Hvis sangene dine vises i grått

Hvis du abonnerer på Apple Music eller iTunes Match, kan du slå på Synkroniser bibliotek på hver av enhetene dine, for å få tilgang til musikkbiblioteket på alle enhetene dine. Hvis du ser sanger som vises i grått og ikke kan spilles av etter at du har slått på Synkroniser bibliotek, følger du fremgangsmåten under.

Hvis all eller mesteparten av musikken din vises i grått

Synkroniser bibliotek kan være slått av eller ute av stand til å koble til internett på en av enhetene dine. Kontroller følgende:

Hvis en sang er nedtonet, men du fortsatt kan spille den av

Åpne Apple Music-appen på Mac eller iTunes på PC. Klikk på Bibliotek, klikk på Sanger, og kontroller at det er et merke ved siden av sangen.

Hvis du ikke ser avmerkingsbokser ved siden av sangene dine:

1. Åpne Apple Music-programmet eller iTunes.
  2. På Mac går du til menylinjen og velger Musikk > Valg. På PC velger du iTunes > Valg.
  3. Klikk på Generelt-fanen.
  4. Velg «Avmerkingsbokser for Sanger-liste».
  5. Klikk på OK.
  6. Klikk på Sanger under Bibliotek, og kontroller at det er et merke ved siden av hver sang. Hvis det ikke er det, velger du boksen ved siden av en sang for å se et merke.

Hvis det tar lang tid å laste opp musikkbiblioteket

Hvis mesteparten av musikken din er importert fra andre kilder enn Apple Music, eller hvis du har et stort musikkbibliotek, kan det ta lengre tid før musikkbiblioteket er opplastet.

Kontroller at datamaskinen er autorisert, slik at eventuell musikk du har kjøpt fra iTunes Store tidligere, kan lastes opp. Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Koble Macen eller PC-en til internett.
  2. Åpne Apple Music-programmet eller iTunes.
  3. På Mac kontrollerer du at Synkroniser biblioteket er slått på. På PC kontrollerer du at iCloud-musikkbibliotek er slått på.
  4. Hold Apple Music-appen eller iTunes åpen til musikkbiblioteket er ferdig opplastet.

Hvis en sang fortsatt er nedtonet etter at musikkbiblioteket er lastet opp, importerer du en ny kopi av sangen til musikkbiblioteket. Deretter går du til menylinjen i Apple Music-appen eller iTunes og velger Fil > Bibliotek > Oppdater bibliotek i skyen.

Hvis en sang ikke kan lastes opp med Apple Music eller iTunes Match

Hvis du ser  ved siden av en sang, kan det være at den sangen ikke er valgbar for opplasting. Finn ut hvorfor.

Hvis en sang ikke er tilgjengelig i Apple Music

Noen sanger eller album kan vises i grått fordi de ikke er tilgjengelige i Apple Music for øyeblikket. Her er noen årsaker til at dette kan skje:

• Artister og innholdsleverandører kan utgi noen sanger i et album på forhånd, men ikke nødvendigvis alle. Hvis du legger hele albumet til i biblioteket, blir sangene tilgjengelige etter hvert som de utgis.
  • Artister og innholdsleverandører kan endre eller fjerne musikk fra Apple Music-katalogen. Søk i Apple Music for å se om den aktuelle sangen er tilgjengelig under et annet navn eller en annen fil. Hvis den er det, kan du legge til sangen i biblioteket ditt så den ikke vises i grått lenger.
  • Sangen er kanskje ikke tilgjengelig i landet ditt eller regionen din. Da vises den med grå tekst når du søker etter den i Apple Music.
  • Hvis en sang med upassende innhold vises i grått, kan det være at restriksjoner er slått på for enheten. Du kan bruke Skjermtid på iPhone, iPad eller iPod touch, eller Skjermtid på Mac, for å slå av restriksjoner. Du kan også legge til den sensurerte versjonen fra Apple Music i biblioteket ditt.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.