Bruk Hurtigstart for å overføre data til en ny iPhone, iPad eller iPod touch

Konfigurer den nye iOS-enheten din automatisk ved hjelp av en iPhone, iPad eller iPod touch.

Med Hurtigstart kan du raskt konfigurere en ny iOS- eller iPadOS-enhet ved hjelp av informasjon fra den nåværende enheten din.* Deretter kan du gjenopprette resten av dataene og innholdet ditt til den nye enheten fra iCloud-sikkerhetskopien.

Hvis du konfigurerer en ny enhet ved hjelp av den nåværende enheten din – og den nåværende enheten bruker iOS 12.4 eller nyere eller iPadOS – kan du med Hurtigstart bruke overføring fra enhet til enhet. Dermed kan du overføre alle dataene dine trådløst fra den gamle enheten til den nye.

Hurtigstart legger beslag på begge enhetene, så pass på å gjøre det når du kan unnvære den gamle enheten i noen minutter.

iPhone som viser Hurtigstart-skjermen med en melding om å konfigurere den nye iPhonen.

Slik bruker du Hurtigstart

1. Slå på den nye enheten, og legg den inntil den gamle enheten. Hurtigstart-skjermen vises på den gamle enheten, og du får valget om å bruke Apple-ID-en din til å konfigurere den nye enheten. Kontroller at det er denne Apple-ID-en du vil bruke, og trykk på Fortsett. Hvis den gamle enheten ikke viser alternativet for å fortsette, må du sørge for at Bluetooth er slått på.
  2. Vent til du ser en animasjon på den nye enheten. Hold den gamle enheten over den nye, og sentrer animasjonen i søkeren. Vent til du ser meldingen Fullfør på den nye iPhonen. Hvis du ikke kan bruke kameraet på den gamle enheten, trykker du på Autentiser manuelt og følger fremgangsmåten som vises.
  3. Når du blir spurt om det, oppgir du sikkerhetskoden for den gamle enheten på den nye enheten.
  4. Følg fremgangsmåten for å konfigurere Face ID eller Touch ID på den nye enheten.
  5. Når du blir spurt om det, oppgir du Apple-ID-passordet ditt på den nye enheten. Hvis du har mer enn én enhet, må du kanskje oppgi sikkerhetskodene for disse også.
  6. Den nye enheten gir valget om overføring av data fra én enhet til en annen enhet eller gjenopprette apper, data og innstillinger fra den siste iCloud-sikkerhetskopien. Du kan også trykke på Andre alternativer for å gjenopprette fra en sikkerhetskopi på datamaskinen din. Etter at du har valgt sikkerhetskopi, kan du velge om du vil overføre innstillinger for sted, personvern, Apple Pay og Siri.
  7. Hvis har Apple Watch og konfigurerer en ny iPhone, vil du også få spørsmål om du vil overføre Apple Watch-dataene og -innstillingene dine.

Overføre data direkte fra én iPhone eller iPad til en annen

Hvis den nåværende iPhonen eller iPaden bruker iOS 12.4 eller nyere eller iPadOS, kan du bruke overføring fra enhet til enhet for å overføre data direkte fra den gamle enheten til den nye. Du kan gjøre dette trådløst, eller ved å koble enhetene sammen med en kabel.

For å overføre dataene trådløst holder du den gamle enheten inntil den nye gjennom hele prosessen når du følger fremgangsmåten nedenfor. Sørg for at begge enhetene er tilkoblet strøm.

iPhone viser en skjerm som ber deg om å velge om du vil overføre data fra den nåværende iPhonen eller fra en iCloud-sikkerhetskopi.

Slik bruker du overføring fra enhet til enhet

1. Slå på den nye enheten, og legg den inntil den gamle enheten, som må ha iOS 12.4 eller nyere eller iPadOS. Hurtigstart-skjermen vises på den gamle enheten, og du får valget om å bruke Apple-ID-en din til å konfigurere den nye enheten. Kontroller at det er denne Apple-ID-en du vil bruke, og trykk på Fortsett. Hvis den gamle enheten ikke viser alternativet for å fortsette, må du sørge for at Bluetooth er slått på.
  2. Vent til du ser en animasjon på den nye enheten. Hold den gamle enheten over den nye, og sentrer animasjonen i søkeren. Vent til du ser meldingen Fullfør på den nye iPhonen. Hvis du ikke kan bruke kameraet på den nåværende enheten, trykker du på Autentiser manuelt og følger fremgangsmåten som vises.
  3. Når du blir spurt om det, oppgir du sikkerhetskoden for den gamle enheten på den nye enheten.
  4. Følg fremgangsmåten for å konfigurere Face ID eller Touch ID på den nye enheten.
  5. Trykk på Overfør fra [enhet] for å begynne å overføre dataene fra den gamle iPhonen eller iPaden til den nye enheten. Hvis du bruker den kablede metoden, indikerer overføringssymbolet  at enhetene er sammenkoblet. Du kan også velge om du vil overføre noen av innstillingene, for eksempel for Apple Pay og Siri, fra den gamle enheten til den nye iPhonen eller iPaden.
  6. Hvis du har Apple Watch og konfigurerer en ny iPhone, blir du spurt om du vil overføre Apple Watch-dataene og -innstillingene dine.
  7. Hold enhetene nær hverandre og koblet til strøm helt til prosessen med iPhone-dataoverføring er fullført. Overføringstiden kan variere basert på faktorer som hva slags tilkobling du bruker, nettverksforholdene og mengden data som blir overført.

Overfør data fra iPhone ved hjelp av en kablet tilkobling

Du kan velge den kablede metoden hvis det trådløse nettverket du bruker, er tregt eller overbelastet. For å overføre data fra én iPhone til en annen via en kablet tilkobling, trenger du en Lightning-til-USB 3-adapter for kamera og Lightning-til-USB-kabel, og følger denne fremgangsmåten:

1. Koble Lightning-til-USB 3-adapter for kamera til strøm via Lightning-porten. Sørg for at du bruker en strømadapter på 12 W eller høyere.
  2. Koble Lightning-til-USB 3-adapteren for kamera til din nåværende iPhone.
  3. Koble Lightning-til-USB-kabelen inn i den nye iPhonen, og koble den andre enden til adapteren.
  4. Fortsett ved å følge fremgangsmåten ovenfor.

Overføring av data ved hjelp av en kablet tilkobling støttes bare på iPhone.

Fullfør

Når du har overført til den nye iOS- eller iPadOS-enheten, må du kanskje utføre noen flere trinn for å fullføre prosessen. Forsikre deg om at du konfigurerer og overfører innholdet til den nye enheten før du selger eller gir bort den gamle iOS- eller iPadOS-enheten.