Bruk HEVC- og Apple ProRes-filmer med Pages, Numbers og Keynote

Du kan legge til filmer med standard dynamisk område (SDR) og utvidet dynamisk område (HDR) i HEVC- og Apple ProRes-format i dokumentene, presentasjonene og regnearkene dine.

Legg til HEVC- og ProRes-filmer i dokumenter, regneark og presentasjoner

Du kan legge til HEVC- eller ProRes-filmer i dokumenter, regneark og presentasjoner, på samme måte som du legger til andre videofiler. Før du legger til filmer, må du imidlertid justere innstillingene i Pages, Numbers eller Keynote, slik at filmene har ønsket oppløsning.

Behold oppløsningen til HEVC- eller ProRes-filmene dine

Hvis du vil beholde oppløsningen til HEVC- eller ProRes-filmene dine i dokumentet, regnearket eller presentasjonen, må du slå av innstillingen som optimaliserer filmer for eldre enheter før du legger dem til dokumentet ditt:

• Med et dokument åpent i Pages, Numbers eller Keynote på iPhone eller iPad trykker du på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst, trykker på Innstillinger og slår av «Optimaliser medier for eldre enheter».

• I Pages, Numbers eller Keynote på Mac velger du [appnavn] > Innstillinger (eller Valg) på menylinjen, klikker på Generelt og fjerner avmerkingen for «Optimaliser medier for eldre enheter».

Når du bør slå på innstillingen for optimalisering av filmer for eldre enheter

• Du planlegger å publisere boken din direkte til Apple Books fra Pages.

• Du planlegger å dele et dokument som har HEVC- eller Apple ProRes-filmer med mottakere som kanskje har eldre Apple-enheter.

Legg til HDR-filmer i presentasjoner

Du kan legge til HDR-filmer i presentasjonen din. Når du spiller av presentasjonen i visningsmodus, viser Keynote HDR-filmer med standard dynamisk område.

Opprett en EPUB med HEVC- eller Apple ProRes-filmer

Når du oppretter en EPUB av Pages-dokumentet ditt som har HEVC- eller Apple ProRes-filmer, blir filmene enten konvertert eller holdt i det opprinnelige formatet. Dette er avhengig av enheten og innstillingene dine.

På iPhone eller iPad kan du velge å konvertere filmen:

1. Med dokumentet åpent i Pages trykker du på Mer-knappenNo alt supplied for Image.

2. Trykk på Eksporter og velg EPUB.

3. Trykk på Avansert.

4. Hvis du vil konvertere eventuelle filmer i dokumentet til H.264 i EPUB-filen, slår du på «Optimaliser media for publisering». Hvis du ikke slår på denne innstillingen, kan filmer i EPUB-filen kanskje ikke spilles av på andre enheter.

På Mac konverterer Pages automatisk HEVC- og Apple ProRes-filmer til H.264-videoer i EPUB-filen.

I Pages for iCloud må du sørge for å velge «Optimaliser for eldre enheter» før du legger til HEVC- eller Apple ProRes-filmer i dokumentet ditt.

Publiser et Pages-dokument med HEVC- eller Apple ProRes-filmer

På Mac kan du publisere et dokument med HEVC- eller Apple ProRes-filmer direkte til Apple Books fra Pages. Følg denne fremgangsmåten for å forberede dokumentet for publisering:

1. Med et dokument åpent i Pages velger du Fil > Reduser filstørrelse.

2. Velg «Mest kompatibel (H.264)».

3. Angi andre alternativer for filstørrelse i vinduet.

4. Hvis du vil lage en kopi av dokumentet med redusert filstørrelse, klikker du på «Reduser en kopi». Eventuelt kan du klikke på Reduser denne filen for å overskrive det eksisterende dokumentet.

På iPhone eller iPad kan du ikke konvertere HEVC- eller Apple ProRes-filmer etter at de er lagt til i dokumentet. Åpne dokumentet i Pages for Mac, reduser filstørrelsen og publiser dokumentet fra iPhonen, iPaden eller Macen din.

I Pages for iCloud erstatter Pages automatisk HEVC- og Apple ProRes-filmer med det første bildet av videoen i den publiserte boken. Hvis videoen har lyd, inkluderes lydsporet også.

Eksporter en Keynote-presentasjon som en filmfil

Når du eksporterer presentasjonen din som filmfil, kan du velge blant en rekke komprimeringstyper for filmfilen, herunder HEVC og Apple ProRes. Velg komprimeringstypen som passer best for behovene dine.

• H.264: Gir bred kompatibilitet med andre enheter og operativsystemer.

• HEVC: Gir bedre komprimering enn H.264 og bruker mindre lagringsplass på enhetene dine og i iCloud-bilder, samtidig som den bevarer den visuelle kvaliteten.

• Apple ProRes 422: Bruk denne når den eksporterte filmfilen skal redigeres med programvare som Final Cut Pro.

• Apple ProRes 422 LT: Denne komprimerte versjonen av ProRes 422 gir høykvalitetsvideo, men med mindre filstørrelser enn ProRes 422.

• Apple ProRes 422 Proxy: Dette er den mest komprimerte versjonen av ProRes 422 og gir lave datastørrelser med video i full oppløsning.

• Apple ProRes 4444: Gir video med den høyeste kvaliteten som er umulig å skjelne fra originalmaterialet og passer for 4:4:4:4-bildekilder (inkludert alfakanaler).

• Apple ProRes 422 HQ: Beholder den visuelle kvaliteten ved samme nivå som Apple ProRes 4444, men for 4:2:2-bildekilder.

Systemkrav

Kompatibilitet for HEVC-formatet:

• For SDR-filmer i HEVC-format kan du bruke en Mac med Pages 8.2, Numbers 6.2, eller Keynote 9.2 eller nyere, eller en iPhone eller iPad med Pages 5.2, Numbers 5.2, eller Keynote 5.2 eller nyere.

• For HDR-filmer i HEVC-format kan du bruke en Mac, iPhone eller iPad med Pages 10.2, Numbers 10.2 eller Keynote 10.2 eller nyere.

Kompatibilitet for Apple ProRes-formatet:

• For SDR-filmer i Apple ProRes-format kan du bruke en Mac med hvilken som helst versjon av Pages, Numbers eller Keynote, eller en iPhone eller iPad med Pages 13.1, Numbers 13.1 eller Keynote 13.1 eller nyere.

• For HDR-filmer i Apple ProRes-format kan du bruke en Mac med Pages 10.2, Numbers 10.2, eller Keynote 10.2 eller nyere, eller en iPhone eller iPad med Pages 13.1, Numbers 13.1 eller Keynote 13.1 eller nyere.