Hvis du ikke kan dele iMovie-videoer til iTunes

Med iMovie på iOS 13, iPadOS og macOS Catalina kan du kanskje ikke dele videoer fra iMovie til iTunes. Bruk metodene i denne artikkelen for å gjøre det du tidligere har gjort med iTunes.

Overfør videoer og prosjekter fra iPhone, iPad eller iPod touch til Mac

Hvis du vil overføre iMovie-prosjekter fra iPhone, iPad eller iPod touch til Mac for å jobbe med prosjektet på Macen, kan du bruke fildeling i stedet for å dele via iTunes. Du kan også bruke blant annet AirDrop og iCloud Drive til å overføre fullførte videoer og prosjekter.

Overfør iMovie-prosjekter med fildeling

Slik overfører du iMovie-prosjekter fra iPhone eller iPod touch med iOS 13 eller iPad med iPadOS til Mac med fildeling og en kablet tilkobling:

1. I iMovie-prosjektnavigeringen trykker du på prosjektet for å se prosjektinformasjonen. Deretter trykker du på Del-knappen . Hvis du redigerer en film for øyeblikket, trykker du på Ferdig. Deretter trykker du på Del-knappen .
  2. Trykk på Eksporter prosjekt.
  3. Trykk Lagre i Filer.
    Hvis du ikke har oppdatert til den nyeste versjonen av iMovie for iPhone, iPad eller iPod touch, trykker du på iTunes. Deretter kan du overføre iMovie-prosjektet til Mac.
  4. Sveip opp, trykk på «På iPhone» eller «På iPad», avhengig av enheten din. Deretter trykker du på iMovie-mappen for å velge den.
  5. Trykk på Arkiver.
  6. Nå kan du overføre iMovie-prosjektet til Mac.

Del videoer og prosjekter med blant annet AirDrop og iCloud Drive

Del fullførte videoer for å se dem på iPhone, iPod, iPod touch eller iPad:

Du kan også sende prosjekter til iMovie for Mac eller Final Cut Pro X for ytterligere redigering:

Del videoer til Apple TV-appen på Mac

Med iMovie på macOS Catalina kan du lagre en film, en trailer eller et klipp på Macen din og importere filen til Apple TV-biblioteket ditt – i stedet for å dele via iTunes. Så kan du se filmen i Apple TV-appen på Mac.

1. Velg en film, en trailer eller et klipp i navigeringen.
  2. Klikk på Del-knappen i verktøylinjen, og klikk deretter på Fil.
  3. I dialogboksen som vises, skriver du inn navn på og beskrivelse av filmen din, legger til etiketter og annet.
  4. Klikk på Neste, naviger til der du vil lagre filen, og klikk deretter på Lagre. En fremdriftsindikator vises til høyre for verktøylinjen. Klikk på fremdriftsindikatoren for å se mer informasjon. Indikatoren forsvinner når handlingen er utført, og du ser varslingen «Delingen er fullført».
  5. I Apple TV-appen velger du Fil > Importer, og deretter navigerer du tilbake til plasseringen der du lagret filen.
  6. Klikk på Åpne.

Videoen vises i Hjemmevideoer-delen i biblioteket i Apple TV-appen. I Apple TV-appen kan du legge til filmen på de andre enhetene dine, for eksempel Apple TV, iPad, iPhone eller iPod touch.

Se videoer på alle enhetene dine med iCloud-bilder

Hvis du vil se videoene dine på alle enhetene dine, inkludert Apple TV, kan du bruke iCloud-bilder. Sørg for at du slår på iCloud-bilder før du setter i gang.

Flytt videoer til iCloud-bilder på iPhone, iPod touch eller iPad

1. I iMovie-prosjektnavigeringen trykker du på videoen du vil flytte, for å se skjermen med prosjektinformasjon. Hvis du redigerer en film for øyeblikket, trykker du først på Ferdig.
  2. Trykk på Del-knappen  nederst på skjermen med prosjektinformasjon.
  3. Trykk på en video for å velge den. Hvis du ser Last ned-knappen , trykker du på den for å laste ned videoen på enheten din.
  4. Trykk på Del-knappen , trykk på Lagre video, og trykk deretter på OK når den er lagret.
  5. Gjenta for hver video du ønsker å kopiere til iCloud-bilder.

Flytt videoer til iCloud-bilder på Mac

1. I iMovie-prosjektnavigeringen klikker du på videoen du vil flytte, for å velge den. Hvis du redigerer en film for øyeblikket, trykker du først på Prosjekter i verktøylinjen.
  2. Klikk på Del-knappen , og velg deretter Fil.
  3. Klikk på lokalmenyen Oppløsning, og velg den høyeste oppløsningen som er tilgjengelig. Angi de andre alternativene for deling, og klikk deretter på Neste.
  4. Velg en plassering der du vil lagre videoen på Macen, for eksempel skrivebordet, og klikk på Lagre.
  5. Åpne Bilder.
  6. Finn den lagrede videoen på Mac, og dra den deretter til Bilder.

Gjenta for hver video du ønsker å kopiere til iCloud-bilder.

Hvis du ikke bruker iCloud-bilder

Hvis du ikke bruker iCloud-bilder, kan du strømme videoene dine via AirPlay fra iPhone, iPad eller Mac for å se dem på Apple TV.