Om fakturering og kjøp i Europa

Når du kjøper noe fra iTunes Store eller App Store i Europa, kan du bli bedt om å verifisere kreditt- eller debetkortet hos kortutstederen.

iPhone som viser en melding om at autentisering kreves. Europeisk lovgivning krever at banker autentiserer visse transaksjoner.

Om kjøp i Europa

Når du kjøper noe fra App Store, iTunes Store eller andre Apple-medietjenester, eller når du kjøper iCloud-lagring, kan du bli bedt om å autentisere kreditt- eller debetkortet hos kortutstederen. Og når du legger til en ny betalingsmåte, må du kanskje autentisere den. Når dette skjer, følger du instruksjonene på skjermen.

Hvis du ikke får utført instruksjonene som kortutstederen gir deg på skjermen, kontakter du kortutstederen. Hvis du bruker en enhet som ikke har noen nettleser, som Apple TV eller Apple Watch, blir du bedt om å bruke en annen enhet for å verifisere betalingsmåten.

Hvis du har registrert flere betalingsmåter, inkludert betalingsmåter som ikke krever at du autentiserer deg på kjøpstidspunktet, prøver Apple å belaste betalingsmåten som gir den sikreste og smidigste opplevelsen.

I Europa faktureres kjøpene på samme måte som i resten av verden, men kjøpene blir kanskje ikke samlet på samme faktura. Hvert kjøp du foretar, blir belastet betalingsmåten din så snart kjøpet er fullført.

Bruk Apple Pay i Europa

Du kan bruke Apple Pay på iPhone, iPad og iPod touch. Når du kjøper varer fra App Store, iTunes Store eller andre Apple-medietjenester, kan du betale med alle kvalifiserte kort i Wallet på enheten du bruker. Finn ut hvordan du konfigurerer kort i Wallet

Hvis du konfigurerer mer enn ett kort i Wallet, kan du på kjøpstidspunktet velge hvilket kort du vil bruke – bare trykk på kortet som vises som standard, og velg deretter et annet.

Berørte land og regioner

Østerrike

Belgia

Bulgaria

Kroatia

Tsjekkia

Kypros

Danmark

Estland

Finland

Frankrike

Tyskland

Hellas

Ungarn

Island

Irland

Italia

Latvia

Liechtenstein

Litauen

Luxembourg

Malta

Nederland

Norge

Polen

Portugal

Romania

Slovakia

Slovenia

Spania

Sverige

Storbritannia