Bruk Hurtigstart til å overføre data fra den forrige iOS-enheten din til en ny iPhone, iPad eller iPod touch

Bruk en iPhone, iPad eller iPod touch som kjører iOS 11 eller nyere, til å konfigurere den nye iOS-enheten din automatisk.

Med Hurtigstart kan du raskt konfigurere en ny iOS-enhet ved hjelp av informasjon fra den nåværende enheten din. Deretter kan du gjenopprette resten av dataene og innholdet ditt til den nye enheten fra iCloud-sikkerhetskopien.

Hvis du bruker din nåværende iPhone til å konfigurere en ny iPhone og begge enhetene kjører iOS 12.4 eller nyere, gir Hurtigstart deg mulighet til å bruke iPhone-overføring. Dermed kan du overføre alle dataene dine trådløst fra den gamle iPhonen til den nye.

Hurtigstart legger beslag på begge enhetene, så pass på å gjøre det når du kan unnvære den gamle enheten i noen minutter.

Slik bruker du Hurtigstart

1. Slå på den nye enheten, og legg den inntil den gamle enheten, som må kjøre iOS 11 eller nyere. Hurtigstart-skjermen vises på den gamle enheten, og du får valget om å bruke Apple-ID-en din til å konfigurere den nye enheten. Kontroller at det er denne Apple-ID-en du vil bruke, og trykk på Fortsett. Hvis den gamle enheten ikke viser alternativet for å fortsette, må du sørge for at Bluetooth er slått på.
  2. Vent til du ser en animasjon på den nye enheten. Hold den gamle enheten over den nye, og sentrer animasjonen i søkeren. Vent til du ser meldingen Fullfør på den nye iPhonen. Hvis du ikke kan bruke kameraet på den gamle enheten, trykker du på Autentiser manuelt og følger fremgangsmåten som vises.
  3. Når du blir bedt om det, oppgir du koden for den gamle enheten på den nye enheten.
  4. Følg fremgangsmåten for å konfigurere Face ID eller Touch ID på den nye enheten.
  5. Oppgi Apple-ID-passordet ditt på den nye enheten når du blir bedt om det. Hvis du har flere enheter, må du kanskje oppgi kodene for disse også.
  6. På den nye enheten kan du enten gjenopprette apper, data og innstillinger fra den nyeste iCloud-sikkerhetskopien din, eller oppdatere sikkerhetskopien av den gamle enheten og deretter gjenopprette. Etter at du har valgt sikkerhetskopi, kan du velge om du vil overføre innstillinger for sted, personvern, Apple Pay og Siri. Hvis du vil oppdatere sikkerhetskopien på enheten, må du sørge for at Wi-Fi er aktivert på enheten.
  7. Hvis har du Apple Watch og konfigurerer en ny iPhone, blir du også spurt om du vil overføre Apple Watch-dataene og -innstillingene dine.

Overføre data direkte fra én iPhone til en annen

Hvis både den gamle og den nye iPhonen kjører iOS 12.4 eller nyere, kan du bruke iPhone-overføring til å overføre data direkte fra den gamle telefonen til den nye. Du kan gjøre dette trådløst eller ved å koble enhetene sammen. Du kan velge den kablede metoden hvis det trådløse nettverket du bruker, er tregt eller overbelastet.

Hvis du vil overføre data trådløst, holder du bare den gamle iPhonen i nærheten av den nye gjennom hele prosessen mens du følger fremgangsmåten nedenfor. Sørg for at begge enhetene er tilkoblet strøm.

For å overføre data via en kablet tilkobling trenger du en Lightning-til-USB 3-adapter for kamera og en Lightning-til-USB-kabel. Koble Lightning-til-USB 3-adapteren for kamera til den gamle iPhonen. Så kobler du den ene enden av Lightning-til-USB-kabelen til den nye iPhonen og den andre enden til adapteren. Koble Lightning-til-USB 3-adapteren for kamera til strøm via adapterens Lightning-port, og følg deretter fremgangsmåten nedenfor.

Slik bruker du iPhone-overføring

1. Slå på den nye iPhonen, og legg den inntil den gamle iPhonen, som må kjøre iOS 12.4 eller nyere. Hvis du vil overføre data via en kablet tilkobling, kobler du sammen enhetene. Hurtigstart-skjermen vises på den gamle iPhonen, og du blir spurt om du vil bruke Apple-ID-en din til å konfigurere den nye iPhonen. Kontroller at det er denne Apple-ID-en du vil bruke, og trykk på Fortsett. Hvis den gamle enheten ikke viser alternativet for å fortsette, må du sørge for at Bluetooth er slått på.
  2. Vent til du ser en animasjon på den nye iPhonen. Hold den gamle iPhonen over den nye, og sentrer animasjonen i søkeren. Vent til du ser meldingen Fullfør på den nye iPhonen. Hvis du ikke kan bruke kameraet på den gamle iPhonen, trykker du på Autentiser manuelt og følger fremgangsmåten som vises.
  3. Skriv inn passordet fra den gamle iPhonen på den nye iPhonen når du blir bedt om det.
  4. Følg fremgangsmåten for å konfigurere Face ID eller Touch ID på den nye iPhonen.
  5. Trykk på Overfør fra iPhone for å begynne overføringen av data fra den gamle iPhonen til den nye. Hvis du bruker den kablede metoden, indikerer overføringssymbolet  at enhetene er sammenkoblet. Du kan også velge om du vil overføre noen av innstillingene, for eksempel for Apple Pay og Siri, fra den gamle til den nye iPhonen.
  6. Hvis du har Apple Watch og konfigurerer en ny iPhone, blir du spurt om du vil overføre Apple Watch-dataene og -innstillingene dine.
  7. Hold enhetene nær hverandre og koblet til strøm helt til prosessen med iPhone-dataoverføring er fullført. Overføringstiden kan variere basert på faktorer som hva slags tilkobling du bruker, nettverksforholdene og mengden data som blir overført.

Fullfør

Etter at du har overført til den nye iOS-enheten, kan det hende at du må gå gjennom et par trinn til for å fullføre prosessen.