Bruk HEVC-filmer med Pages, Numbers og Keynote

Du kan bruke HEVC-filmer spilt inn med iPhone eller iPad i Pages, Numbers og Keynote

Når du bruker iOS 11 eller nyere på enkelte iPhone- og iPad-modeller, kan du ta opp video i formatet HEVC (High Efficiency Video Coding) – også kalt H.265. HEVC-filmer gir bedre komprimering enn JPEG og H.264, og de bruker mindre lagringsplass på enhetene dine og i iCloud-bilder, uten at det påvirker kvaliteten.

Du kan legge til HEVC-filmer i dokumentene, regnearkene og presentasjonene dine med disse Apple-enhetene og programvareversjonene:

• En Mac med macOS Mojave og Pages 8.2, Numbers 6.2 eller Keynote 9.2 eller nyere
  • En iPhone eller iPad med iOS 13 eller en iPad med iPadOS og Pages 5.2, Numbers 5.2 eller Keynote 5.2 eller nyere

Legg til HEVC-filmer i dokumenter, regneark og presentasjoner

For å sørge for at en HEVC-film ikke konverteres til et annet format når du legger den til i dokumentet, må du slå av innstillingen som optimaliserer filmer for eldre enheter før du legger til filmen:

• Med et dokument åpent i Pages, Numbers eller Keynote på iPhone eller iPad trykker du på Mer-knappen , trykker på Innstillinger, trykker på Legg til filmer og slår av «Optimaliser for eldre enheter».
  • I Pages, Numbers eller Keynote på Mac velger du [appnavn] > Valg fra menyfeltet, klikker på Generelt og fjerner avmerkingen for «Optimaliser filmer for eldre enheter».

Når du bør slå på innstillingen for optimalisering av filmer for eldre enheter

I følgende tilfeller bør du slå på innstillingen som optimaliserer filmer for eldre enheter, før du legger til HEVC-filmer i dokumentet ditt:

• Du planlegger å publisere boken din direkte til Apple Books fra Pages.
  • Du planlegger å dele et dokument med HEVC-filmer med personer som har eldre Apple-enheter.

Opprett en EPUB med HEVC-videoer

Når du oppretter en EPUB-bok av Pages-dokumentet ditt med HEVC-filmer, er eventuell konvertering av filmene avhengig av enheten din og innstillingene du har valgt.

På iPhone eller iPad kan du velge om du vil konvertere HEVC-filmen:

1. Åpne dokumentet ditt i Pages og trykk på Mer-knappen .
  2. Trykk på Eksporter og velg EPUB.
  3. Trykk på Avansert.
  4. Hvis du vil konvertere eventuelle HEVC-videoer i dokumentet ditt til H.264 i EPUB-filen, slår du på «Optimaliser media for publisering». Hvis du ikke slår på denne innstillingen, kan HEVC-videoer i EPUB-filen din kanskje ikke spilles av på andre enheter.

På Mac konverterer Pages automatisk HEVC-videoer til H.264-videoer i EPUB-filen.

Hvis du planlegger å eksportere til EPUB med Pages på nettet på iCloud.com, må du sørge for at du velger «Optimaliser for eldre enheter» før du legger til HEVC-videoer i dokumentet ditt.

Publiser en bok med HEVC-videoer

På Mac kan du publisere dokumentet ditt med HEVC-videoer direkte til Apple Books fra Pages. Følg denne fremgangsmåten for å forberede dokumentet ditt for publisering:

1. Med et dokument åpent i Pages velger du Fil > Reduser filstørrelse.
  2. Velg «Mest kompatibel (H.264)».
  3. Angi andre alternativer for filstørrelse i vinduet.
  4. Hvis du vil lage en kopi av dokumentet med redusert filstørrelse, klikker du på «Reduser en kopi». Eventuelt kan du klikke på Reduser denne filen for å overskrive det eksisterende dokumentet.

På iPhone og iPad kan du ikke konvertere HEVC-videoer etter at de er lagt til i dokumentet. Åpne dokumentet i Pages for Mac, reduser filstørrelsen og publiser dokumentet fra iPhonen, iPaden eller Macen din.

Hvis du publiserer boken din med Pages på nettet via iCloud.com, erstatter Pages automatisk HEVC-videoer med det første bildet fra videoen. Hvis videoen har lyd, inkluderes lydsporet også.