Finn igjen en enhet som er mistet eller stjålet

Bruk Hvor er? til å finne igjen en enhet du har mistet, selv når den er frakoblet.

Hvor er?-appen slår sammen Finn iPhone og Finn vennene mine til en enkelt app i iOS 13 og nyere, iPadOS og macOS Catalina. Hvis du trenger hjelp til å finne den, kan du bruke Søk på iPhone, iPad eller iPod touch eller bruke Spotlight på Mac

Hvis du har iOS 12 eller eldre, eller macOS Mojave eller eldre, kan du konfigurere og bruke Finn iPhone på enheten din. Og finn ut hvordan Finn iPhone fungerer, på iCloud.com.

Dette trenger du

Finn enheten du har mistet

Hvis du slo på Finn [enhet] før enheten ble borte, kan du bruke Hvor er? til å finne den igjen – selv om den ligger under en sofapute, i et annet rom eller på den andre siden av byen. Hvis Finn frakoblede enheter er slått på, kan du også finne en enhet som ikke er koblet til noe nettverk.

Se den på kartet

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Enheter-fanen.
  3. Velg enheten for å se hvor den er på kartet. Hvis du er med i en Familiedeling-gruppe, kan du se enhetene til medlemmene i gruppen.

Spill av en lyd

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Enheter-fanen.
  3. Velg enheten du har mistet, og velg Spill lyd. Hvis enheten er frakoblet, spiller den ikke av en lyd inntil den er koblet til et nettverk.

Få veibeskrivelser

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Enheter-fanen.
  3. Velg enheten du har mistet, og velg Veibeskrivelse for å se posisjonen dens i Kart.

Hvis du ikke har tilgang til en iPhone, iPad eller iPod touch med Hvor er?, kan du finne en forsvunnet enhet på iCloud.com

Merk enheten som mistet

Hold informasjonen din trygg selv om du skulle miste enheten. Bruk Merk som mistet til å fjernlåse enheten med en sikkerhetskode, vise en egendefinert melding med telefonnummeret ditt på den låste skjermen og følge med på posisjonen til enheten.

Du kan bruke Merk som mistet med iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch og Mac.

Bruk Merk som mistet

1. Åpne Hvor er?-appen og velg Enheter-fanen.
  2. Velg enheten du har mistet.
  3. Rull ned til Merk som mistet, og velg Aktiver.
  4. Velg Fortsett, og skriv inn telefonnummeret ditt hvis du vil vise det på enheten du har mistet.
  5. Velg Neste. Hvis du vil, kan du legge til en egendefinert melding for å be den som finner enheten du har mistet, om å kontakte deg.
  6. Velg Aktiver.

Finn ut mer om hvordan du låser Mac.

Hvis du aktiverer Merk som mistet

Enheten du har mistet, blir fjernlåst. Hvis du har konfigurert Apple Pay på enheten, deaktiveres tjenesten. Du får sendt en bekreftelse til den primære e-postadressen som er knyttet til Apple-ID-en din. Når du finner igjen enheten, må du låse den opp med sikkerhetskoden din.

Fjernslett en enhet

Du kan fjernslette enheten du har mistet, for å hindre at andre får tilgang til dataene på den. Når du sletter enheten, slettes all informasjon (inkludert kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort for Apple Pay) fra enheten, og du kan ikke finne den med Hvor er?:

1. Åpne Hvor er?-appen og trykk på Enheter-fanen.
  2. Velg enheten du vil fjernslette.
  3. Rull ned og velg Slett denne enheten.
  4. Velg Slett [enhet].

Når du har slettet en enhet, kan du ikke spore den. Hvis du fjerner enheten fra kontoen din etter at du har slettet den, blir Aktiveringslås slått av. Dermed kan en annen person slå på enheten og bruke den.

Finn en enhet du har mistet, via iCloud.com

Når du logger på iCloud.com med Apple-ID-en du brukte til å logge på enheten du har mistet, kan du bruke Finn iPhone til å finne igjen enheten, spille av en lyd på den, merke den som mistet eller fjernslette den.

Hvis en venn har mistet enheten sin

Du kan hjelpe en venn med å finne igjen enheten sin hvis den er mistet og har Finn [enhet] slått på:

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Meg-fanen.
  3. Velg Hjelp en venn.
  4. Be vennen din om å logge på iCloud med Apple-ID-en vedkommende er logget på den savnede enheten med.