postadressen som er knyttet til Apple-ID-en din. Når du finner igjen enheten, må du låse den opp med sikkerhetskoden din.

Slett en enhet

1. Sørg for at du prøver fremgangsmåten ovenfor for å gjenopprette den savnede enheten – dette kan ikke angres.
  2. Åpne Hvor er?-appen, og velg Enheter-fanen.
  3. Velg enheten du vil fjernslette.
  4. Rull ned og velg Slett denne enheten.
  5. Velg Slett [enhet].

Hvis den savnede enheten din er dekket av AppleCare+ for dekning for tyveri og tap, bør du ikke slette enheten. I stedet kan du sende inn et krav for den tapte eller stjålne enheten.

Hva skjer hvis du sletter en enhet?

Du kan fjernslette enheten du har mistet, for å hindre at andre får tilgang til dataene på den. Når du sletter enheten, slettes all informasjon (inkludert kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort for Apple Pay) fra enheten, og du kan ikke finne den med Hvor er?.

Finn ut mer om hvilke funksjoner som er tilgjengelige for den savnede enheten

Sørg for at gjenopprettingsfunksjonen du prøver å bruke, er tilgjengelig for den tapte eller stjålne enheten:

iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch

• Se posisjon
  • Spill av en lyd
  • Mistet-modus
  • Fjernsletting

Mac

• Se posisjon
  • Spill av en lyd
  • Lås Macen
  • Fjernsletting

AirPods

• Se posisjon
  • Spill av en lyd

Hvis du trenger mer hjelp

• Hvis enheten din er slått av, batteriet er tomt eller det har gått mer enn 24 timer siden den siste posisjonen ble sendt til Apple, kan du ikke se enhetens posisjon.
  • Hvis du slo på Finn [enhet] før enheten ble tapt eller stjålet, kan du lese om hvordan du finner en savnet iPhone, iPad eller iPod touch eller Mac. Du kan også finne Apple Watch eller AirPods.
  • Hvis du ikke slo på Finn [enhet] før enheten ble tapt eller stjålet, kan du finne ut hvordan du kan beskytte informasjonen din
  • Hvis du fjerner en savnet enhet fra kontoen din etter at du har slettet den, blir Aktiveringslås slått av. Dermed kan en annen person slå på enheten og bruke den. Finn ut mer.