Bruk Game Center til å spille med vennene dine

Send venneforespørsler, administrer profilen din, oppnå prestasjoner, og konkurrer på ledertavler på alle enhetene dine med Game Center.

Opprett en Game Center-profil

Finn ut hvordan du lager en profil med en personlig tilpasset Memoji og tilpassede initialer.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger. Rull til Game Center, og trykk på det.
  2. Hvis Game Center ikke er slått på, aktiverer du den og logger på med Apple-ID-en din.*
    Game Center-profil
  3. Trykk på Kallenavn-feltet for å skrive inn et navn som vennene dine ser når dere spiller sammen. Hvis du trenger inspirasjon til å velge et navn, kan du bruke et av de tilfeldig genererte forslagene.
  4. For å tilpasse bildet som vises med kallenavnet ditt, trykker du på Rediger i sirkelen øverst på siden. Her kan du opprette en memoji, bruke en eksisterende memoji eller tilpasse hvordan initialene for kallenavnet ditt vises.

På Mac

1. Åpne App Store-programmet.
  2. Hvis Game Center ikke er slått på, aktiverer du den og logger på med Apple-ID-en din.*
  3. Klikk på brukernavnet ditt.
  4. Klikk på Game Center-profil.
  5. For å skrive inn et navn som vennene dine kan se når dere spiller sammen, klikker du på Åpne systemvalg. Klikk på Game Center-ID-en din i Internettkontoer, og klikk deretter på Detaljer. Hvis du trenger inspirasjon til å velge et navn, kan du bruke et av de tilfeldig genererte forslagene.
  6. For å tilpasse bildet som vises med kallenavnet ditt, går du tilbake til Innstillinger på iOS-enheten din. Rull til Game Center, og trykk på det. Her kan du opprette en Memoji, bruke en eksisterende Memoji eller tilpasse hvordan initialene for kallenavnet ditt vises.

* Hvis du ser et kallenavn eller annen informasjon som allerede er opprettet, har du allerede en Game Center-profil. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] for å bekrefte at du er pålogget med Apple-ID-en din.

Legg til venner

Du kan legge til venner i Game Center.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger. Rull til Game Center, og trykk på den.
  2. Trykk på Venner.
  3. Trykk på Legg til venner øverst til høyre på neste skjerm.
  4. Skriv inn telefonnummeret eller e-postadressen til den du vil invitere til å bli en venn i Game Center, eller trykk på Legg til-knappen  for å invitere en av kontaktene dine. Når vedkommende godtar forespørselen din via Meldinger-appen, kan du se ham eller henne i vennelisten din.

På Mac

1. Åpne App Store-programmet.
  2. Logg på med Apple-ID.*
  3. Klikk på Nylig spilt med.
  4. Klikk på Legg til venner.
  5. Skriv inn telefonnummeret eller e-postadressen til den du vil invitere til å bli en venn i Game Center, eller klikk på Legg til-knappen  for å invitere en av kontaktene dine. Når vedkommende godtar forespørselen din via Meldinger-appen på iOS-enheten sin, kan du se ham eller henne i vennelisten din.

Fjern venner eller rapporter Game Center-brukere

Finn ut hvordan du fjerner brukere fra vennelisten din i Game Center.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger. Rull til Game Center, og trykk på den.
  2. Trykk på Venner for å se en liste over brukerne du har lagt til som venner, og brukere du nylig har spilt med.
  3. Sveip til venstre på brukernavnet for å se flere alternativer.
    Fjern venner

Trykk på Fjern for å fjerne den aktuelle brukeren fra vennelisten din i Game Center. Dette vil også fjerne deg fra vennelisten deres. Trykk på Rapporter og følg instruksjonene på skjermen for å rapportere en profil for juksing, uønsket innhold eller andre problemer.

På Mac

1. Åpne App Store-programmet.
  2. Klikk på brukernavnet ditt.
  3. Klikk på Game Center-profil for å se en liste over brukere du har lagt til som venner, og brukere du nylig har spilt med.
  4. Klikk på brukerens Memoji, og klikk deretter på ellipsen.
  5. Velg Fjern venn for å fjerne den aktuelle brukeren fra vennelisten din i Game Center. Dette vil også fjerne deg fra vennelisten deres. Velg Rapporter bruker, og følg instruksjonene på skjermen for å rapportere en profil for juksing, uønsket innhold eller andre problemer.

Finn ut mer

• Abonner på Apple Arcade for å finne og spille Apple Arcade-spill med vennene dine.
  • Finn ut hvordan du får tilgang til lagringsfilene dine på alle enhetene dine.
  • På en Apple TV kan du logge på og av Game Center-kontoer ved å gå til Innstillinger > Brukere og kontoer > Game Center.
  • For å godta en venneforespørsel må mottakeren trykke på linken i tekstmeldingen vedkommende mottar på iOS 14- eller iPadOS 14-enheten sin. Mottakere kan ikke godta venneforespørsler på eldre operativsystemer eller Android-enheter.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.