Spor mensen med Menstruasjonssyklus

Med iOS 13 og watchOS 6 eller nyere er det enkelt å spore menstruasjonssyklusen, slik at du kan få en bedre oversikt over helsen din.

watchOS 6 er for øyeblikket kompatibelt med Apple Watch Series 3 og nyere. Apple Watch Series 1 og 2 får støtte for watchOS 6 senere i år.

Du kan spore menstruasjonssyklusen din i Helse-appen på iPhone eller Menstruasjonssyklus-appen på Apple Watch. Og du kan slå på varslinger som forteller deg når neste menstruasjon eller fruktbare periode nærmer seg.

Slik konfigurerer du Menstruasjonssyklus

1. Åpne Helse-appen på iPhone, og trykk på Naviger-fanen.
  2. Trykk på Menstruasjonssyklus.
  3. Trykk på Kom i gang, og følg deretter trinnene på skjermen.

Menstruasjonssyklus-appen på Apple Watch og Helse-appen på iPhone

Slik sporer du menstruasjonssyklusen din

1. Åpne Helse-appen på iPhone, og trykk på Naviger-fanen.
  2. Trykk på Menstruasjonssyklus.
  3. Bla til riktig dag, og trykk deretter på ovalen for å loggføre mensen.
  4. Du kan legge til mer informasjon ved å rulle nedover og trykke på en kategori, gjøre endringer og deretter trykke på Ferdig. Du kan loggføre symptomer, småblødninger, kroppstemperatur og så videre.

Du sporer mensen med Apple Watch ved å åpne Menstruasjonssyklus-appen, bla til riktig dato og deretter trykke på ovalen for å loggføre mensen.

Statistikk for syklussporing i Helse-appen

Slik sjekker du datoen for neste og forrige mens

1. Åpne Helse-appen på iPhone, og trykk på Naviger-fanen.
  2. Trykk på Menstruasjonssyklus.
  3. Rull ned til Predictions (Forutsigelser) for å se når det er sannsynlig at neste mens starter. Hvis du ikke ser beregningen, trykker du på Vis alle ved siden av Predictions (Forutsigelser).
  4. Bla til Statistics (Statistikk) for å se datoen for forrige mens og gjennomsnittlig varighet.

Du sjekker datoene på Apple Watch ved å åpne Menstruasjonssyklus-appen og bla ned til Period Prediction (Mensforutsigelser) eller Last Menstrual Period (Forrige mens).

Hva fargene betyr

Når du åpner Helse-appen eller Menstruasjonssyklus-appen, er det enkelt å sjekke mensen eller den fruktbare perioden med et raskt blikk. Her ser du hva symbolene og fargene i appen betyr.

Lyseblå oval

En lyseblå oval viser den beregnede fruktbare perioden på seks dager.

Røde striper

Røde striper på en sirkel viser når mensen er beregnet å starte.

Røde prikker

Røde prikker viser loggførte menstruasjonsdager.

Lilla prikker

Lilla prikker viser dager da du loggførte informasjon.

Alternativer for syklusloggføring i Helse-appen

Slik oppretter du varslinger for menstruasjonsloggføring og sporing av fruktbarhet

1. Åpne Helse-appen på iPhone, og trykk på Naviger-fanen.
  2. Trykk på Menstruasjonssyklus.
  3. Rull ned, og trykk på Alternativer.
  4. Velg Period Prediction (Mensforutsigelser) og Period Notification (Mensvarsling). Disse varslingene kan fortelle deg at mensen er like rundt hjørnet, eller spørre om mensen er ferdig.
  5. Velg Fertility Prediction (Fruktbarhetsforutsigelser) og Fertility Notification (Fruktbarhetsvarsling). Disse varslingene kan fortelle deg når den fruktbare perioden din er like rundt hjørnet.

Forutsigelsene begynner etter du har loggført forrige menssyklus i Menstruasjonssyklus-appen, og de baseres på loggførte data. Hvis du loggfører en menstruasjon før den beregnede startdatoen, får du ikke en mensvarsling for den syklusen. Varslinger vises på Apple Watch og iPhone, avhengig av hva du bruker.

Slik beregnes forutsigelsene

Menstruasjonsforutsigelser er basert på data du har loggført om tidligere menstruasjoner og sykluslengder, inkludert hvor mange dager menstruasjonen vanligvis varer og varigheten på en typisk syklus. Når du konfigurerer Syklus, får du mulighet til å legge inn data om syklushistorikken din – inkludert hvilken dag forrige menstruasjon startet på, hvor lenge den vanligvis varer og varigheten på en typisk syklus. Du kan legge inn disse dataene manuelt, eller du kan bekrefte data som tidligere var i Helse-appen, fra bruken av tredjepartsapper.

Den fruktbare perioden kommer til å være de seks dagene du mest sannsynlig er fruktbar, basert på data du har loggført om menstruasjonssyklusen din, eller et positivt resultat på en eggløsningstest. Beregningen for den fruktbare perioden er basert på en tradisjonell kalendermetode. Den fruktbare perioden beregnes ved å trekke 13 dager (sekresjonsfasen) fra den beregnede startdatoen for neste menstruasjonssyklus. Hvis du loggfører et positivt eggløsningstestresultat, kan beregningen for den fruktbare perioden justeres slik at dag fem i den fruktbare perioden samsvarer med det første positive eggløsningstestresultatet i en syklus.

Slik skjuler du Menstruasjonssyklus-appen

Du kan fjerne apper direkte fra Hjem-skjermen på Apple Watch:

1. Trykk på Digital Crown for å se Hjem-skjermen.
  2. Trykk og hold på Menstruasjonssyklus-appen til appsymbolet rister. Hvis appen ikke rister, må du sørge for at du ikke trykker for hardt.
  3. Trykk på Slett-knappen  , og trykk deretter på Slett app. Ikke alle innebygde Apple-apper kan fjernes.
  4. Trykk på Digital Crown for å avslutte.

Finn ut hvordan du installerer Menstruasjonssyklus-appen på nytt.

Dette bør du vite

• Menstruasjonssyklus-appen og beregningen av den fruktbare perioden skal ikke brukes som prevensjonsmiddel.
  • Data fra appene Helse og Menstruasjonssyklus skal ikke brukes for å stille diagnoser.
  • Tredjepartsapper som fungerer med Helse-appen, kan også brukes sammen med Menstruasjonssyklus.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.