Hva skjedde med iTunes?

Med macOS Catalina er iTunes-mediebiblioteket ditt nå tilgjengelig i Apple Music, Apple TV, Apple Books og Apple Podcasts. Og i Finder kan du administrere og synkronisere innhold på iPhone, iPad og iPod touch.

Nå finnes det et program for hver medietype

Med macOS Catalina blir musikk, videoer, podkaster og lydbøker organisert i sine egne dedikerte programmer – Apple Music, Apple TV Apple Podcasts og Apple Books. Du har også tilgang til iTunes Store-kjøpene dine i disse programmene.

Hvis du har en PC, kan du fortsette å bruke iTunes for Windows til å administrere mediebiblioteket ditt, kjøpe ting og synkronisere og administrere iPhone, iPad eller iPod touch manuelt.

Bruk Finder til å synkronisere og administrere iPhone, iPad og iPod touch

Nå bruker du Finder til å sikkerhetskopiere, oppdatere eller gjenopprette iPhone, iPad og iPod touch. Bare koble enheten din til Mac, så ser du den i Finder-sidepanelet. Og det er enkelt å dra og slippe filer til enheten din.

Bruk Finder til å administrere enhetene dine.

Oppgrader iTunes-biblioteket ditt

Når du har oppdatert til macOS Catalina, trenger du bare å åpne Apple Music eller Apple TV for å bruke iTunes-biblioteket ditt i de nye programmene. Har du flere iTunes-bibliotek? Finn ut hvordan du bytter mellom dem i macOS Catalina.

Hvis du åpner Apple Podcasts eller Apple Books først, ser du ikke noen av mediene dine inntil du åpner Apple Music eller Apple TV.

Her er noen ting du bør vite

• Apple Music og Apple TV kan lese innholdet i iTunes-biblioteket ditt, så ikke slett iTunes-biblioteket.
  • Hvis du åpner Apple Music og ikke ser alle albumbildene, lar du Apple Music stå åpent, slik at nedlastingen av albumbildene kan fullføres.
  • Hvis du tidligere har brukt flere iTunes-bibliotek, blir lydbøkene dine importert til Apple Books, og podkaster blir importert til Apple Podcasts på datamaskinen din.

Hvor er mediene mine?

Les om hvor du finner hele mediesamlingen din, iTunes Store-kjøp og synkroniserte bibliotek.

All musikken din er nå i Apple Music

I Apple Music finner du all musikken din, inkludert musikk du har importert til iTunes eller kjøpt i iTunes Store, samt spillelister og smarte spillelister du har opprettet i iTunes. Og hvis du abonnerer på Apple Music, kan du strømme og laste ned over 50 millioner sanger og få tilgang til hele musikkbiblioteket ditt på alle enhetene dine.

Utforsk Apple Music.

Ser du etter iTunes Store?

Hvis du ikke ser iTunes Store i sidepanelet, finner du den slik:

1. Åpne Apple Music.
  2. I menylinjen velger du Musikk > Valg.
  3. Gå til Generelt-fanen og velg iTunes Store.
  4. Klikk på OK.

Nå finner du alt du ser på, i Apple TV

I Apple TV finner du nå alle filmene, seriene og hjemmevideoene dine – inkludert iTunes-kjøpene dine. Bla gjennom filmer og TV-serier du kan kjøpe, lei filmer og abonner på akkurat de kanalene du vil se på. Og snart kan du finne nye favoritter med Apple TV+.

Utforsk Apple TV.

Finn podkaster i Apple Podcasts

Finn alle programmene du har abonnert på eller lagt til i iTunes, i Apple Podcasts. Fortsett å lytte til podkastepisodene du liker best. Og finn nye programmer du kanskje liker, basert på de du allerede lytter til.

Lytt med Apple Podcasts.

Lytt til lydbøker i Apple Books

Finn lydbøkene dine, inkludert de du har kjøpt via iTunes, i Apple Books. Finn nye bøker du kan lese, i Nettbokhandel. Eller kjøp lydbøker i nye Lydbokhandel, slik at du kan lytte uansett hvor du er.

Ta en titt på Apple Books.

Apple Music, Apple TV, Apple Podcast og Apple Books er ikke tilgjengelige i alle land og regioner. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.