Oppdater programvaren på iPhone eller iPad for å unngå problemer med posisjon, dato og tid

Fra og med rett før kl. 12.00 UTC 3. november 2019* vil enkelte iPhone- og iPad-modeller som kom ut i 2012 eller tidligere, trenge en iOS-oppdatering for å kunne opprettholde nøyaktig GPS-posisjon, dato og tid. Dette er på grunn av problemet med GPS-tidsovergangen som begynte å påvirke produkter med GPS-funksjonalitet fra andre produsenter fra 6. april 2019. Aktuelle Apple-enheter blir ikke påvirket før rett før kl. 12.00 UTC 3. november 2019.

Oppdater programvaren på enheten

Det er lurt å alltid holde operativsystemet på iPhone og iPad oppdatert. Hvis du har en av enhetene på listen nedenfor, er det spesielt viktig at du oppdaterer programvaren på enheten før 3. november, slik at du er sikker på at GPS-funksjonen, dato og tid fortsetter å fungere som normalt.

Hvis du ikke oppdaterer enheten til den nyeste tilgjengelige versjonen av iOS før 3. november, kan det hende at enheten ikke lenger kan vise nøyaktig GPS-posisjon. Funksjoner som er avhengige av riktig dato og tid, som synkronisering med iCloud og henting av e-post, kan også slutte å fungere.

I tillegg er det ikke sikkert at enheter som ikke oppdateres før 3. november 2019, kan motta programvareoppdateringer via trådløs tilkobling. Dette betyr at den eneste måten å oppdatere enheten på, blir å gjenopprette den i iTunes eller Finder med en kablet tilkobling.

Sjekk hvilken versjon av iOS enheten har

Når du har oppdatert iPhone eller iPad, kan du sjekke om oppdateringen av enheten var vellykket:

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Generelt og deretter Om.
  3. Se etter nummeret ved siden av Programvareversjon.

Versjonsnummeret til den oppdaterte programvaren skal være enten 10.3.4 eller 9.3.6, avhengig av enheten. Hvis du ikke er sikker på hvilken enhet du har, kan du identifisere iPhone-modellen eller identifisere iPad-modellen.

Oppdatert iOS-versjon Enhet
iOS 10.3.4 iPhone 5
iPad (4. generasjon) Wi-Fi + Cellular
iOS 9.3.6 iPhone 4s
iPad mini (1. generasjon) Wi-Fi + Cellular
iPad 2 Wi-Fi + Cellular(Bare CDMA-modeller)
iPad (3. generasjon) Wi-Fi + Cellular

Dette problemet påvirker ikke iPod touch eller noen iPad-modeller som kun har Wi-Fi. Det påvirker heller ikke iOS-enheter som er nyere enn de på listen ovenfor.

Finn ut mer

Hvis du har oppdatert enheten og fortsatt har problemer, kan du sjekke disse artiklene:

* Du bør oppdatere iPhone eller iPad før dette basert på den lokale tidssonen din. Du kan bruke kartet på timeanddate.com for å finne forskjellen mellom UTC og tidssonen din.