Hvis du ser et væskevarsel på iPhone

Når du kobler en Lightning-kabel eller Lightning-tilbehør til iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller nyere, kan iPhone varsle deg om det er væske i Lightning-porten.

Hvis du ser et av disse varslene, har iPhone oppdaget væske i Lightning-porten, på Lightning-kabelen eller på Lightning-tilbehøret. Lading og tilkobling av tilbehør er utilgjengelig helt til Lightning-porten og tilbehøret har tørket. Dette er for å beskytte iPhone og tilbehøret.

Lading ikke tilgjengelig: Vises hvis du kobler iPhone til en lader og det oppdages væske.

Det er registrert væske i Lightning-kontakten: Vises hvis du kobler et tilbehør til iPhone som ikke lader iPhone, og det oppdages væske.

Hvis du lader iPhone mens Lightning-porten er fuktig, kan pinnene på Lightning-porten eller kabelen korrodere og bli permanent skadet eller slutte å fungere. Dette kan medføre tilkoblingsproblemer for iPhone eller tilbehøret.

Selv om du ikke skal lade iPhone når den er fuktig, kan du trenge å gjøre det i et nødstilfelle. Hvis du kobler iPhone til Lightning-kabelen eller tilbehøret på nytt, får du opp alternativet for nødstilfelle, som du kan bruke til å overstyre væskevarselet og lade iPhone.

Hvis du har en trådløs lader, kan du fremdeles bruke den til å lade iPhone. Du får best resultat når du sørger for at baksiden av iPhone er tørr før du plasserer den på den Qi-sertifiserte laderen. Finn ut mer om trådløs lading av iPhone.

Hvis iPhone eller Lightning-tilbehøret er fuktig

Koble fra alle kabler og alt tilbehør. Ikke koble dem til igjen før de er helt tørre.

Slik tørker du iPhone:

1. Dunk iPhone forsiktig mot hånden med Lightning-kontakten vendt ned for å fjerne overflødig væske. Legg iPhone på et tørt sted med litt trekk.
  2. La det gå minst 30 minutter før du lader enheten ved bruk av en Lightning-kabel eller kobler til Lightning-tilbehør.
  3. Hvis du ser varselet igjen, er det fremdeles væske i Lightning-porten eller under pinnene i Lightning-kabelen. Legg iPhone på et tørt sted med litt trekk i opptil ett døgn. Du kan prøve å lade eller koble til Lightning-tilbehør på nytt i løpet av denne perioden. Det kan ta opptil 24 timer å tørke den fullstendig.

Her er et par ting du ikke må gjøre:

• Ikke tørk iPhone med en ekstern varmekilde eller med trykkluft.
  • Ikke før fremmedelementer, som bomullspinner eller papirservietter, inn i Lightning-kontakten.
  • Ikke legg iPhone i en pose med ris. Dette kan føre til at små rispartikler skader iPhone.

Hvis iPhone og Lightning-tilbehøret ikke er fuktig

Hvis du ser dette varselet hver gang du kobler til en bestemt kabel eller et tilbehør, kan kabelen eller tilbehøret være skadet. Kontakt produsenten.

Hvis du ser dette varselet hver gang du kobler til en Lightning-kabel eller Lightning-tilbehør fra Apple, kontakter du Apple-kundestøtte.