Kunngjør meldinger med Siri på AirPods

Når du bruker AirPods eller kompatible Beats-hodetelefoner, kan Siri lese opp meldingene du får. Deretter kan du svare umiddelbart, uten å røre telefonen.

Dette trenger du

Du kan få Siri til å lese opp innkommende meldinger med disse hodetelefonene:

• AirPods (2. generasjon)
  • AirPods Pro
  • Powerbeats Pro
  • Beats Solo Pro

De kompatible hodetelefonene må være sammenkoblet med en av disse enhetene:

• iPhone med iOS 13.2 eller nyere
  • iPad med iPadOS 13.2 eller nyere

Slik slår du på Les opp meldinger med Siri

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Varslinger og deretter Les opp meldinger med Siri.
  3. Slå på Les opp meldinger med Siri.

Når denne funksjonen er slått på, leser Siri de innkommende meldingene dine høyt når hodetelefonene er tilkoblet iPhone eller iPad, du har dem på deg, og enheten er låst. Siri spiller av en tone, sier avsenderens navn og leser deretter opp meldingen. Hvis meldingen er lang, leser Siri bare opp navnet på avsenderen og sier at vedkommende sendte deg en melding. Du kan be Siri om å lese hele meldingen, eller du kan åpne den på iPhone eller iPad for å lese den.

I Innstillinger > Varslinger > Les opp meldinger med Siri kan du også velge hvilke kontakter Siri skal lese opp meldinger fra. Trykk på Meldinger og velg blant Favoritter, Nylige, Kontakter eller Alle.

Hvis du tilpasser Kontrollsenter for å inkludere Les opp meldinger med Siri, kan du bruke Kontrollsenter for å slå funksjonen på eller av raskt.

Slik svarer du på meldinger

1. Vent til Siri har lest meldingen. Deretter venter Siri på svaret ditt.
  2. Fortell Siri at du vil svare, og les opp meldingen din. Si for eksempel «Svar ‘Jeg er på vei’» eller «Fortell henne ‘Jeg møter deg der’». Når du slutter å snakke, gjentar Siri svaret ditt og spør om du vil sende det.

Du kan be Siri om å sende svaret umiddelbart uten å gjenta det først. Gå til Innstillinger> Varslinger > Kunngjør meldinger med Siri og slå på Svar uten bekreftelse.

Hvis du mottar flere meldinger samtidig, kan du raskt sette Les opp meldinger med Siri på pause ved å ta ut en AirPod eller ta av deg hodetelefonene.

Hvis du ikke hører beskjeder fra Siri

Hvis du ikke hører Siri lese opp meldingene dine, prøver du denne fremgangsmåten:

1. Pass på at du bruker en kompatibel enhet.
  2. Pass på at AirPods eller de kompatible Beats-hodetelefonene er sammenkoblet med enheten din i Innstillinger > Bluetooth.
  3. Gå til Innstillinger > Varslinger > Les opp meldinger med Siri, og sørg for at Les opp meldinger med Siri er slått på. Deretter trykker du på Meldinger og sørger for at Les opp meldinger med Siri er slått på der også.
  4. Sørg for at iPhone eller iPad er låst, og at skjermen er mørk. Siri leser ikke opp meldinger hvis du bruker enheten.