Om optimalisert batterilading på iPhone

Med iOS 13 lærer iPhone av de daglige ladevanene dine for å øke batterilevetiden.

Levetiden til et batteri henger sammen med den kjemiske alderen, som består av mer enn bare hvor lang tid som har gått siden batteriet ble produsert.  Den kjemiske alderen til et batteri er resultatet av en kompleks kombinasjon av flere faktorer, blant annet temperaturhistorikk og lademønster. Alle oppladbare batterier er forbrukskomponenter som blir mindre effektive når de eldes kjemisk. Når litium-ion-batterier eldes kjemisk, minker mengden ladning de kan holde på, noe som fører til redusert batteritid og dårligere toppytelse. Finn ut mer om iPhone-batteri og -ytelse og hvordan du maksimerer batteriytelsen og -levetiden.

iOS 13 bruker Optimalisert batterilading for å få batteriet til å eldes saktere ved å redusere tiden som iPhone tilbringer med fulladet batteri. iPhone bruker maskinlæring på enheten for å forstå den daglige laderutinen din, slik at den kan vente til du skal bruke enheten før den lader forbi 80 prosent.* Denne formen for lading reduserer slitasjen på batteriet og forlenger levetiden. Optimalisert batterilading er kun aktiv når iPhone forutser at den kommer til å være koblet til laderen i en lengre tidsperiode.

Optimalisert batterilading er påslått som standard når du konfigurerer iPhone, eller etter at du har oppdatert til iOS 13. Hvis du merker at iPhone ofte kun er delvis oppladet – hvis du for eksempel ikke lader iPhone over natten – kan du gå til Innstillinger > Batteri > Batteritilstand og slå av Optimalisert batterilading.

Når optimalisert batterilading er aktiv, vises en varsling på låst skjerm der det står når iPhone kommer til å være fulladet. Hvis du trenger å ha iPhone fulladet før dette, trykker du på varslingen og holder inne. Trykk deretter på Lad nå.

* Informasjon om laderutinen din lagres kun på iPhonen. Informasjonen inkluderes ikke i sikkerhetskopier og deles ikke med Apple.