Oppdater programvaren på iPhone eller iPad hvis du har problemer med posisjon, dato eller klokkeslett

Fra og med 3. november 2019 trenger noen iPhone- og iPad-modeller fra 2012 og tidligere en iOS-oppdatering for å få tilbake den nøyaktige GPS-posisjonen. Dette skyldes problemet med overrulling av GPS-tiden som begynte å påvirke GPS-produkter fra andre produsenter den 6. april 2019. Aktuelle Apple-enheter ble ikke påvirket før rett før kl. 00:00 UTC 3. november 2019.

Oppdater programvaren på enheten

Hvis du ikke oppdaterer til den nyeste tilgjengelige versjonen av iOS for enheten, kan det være at enkelte modeller ikke klarer å opprettholde den nøyaktige GPS-posisjonen.

Sjekk hvilken versjon av iOS enheten har

Når du har oppdatert iPhone eller iPad, kan du sjekke om oppdateringen av enheten var vellykket:

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på Generelt og deretter Om.

3. Se etter nummeret ved siden av Programvareversjon.

Versjonsnummeret til den oppdaterte programvaren skal være enten 10.3.4 eller 9.3.6, avhengig av enheten. Hvis du ikke er sikker på hvilken enhet du har, kan du identifisere iPhone-modellen eller identifisere iPad-modellen.

Oppdatert iOS-versjon

Enhet

iOS 10.3.4

iPhone 5

iPad (4. generasjon) Wi-Fi + Cellular

iOS 9.3.6

iPhone 4s

iPad mini (1. generasjon) Wi-Fi + Cellular

iPad 2 Wi-Fi + Cellular (kun CDMA-modeller)

iPad (3. generasjon) Wi-Fi + Cellular

Dette problemet påvirker ikke iPod touch eller noen iPad-modeller som kun har Wi-Fi. Det påvirker heller ikke iOS-enheter som er nyere enn de på listen ovenfor.

Viktig informasjon for eiere av iPhone 5

For iPhone 5 trengs det en oppdatering for å få tilbake den nøyaktige GPS-posisjonen og for å kunne bruke funksjoner som avhenger av riktig dato og klokkeslett, inkludert App Store, iCloud, e-post og nettlesing.

Hvis du ikke oppdaterte iPhone 5 før 3. november 2019, må du sikkerhetskopiere og gjenopprette med Mac eller PC

Finn ut mer

Hvis du har oppdatert enheten og fortsatt har problemer, kan du sjekke disse artiklene: