Om iPadOS-oppdateringer

iPadOS, det kraftige operativsystemet med et nytt navn som gjenspeiler den særegne opplevelsen av iPad. iPadOS er basert på det samme fundamentet som iOS, med nye, kraftige og intuitive funksjoner som er tilpasset den store skjermen og allsidigheten til iPad. Denne oppdateringen inneholder nye måter å jobbe med flere apper på, viser mer informasjon på et øyeblikk på Hjem-skjermen med nytt design, gjør at Apple Pencil føles enda mer responsiv sammen med en ny måte å markere hva som helst på, gir en dramatisk ny mørk modus, en enkel måte å logge på nettsteder på som beskytter personvernet ditt, og nye verktøy for å redigere og vise bilder. iPadOS er raskere og mer responsivt med optimaliseringer på tvers av systemet.

Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.7

iPadOS 13.7 inneholder feilrettinger for iPad.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter. Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.6.1

iPadOS 13.6.1 løser et problem der unødvendige systemdatafiler kanskje ikke slettes automatisk når det er lite ledig lagringsplass, og inneholder andre feilrettinger for iPad.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter. Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.6

iPadOS 13.6 introduserer lokale nyheter i dagens feed i Apple News og inneholder feilrettinger og forbedringer for iPad.

Apple News

• Lokale nyheter i dagens feed gir omfattende dekning av San Francisco, Bay Area, Los Angeles, Houston og New York City

• Flere nyheter er tilgjengelig fra lokale nyhetsleverandører med abonnement på Apple News+

• Nå kan det daglige nyhetsbrevet ditt fra Apple News tilpasses med saker som gjenspeiler interessene dine

Denne oppdateringen inkluderer også feilrettinger og andre forbedringer.

• Legger til en ny innstilling som gjør det mulig å velge om oppdateringer skal lastes ned automatisk til enheten når den er tilkoblet Wi-Fi

• Løser et problem som kan føre til at apper ikke svarer når du synkroniserer data fra iCloud Drive

• Løser et problem som kan føre til at programvaretastaturet vises uventet når det er koblet til enkelte tredjeparts maskinvaretastaturer

• Løser et problem som kunne føre til at japanske maskinvaretastaturer feilaktig ble tilordnet som amerikanske tastaturer

• Løser stabilitetsproblemer ved tilgang til kontrollsenteret når Assistive Touch er aktivert

• Inneholder en mekanisme som gjør det mulig for administratorer å spesifisere domener som skal ekskluderes fra trafikk som transporteres av alltid på-VPN-tilkoblinger

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter. Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.5.1

iPadOS 13.5.1 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter. Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.5

iPadOS 13.5 gir raskere tilgang til passordfeltet på enheter med Face ID mens du har på deg munnbind, og introduserer en mulighet til å kontrollere automatisk fremtredende videofliser i gruppesamtaler i FaceTime. Denne oppdateringen inkluderer feilrettinger og andre forbedringer.

Face ID og kode

• Forenklet opplåsingsprosess for enheter med Face ID mens du har på deg munnbind

• Passkodefeltet vises automatisk etter å ha sveipet opp fra bunnen av låseskjermen mens du har på deg munnbind

• Fungerer også ved autentisering med App Store, Apple Books, Apple Pay, iTunes og andre apper som støtter pålogging med Face ID

FaceTime

• Alternativ for å kontrollere automatisk framheving i gruppesamtaler i FaceTime, som lar deg velge at videoruter ikke skal endre størrelse når en deltaker snakker

Denne oppdateringen inkluderer også feilrettinger og andre forbedringer.

• Løser et problem der brukere kan se en svart skjerm når de prøver å spille av videostrømming fra enkelte nettsteder

• Løser et problem i delingsarket der forslag og handlinger kanskje ikke lastes inn

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter. Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.4.1

iPadOS 13.4.1 inneholder feilrettinger for iPad.

• Løser et problem der enheter som kjører iPadOS 13.4 ikke kunne delta i FaceTime-samtaler med enheter som kjører iOS 9.3.6 og eldre eller OS X El Capitan 10.11.6 og eldre

• Løser et problem på iPad Pro 12,9-tommers (4. generasjon) og iPad Pro 11-tommers (2. generasjon) der lommelykten kanskje ikke slås på etter at du har trykket på Lommelykt-knappen i Kontrollsenter eller på låseskjermen

• Løser en feil i Innstillinger-appen der det ikke var mulig å velge Bluetooth fra hurtigmenyen på Hjem-skjermen

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter. Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.4

iPadOS 13.4 introduserer støtte for mus og styreflate med iPad for bedre presisjon og navigering i systemet med Multi-Touch-bevegelser, og legger til iCloud Drive-mappedeling fra Filer-appen og nye Memoji-klistremerker. Denne oppdateringen innholder også feilrettinger og forbedringer.

Støtte for mus og styreflate

• Helt ny markørdesign fremhever appikoner på Hjem-skjermen og Dock, samt knapper og kontroller i appene

• Magic Keyboard for iPad-støtte på iPad Pro 12,9-tommer (3. generasjon eller nyere) og iPad Pro 11-tommer (1. generasjon eller nyere)

• Støtte for Magic Mouse, Magic Mouse 2, Magic Trackpad, Magic Trackpad 2 og tredjeparts Bluetooth- og USB-mus

• Med Multi-Touch-bevegelsene på Magic Keyboard for iPad og Magic Trackpad 2 kan du bla, dra mellom apper, gå Hjem, åpne App Switcher, zoome inn eller ut, trykke for å klikke, sekundærklikke (høyreklikke) og dra mellom sider

• Med Multi-Touch-bevegelser på Magic Mouse 2 kan du bla, sekundærklikke (høyreklikke) og dra mellom sider

Filer

• iCloud Drive-mappedeling fra Filer-appen

• Kontroller for å begrense tilgang til bare personer du eksplisitt inviterer, eller gi tilgang til alle med en kobling til mappen

• Tillatelser for å velge hvem som kan gjøre endringer og laste opp filer, og hvem som bare kan se og laste ned filer

Memoji

• Ni nye Memoji-klistremerker, blant annet smilefjes med hjerter, hender presset sammen og festfjes

Mail

• Alltid synlige kontroller for å slette, flytte, svare på eller skrive en melding i samtalevisningen

• Svar på krypterte e-poster krypteres automatisk når du har konfigurert S/MIME

App Store med Apple Arcade

• Med støtte for universelle kjøp kan deltakende apper kjøpes én gang og deretter brukes på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

• Nylig spilte Arcade-spill vises i Arcade-fanen, slik at du kan fortsette å spille på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

• Listevisning for Se alle spill

Utvidet virkelighet

• AR Quick Look støtter lydavspilling i USDZ-filer

Keyboard

• Live Conversion for zhuyin omformer automatisk zhuyin til de riktige tegnene uten å trykke på mellomromstasten for å konvertere tekst eller velge kandidater

• Live Conversion for japansk omformer hiragana automatisk til de riktige tegnene uten å trykke på mellomromstasten for å konvertere tekst eller velge kandidater

• Prediktiv skrivestøtte for arabisk

• Tysk (Sveits) tastaturoppsett støttes på iPad Pro 12,9-tommers

• Skjermtastaturoppsett for iPad Pro 12,9-tommers samsvarer nå med Smart Keyboard

Denne oppdateringen inkluderer også feilrettinger og andre forbedringer. Denne oppdateringen:

• Løser et problem i Kamera der søkeren kunne vises som en svart skjerm etter oppstart

• Løser et problem der bilder kunne se ut til å bruke for mye lagringsplass

• Løser et problem i Bilder som kunne forhindre deling av et bilde til Meldinger hvis iMessage er deaktivert

• Løser et problem i Mail der meldinger kunne vises i feil rekkefølge

• Løser et problem i Mail der samtalelisten kunne vise tomme rader

• Løser et problem der Mail kunne krasje når du trykket på Del-knappen i Quick Look

• Løser et problem i innstillingene der mobildata feilaktig kunne vises som slått av

• Løser et problem i Safari der nettsider kanskje ikke ble invertert når både Mørk modus og Smart invertering var aktive

• Løser et problem der tekst kopiert fra nettinnhold i en tredjepartsapp kunne virke usynlig når limt inn hvis Mørk modus var aktiv

• Løser et problem i Safari der en CAPTCHA-rute kunne vises feil

• Løser et problem der Påminnelser kanskje ikke sendte ut nye varsler for en forsinket gjentatt påminnelse før den ble merket som fullført.

• Løser et problem der Påminnelser kunne sende varsler for fullførte påminnelser

• Løser et problem der iCloud Drive fremsto som tilgjengelig i Pages, Numbers og Keynote selv om man ikke var logget på

• Løser et problem i Apple Music der musikkvideoer kanskje ikke ble strømmet i høy kvalitet

• Løser et problem i Hjem-appen der et aktivitetsvarsel fra et overvåkningskamera kunne åpne et annet opptak ved å trykke på det

• Løser et problem der Snarveier kanskje ikke ble vist når du trykket på Del-menyen fra et skjermbilde

• Forbedrer det burmesiske tastaturet slik at tegnsettingssymboler nå er tilgjengelige fra tall og symboler

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter. Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.3.1

iPadOS 13.3.1 inneholder feilrettinger og forbedringer. Denne oppdateringen:

• Løser et problem i Begrensninger for kommunikasjon som kunne gjøre det mulig å legge til en kontakt uten å angi sikkerhetskoden for Skjermtid

• Løser et problem med Mail som kan føre til at eksterne bilder lastes inn selv om innstillingen «Hent eksterne bilder» er deaktivert

• Løser et problem som kunne føre til at flere angre-dialoger ble vist i Mail

• Løser et problem der push-varslinger ikke kunne leveres over Wi-Fi

• Introduserer støtte for indisk-engelske Siri-stemmer til HomePod

Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.3

iPadOS 13.3 inneholder forbedringer, feilrettinger og ekstra foreldrekontroller for Skjermtid.

Screen Time

• Nye foreldrekontroller gir flere begrensninger for kommunikasjon for hvem barna kan ringe, bruke FaceTime eller sende meldinger til

• Kontaktliste for barn lar foreldre administrere kontaktene som vises på barnas enheter

Apple News

• Ny layout for Apple News+-historier fra The Wall Street Journal og andre kjente aviser

• Lik eller mislik historier enkelt med et trykk

Aksjer

• Saker Fra Apple News er nå tilgjengelige i Canada på engelsk og fransk

• Fortsett å lese med koblinger til relaterte historier eller flere historier fra samme publikasjon

• Etikettene «Breaking» (Siste nytt)- og «Developing» (Oppdateres) for Toppsaker

Denne oppdateringen inkluderer også feilrettinger og andre forbedringer. Denne oppdateringen:

• Gjør det mulig å lage et nytt videoklipp når du trimmer en video i Bilder

• Legger til støtte for NFC-, USB- og Lightning FIDO2-kompatible sikkerhetsnøkler i Safari

• Løser problemer i Mail som kunne hindre nedlasting av nye meldinger

• Løser et problem som forhindret sletting av meldinger i Gmail-kontoer

• Løser problemer som kunne føre til at feil tegn ble vist i meldinger og duplisering av sendte meldinger i Exchange-kontoer

• Løser et problem der markøren muligens ikke flyttet seg etter å ha trykket lenge på mellomromstasten

• Løser et problem som kunne føre til at skjermbilder ble uskarpe når de ble sendt via Meldinger

• Løser et problem der beskjæring eller bruk av Merking på skjermbilder muligens ikke ble lagret i Bilder

• Løser et problem der Taleopptak muligens ikke kunne deles med andre lyd-apper

• Løser et problem der innstillingen for Mobildata feilaktig kunne vises som slått av

• Løser et problem som forhindret at Mørk modus ble slått av når Smart invertering var aktivert

Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.2.3

iPadOS 13.2.3 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPad. Denne oppdateringen:

• Løser et problem der systemsøk og søk i Mail, Filer og Notater muligens ikke fungerte

• Løser et problem der bilder, koblinger og andre vedlegg muligens ikke ble vist i detaljer-visningen for Meldinger

• Løser et problem som kunne hindre apper fra å laste ned innhold i bakgrunnen

• Løser problemer som kunne hindre Mail i å hente nye meldinger og ikke inkludere og sitere det opprinnelige meldingsinnholdet i Exchange-kontoer

Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.2.2

iPadOS 13.2.2 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPad. Denne oppdateringen:

• Løser et problem som kan føre til at apper avsluttes uventet når de kjører i bakgrunnen

• Løser et problem som førte til at svar på S/MIME-krypterte e-postmeldinger mellom Exchange-kontoer ble uleselige

• Løser et problem der bruk av Kerberos-tjenesten for engangspålogging i Safari kunne føre til en forespørsel om autentisering

• Løser et problem der ladingen kunne avbrytes på Yubikey Lightning-drevet tilbehør

Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.2

iPadOS 13.2 introduserer flere og oppdaterte emojier, Kunngjør meldinger for AirPods, støtte for AirPods Pro, HomeKit Secure Video, HomeKit-kompatible rutere og nye personverninnstillinger for Siri. Denne oppdateringen inkluderer også feilrettinger og forbedringer.

Emojier

• Over 70 nye eller oppdaterte emojier, inkludert dyr, mat, aktiviteter, nye tilgjengelighetsemojier, kjønnsnøytrale emojier og valg av hudfarge for paremojier

AirPods-støtte

• Kunngjør meldinger med Siri for å lese de innkommende meldingene dine høyt til AirPods

• AirPods Pro-støtte

Hjem-appen

• Med HomeKit Secure Video kan du trygt ta opp, lagre og se krypterte videoer fra sikkerhetskameraene dine, og den kan registrere mennesker, dyr og kjøretøy

• HomeKit-kompatible rutere gir deg kontroller over hvordan HomeKit-tilbehøret kommuniserer via internett eller i hjemmet ditt

Siri

• Personverninnstillinger for å styre om du vil bidra til å forbedre Siri og Diktering ved å la Apple lagre lyd fra bruken din av Siri og Diktering

• Alternativ for å slette Siri- og Diktering-loggen via Siri-innstillingene

Denne oppdateringen inkluderer også feilrettinger og andre forbedringer. Denne oppdateringen:

• Løser et problem som kunne forhindre automatisk utfylling av passord i apper fra tredjeparter

• Løser et problem som kunne forhindre at tastaturet vises når du bruker Søk

• Løser et problem der Meldinger kun sendte én varsling når alternativet for gjentatte varslinger var slått på

• Løser et problem der Meldinger kunne vise et telefonnummer i stedet for et kontaktnavn

• Løser et problem som førte til at Kontakter ble åpnet med kontakten som sist ble åpnet, i stedet for kontaktlisten

• Løser et problem som kunne forhindre at Markering-kommentarer ble lagret

• Løser et problem der lagrede notater midlertidig kunne forsvinne

• Løser et problem der iCloud-sikkerhetskopiering muligens ikke ble fullført etter at man trykket på Sikkerhetskopier nå i Innstillinger

• Forbedrer ytelsen når du bruker AssistiveTouch for å aktivere appveksleren

Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.1.3

iPadOS 13.1.3 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPad. Denne oppdateringen:

• Løser et problem som kunne forhindre åpning av en møteinvitasjon i Mail

• Løser et problem der taleopptak muligens ikke ble lastet ned etter gjenoppretting fra iCloud-sikkerhetskopi

• Løser et problem der apper muligens ikke kunne lastes ned ved gjenoppretting fra iCloud-sikkerhetskopi

• Forbedrer tilkoblingspåliteligheten til Bluetooth-høreapparater og -hodetelefoner

• Løser problemet med oppstartsytelse for apper som bruker Game Center

Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.1.2

iPadOS 13.1.2 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPad. Denne oppdateringen:

• Løser en feil der fremdriftslinjen for iCloud-sikkerhetskopi kunne fortsette å vises etter en vellykket sikkerhetskopiering

• Løser et problem der snarveier ikke kunne kjøres fra HomePod

Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 13.1.1

iPadOS 13.1.1 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPad. Denne oppdateringen:

• Løser problemer som kunne hindre iPad i å gjenopprette fra sikkerhetskopi

• Løser et problem som kunne føre til at batteriet ble raskere utladet

• Løser et problem der Safari-søkeforslag kunne bli aktivert på nytt etter at de var slått av

• Løser et problem som kan føre til at Påminnelser synkroniseres sakte

• Løser et sikkerhetsproblem for tastaturapper fra tredjeparter

Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS

Hjem-skjerm

• I dag-widgeter på Hjem-skjermen for å få et raskt overblikk over hva som skjer

• Ny layout for å plassere enda flere apper på hver side

Fleroppgaver

• Slide Over med støtte for flere apper, slik at du får tilgang til favorittappene dine hvor som helst i iPadOS og raskt kan bytte mellom dem

• Flere vinduer fra én app i Split View for å arbeide med to dokumenter, notater eller e-poster side om side

• Enhanced Spaces for å åpne den samme appen på tvers av flere områder

• App Exposé for raskt å se alle åpne vinduer for en app

Apple Pencil

• Redusert forsinkelse med Apple Pencil, som føles mer responsiv enn noensinne

• Redesignet verktøypalett med friskt nytt utseende, nye verktøy og muligheten til å dra til hvilken som helst side av skjermen

• En ny bevegelse for å markere hva som helst ved å sveipe fra nederste høyre eller venstre hjørne av skjermen med Apple Pencil

• Et nytt helsidesalternativ for å markere hele nettsider, Mail-meldinger, iWork-dokumenter og Kart

Tekstredigering

• Rullefelt-skrubbing for å dra direkte i rullefeltet, slik at du raskt kan navigere i lange dokumenter, nettsider og e-postsamtaler

• Raskere og mer presis markørnavigering – bare plukk den opp og flytt den dit du vil

• Forbedringer av tekstvalg for enklere valg ved å trykke og sveipe på teksten

• Nye bevegelser for å klippe, kopiere, lime – klyp inn én gang med tre fingre for å kopiere, to ganger for å klippe ut og klyp ut med tre fingre for å lime inn

• Angre på tvers av iPadOS ved å dobbelttrykke med tre fingre

QuickType

• Nytt svevende tastatur som gir mer plass til innholdet ditt – dra det dit du vil

• QuickPath på det svevende tastaturet lar deg skyve for å skrive, slik at du enkelt kan skrive med én hånd

Fonts

• Tilpassede fonter er tilgjengelige fra App Store for bruk i favorittappene dine

• Fontstyring i Innstillinger

Filer

• Eksterne stasjoner støttes i Filer for å få tilgang til og administrere filer på en USB-enhet, et SD-kort eller en harddisk

• SMB-støtte for tilkobling til en server på jobben eller en hjemme-PC

• Lokal lagring for å opprette mapper på den lokale stasjonen og legge til favorittfilene dine

• Kolonne for å se nærmere på nestede mapper

• Forhåndsvisningsrute med høyoppløselige filforhåndsvisninger, omfattende metadata og Hurtighandlinger

• Støtter pakking og utpakking for oppretting og utvidelse av zip-filer

• Nye tastatursnarveier for enda raskere filhåndtering med et eksternt tastatur

Safari

• Surfing i Safari på PC-nivå med automatisk optimalisering av nettsteder for den store Multi-Touch-skjermen på iPad

• Nettplattformer som Squarespace, WordPress og Google Docs er nå støttet

• Nedlastingsoversikt for rask tilgang til nedlastinger og mulighet til å sjekke status for en fil du laster ned

• Over 30 nye tastatursnarveier for å navigere på nettet enda raskere med et eksternt tastatur

• Oppdatert startside med favoritter, ofte besøkte nettsteder, sist besøkte nettsteder og Siri-forslag

• Visningsalternativer i det smarte søkfeltet for rask tilgang til tekststørrelseskontroller, leservisning og innstillinger per nettsted

• Innstillinger per nettsted for å velge Leser, og aktivere innholdssperringer, kamera, mikrofon og stedstilgang for individuelle nettsteder

• Mulighet for å endre størrelse når du laster opp bilder

Mørk modus

• Et nytt, vakkert, mørkt fargeoppsett som gir en flott visningsopplevelse, spesielt i omgivelser med lite lys

• Kan planlegges slik at den slås på automatisk ved solnedgang, på et bestemt tidspunkt eller slås på fra Kontrollsenteret

• Fire nye systembakgrunner som automatisk bytter utseende mellom lys og mørk modus

Photos

• En helt ny Bilder-fane med en sortert visning av biblioteket ditt som gjør det enkelt å finne, gjenoppleve og dele bilder og videoer

• Nye, kraftige bilderedigeringsverktøy som gjør det enklere å redigere, justere og se gjennom bilder på et øyeblikk

• Videoredigering med over 30 nye verktøy, inkludert Rotere, Beskjære og Forbedre

Logg på med Apple

• En privat måte å logge på deltakende apper og nettsteder med Apple-ID-en du allerede har

• Enkel kontooppretting med bare navn og e-postadresse

• Skjul e-postadressen min for å dele en unik e-postadresse som automatisk videresendes til deg.

• Innebygd tofaktorautentisering for å beskytte kontoen din

• Ingen sporing eller profilering av Apple når du bruker favorittappene dine

App Store med Arcade

• Ubegrenset tilgang til banebrytende nye spill med ett abonnement, uten reklame eller tilleggskjøp

• En helt ny Arcade-fane i App Store med de nyeste spillene, personlige anbefalinger og eksklusivt redaksjonelt innhold

• Tilgjengelig for å spille på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV

• Mulighet for å laste ned store apper over mobilnett

• Mulighet til å se tilgjengelige appoppdateringer eller slette apper fra kontosiden

• Støtte for arabisk og hebraisk

Maps

• Et helt nytt kart lanseres i USA med bredere veidekning, forbedret adressepresisjon, bedre støtte for fotgjengere og mer detaljert landdekke

• Se deg rundt for å utforske byer i en interaktiv 3D-opplevelse med høy oppløsning

• Samlinger for lister over steder du liker, og som du enkelt kan dele med venner og familie

• Favoritter for rask og enkel navigering til stedene du besøker daglig

Reminders

• Helt ny design med kraftigere og smartere måter å opprette og organisere påminnelser på

• Hurtigverktøylinje for å legge til datoer, steder, flagg, vedlegg og mer i påminnelser

• Nye smarte lister – I dag, Planlagt, Flagget og Alle – for enkelt å holde oversikt over kommende påminnelser

• Deloppgaver og grupperte lister for å organisere påminnelsene dine

Siri

• Mer naturlig Siri-stemme, spesielt når du skal si lengre setninger

• Personlige Siri-forslag i Apple Podcasts, Safari og Kart

• Over 100 000 direktesendte radiostasjoner fra hele verden er tilgjengelige med Siri

Shortcuts

• Snarveier-appen er nå innebygd

• Foreslåtte automatiseringer i Galleriet tilpasset den daglige rutinen din

• Personlige automatiseringer og hjemmeautomatiseringer for automatisk kjøring av snarveier basert på utløsere

• Hjem-appstøtte for snarveier som avanserte handlinger i Automatisering-fanen

Memoji og Meldinger

• Nye tilpasningsalternativer for Memoji, inkludert nye frisyrer, hodeplagg, sminke og piercinger

• Memoji-klistremerkepakker i Meldinger, Mail og apper fra tredjeparter, og tilgjengelig på iPad mini 5, iPad (5. generasjon og nyere), iPad Air (3. generasjon) og alle iPad Pro-modeller

• Navn og bilde, eller til og med Memoji, kan nå deles med vennene dine

• Søkeforbedringer som gjør det enklere å finne meldinger med smarte forslag og kategorisering av resultatene

Utvidet virkelighet

• People Occlusion for apper som plasserer virtuelle objekter naturlig foran eller bak personer på iPad Pro (2018), iPad Air (2018) og iPad mini 5

• Motion Capture for apper for å forstå kroppsposisjonen og bevegelsene til en person, slik at du kan animere en figur eller samhandle med virtuelle objekter ved hjelp av iPad Pro (2018), iPad Air (2018), iPad mini 5

• Ansiktssporing for AR-innhold på opptil tre ansikter om gangen, slik at du kan ha det gøy med vennene dine på iPad Pro (2018).

• AR Quick Look for å se og samhandle med flere AR-objekter samtidig

Mail

• Blokker avsender for å flytte alle e-postmeldinger fra en blokkert avsender direkte til papirkurven

• Demp tråden for å stoppe varslinger fra en altfor aktiv e-posttråd

• Formatfelt med enkel tilgang til formateringsverktøy for rik tekst og alle typer vedlegg

• Fontstøtte for alle systemfonter, samt nye fonter du laster ned fra App Store

Notes

• Gallerivisning med notatene dine som visuelle miniatyrbilder som hjelper deg med å finne notatet du leter etter

• Delte mapper for å samarbeide med andre og gi dem tilgang til hele mapper med notater

• Mer effektivt søk for visuell gjenkjenning av bilder i notatene og tekst i elementer du har skannet

• Nye sjekklistealternativer som gjør det enkelt å endre rekkefølgen på sjekklisteelementene, rykke dem inn eller flytte avkryssede elementer til bunnen av listen automatisk

Apple Music

• Tidssynkroniserte tekster gjør lyttingen morsommere med perfekt synkroniserte tekster

• Over 100 000 direktesendte radiostasjoner fra hele verden

Screen Time

• 30-dagers bruksdata for å sammenligne skjermtid fra de foregående ukene

• Kombinerte grenser for å inkludere flere appkategorier, spesifikke apper eller nettsteder i én grense

• «Ett minutt til»-alternativet for raskt å lagre arbeidet ditt eller logge ut av et spill når grensen for skjermtid er nådd

Personvern og sikkerhet

• Tillat plasseringstillatelse én gang med mulighet til å dele plasseringen din med apper én gang

• Bakgrunnssporingsvarslinger varsler deg nå når en app bruker posisjonen din i bakgrunnen

• Wi-Fi- og Bluetooth-forbedringer bidrar til å forhindre at apper får tilgang til posisjonen din uten ditt samtykke

• Posisjonsdelingskontroller gir deg muligheten til enkelt å utelate posisjonsdata når du deler bilder

Systemopplevelse

• Valg av Wi-Fi-nettverk og Bluetooth-tilbehør i Kontrollsenteret

• En redesignet, diskré volumkontroll øverst i midten

• Helsides skjermbilder for nettsider, Mail-meldinger, iWork-dokumenter og Kart

• Redesignet delingsark med smarte forslag som gjør det mulig å dele innhold med bare noen få trykk

• Lyddeling for to sett med AirPods, Powerbeats Pro, Beats Solo3, BeatsX og Powerbeats3 for å dele én enkelt lydstrøm

• Dolby Atmos-avspilling for en fengslende surroundlydopplevelse fra innhold med Dolby Atmos-, Dolby Digital- eller Dolby Digital Plus-lydspor på iPad Pro (2018)

Språkstøtte

• Støtte for 38 nye tastaturspråk

• Foreslåtte skrivemåter på kantonesisk, nederlandsk, hindi (devanagari), hindi (latin), najdi-arabisk, svensk og vietnamesisk tastatur

• Separate emoji- og globustaster gjør det enklere å raskt bytte mellom språk og velge emoji

• Automatisk språkgjenkjenning for diktering

• Støtte for tospråklig ordbok på thai og engelsk og vietnamesisk og engelsk

Kina, fastlandet

• En egen modus for QR-koder i kameraet, tilgjengelig fra Kontrollsenteret, for bedre ytelse for QR-koder, et alternativ for lommelykt og bedre personvern

• Veikryssvisning i Kart for sjåfører i Fastlands-Kina, slik at de enklere kan navigere på komplekse kjørebaner

• Justerbart område for håndskrift på det kinesiske tastaturet

• Forslag på kantonesisk på tastaturene for cangjie, sucheng, stroke og håndskrift

India

• Helt nye indisk-engelske mannlige og kvinnelige Siri-stemmer

• Støtte for alle de 22 offisielle indiske språkene, i tillegg til 15 nye tastaturspråk

• Tospråklig tastatur for hindi (latin) og engelsk tastatur, inkludert foreslått skriving.

• Foreslått skriving. på hindi (devanagari) tastaturet

• Nye indiske systemfonter for gujarati, gurmukhi, kannada og odia for å gjøre det enklere og tydeligere å lese i apper

• 30 nye dokumentfonter for assamesisk, bangla, gujarati, hindi, kannada, malayalam, marathi, nepali, odia, punjabi, sanskrit, tamil, telugu og urdu

• Kontakter med hundrevis av nye relasjonsetiketter for mer nøyaktig merking av kontaktene dine

Voice Control

• En ny måte å styre iOS-enhetene dine på, helt og holdent med stemmen

• Omfattende navigering med bare stemmen for å åpne apper, søke på nettet, trykke, sveipe, klype, zoome, trykke på Hjem-knappen og mye mer

• Nøyaktig diktering ved hjelp av Siris talegjenkjenningsmotor

• Mulighet for redigering av rik tekst ved hjelp av stemmen, eller velge blant ord- og emoji-forslag

• Egendefinerte ord, f.eks. juridiske eller medisinske uttrykk, for å sikre at talekontroll gjenkjenner ord du ofte bruker

• Sømløse overganger fra tekstdiktering til talekommandoer

• Følg min oppmerksomhet for å slå av talekontroll når du vrir hodet bort fra True Depth-kameraet på støttede iPhone-modeller

• Behandling på enheten slik at de personlige dataene dine holdes private

Ytelse

• Opptil 2 ganger raskere appstart*

• Opptil 30 prosent raskere Face ID-opplåsing på iPad Pro 11-tommers, iPad Pro 12,9-tommers (tredje generasjon)**

• 60 prosent mindre appoppdateringer i gjennomsnitt*

• Opptil 50 prosent mindre appstørrelser fra App Store*

Andre funksjoner og forbedringer

• Lavdatamodus for å redusere databruken over mobilnettet eller bestemte Wi-Fi-nettverk du velger

• Støtte for PlayStation 4 og trådløse Xbox-spillkontroller

• Finn iPhone og Finn vennene mine er slått sammen til én app som kan finne en savnet enhet selv om den ikke kan koble seg til et Wi-Fi- eller mobilnettverk.

• Apple Books lesemål hjelper deg med å gjøre lesing til en daglig vane

• Apple News+-alternativer for å fjerne nedlastede utgaver, følge en tittel eller bla gjennom bakkatalogen fra Mer-knappen i Mine magasiner-delen

• Aksjer-app med forretningshistorier fra Apple News+

• Kalenderen har støtte for å legge til vedlegg til hendelser

• Hjem-appen har redesignet kontroller for HomeKit-tilbehør med en kombinert visning for de med flere tjenester

• Knip-for-zoom for for større presisjon ved redigering av opptak i Taleopptak

*Test utført av Apple i mai 2019 med iPhone XS med støtte for normal toppytelse og iPad Pro (11-tommers) med iOS 12.3 og forhåndsversjon av iPadOS og iOS 13, med apper fra tredjeparter pakket om i et App Store-servermiljø før produksjon; nedlastingsstørrelsen for mindre appoppdateringer er basert på gjennomsnittet av de mest oppdaterte appene. Ytelsen varierer basert på spesifikk konfigurasjon, innhold, batteritilstand, bruk, programvareversjoner og andre faktorer.

**Test utført av Apple i mai 2019 med iPhone X og iPhone XS Max som støtter normal toppytelse, og iPad Pro (11-tommers) med iOS 12.3 og forhåndsversjon av iPadOS og iOS 13, med side- eller toppknapp for å vekke enheten. Ytelsen varierer avhengig av konfigurasjon, innhold, batteriets tilstand, bruk og andre faktorer.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner eller på alle Apple-enheter, for mer informasjon besøk: https://www.apple.com/no/ios/feature-availability og https://www.apple.com/no/ipados

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen, går du til https://support.apple.com/HT201222