VPN-forbedringer i iOS 13 og macOS Catalina

Fra og med iOS 13 støtter IPsec HMAC-SHA-256 med IKEv1 VPN.

For å sikre at iOS 13- og macOS Catalina-klientene kan koble seg til IKEv1- eller VPN-tjeneren, konfigurerer du tjeneren for å avkutte utdataene fra SHA-256-hash til 128 biter. Det å avkutte til et mindre antall biter kan føre til at tjeneren mister data som VPN-klienter overfører.

For å sikre at iOS 13 og macOS Catalina-klientene kan bruke IKEv1 eller L2TP, må du ikke bruke tegnet dobbelt sitat «"» i verdien til noen av nøklene i en VPN-konfigurasjonsprofil. Hvis du bruker tegne for dobbelt sitat «"» med disse VPN-typene, kan det forhindre at klienten kobler seg til, fra og med iOS 13.6 og macOS 10.15.6.