Om de kommende endringene for iTunes på Mac

Alle favorittfunksjonene dine fra iTunes, blant annet iTunes Store, blir snart tilgjengelige i tre nye og mer fokuserte apper, utformet for macOS Catalina.

Dette kan du se frem til

• Musikk du har importert eller kjøpt finner du i den nye Apple Music-appen.
  • Musikklister og smarte spillelister som du har laget i iTunes finner du i den nye Apple Music-appen.
  • Du vil fortsatt kunne kjøpe musikk i iTunes Store på Mac, iOS, PC og Apple TV.
  • iTunes-gavekort og iTunes-kreditter vil videreføres og kan fortsatt brukes i de nye appene og App Store.
  • Sikkerhetskopiering, gjenoppretting og synkronisering av iPhone, iPad og iPod flyttes til Finder.
  • Filmer og TV-programmer som du har kjøpt eller leid i iTunes, finner du i den nye Apple TV-appen.
  • I fremtiden kan du bruke Apple TV-appen for Mac for å leie og kjøpe filmer og TV-programmer.
  • Podkaster som du abonnerer på eller har lagt til i iTunes, finner du i den nye Apple Podcasts-appen.
  • Lydbøker som du har kjøpt i iTunes, finner du nå i den oppdaterte Apple Books-appen.
  • I fremtiden kan du bruke Apple Books-appen for Mac for å kjøpe lydbøker.

Nye apper – samme bibliotek

Med macOS Catalina blir det raskere og enklere å få tilgang til all din «rippede» eller importerte musikk, kjøpte medier og mer. De nye appene organiserer mediene dine akkurat som de samme appene på iOS. Hele mediesamlingen din får et nytt hjem og overføres automatisk til de nye appene Apple Music, Apple TV og Apple Podcasts. Tidligere kjøp og synkroniserte biblioteker i iTunes Store endres ikke på noen av enhetene dine.

Kjøp musikk

iTunes Store på Mac finner du enkelt i det forbedrede sidepanelet i Apple Music-appen. iTunes Store forandres ikke på iOS, PC og Apple TV. Og som alltid kan du bruke og laste ned alt du kjøper, på alle enhetene dine.

Abonner på Apple Music

Du kan også abonnere på Apple Music for å strømme og laste ned over 50 millioner sanger og få tilgang til hele musikkbiblioteket ditt på tvers av enhetene dine. Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du velge å vise eller skjule iTunes Store for å forenkle bruken.

Kjøp filmer, TV-programmer og lydbøker

Apple TV-appen er det nye hjemmet for filmer og TV-programmer. Apple Books-appen er nå hjemmet for lydbøker. Både Apple TV-appen og Apple Books-appen har butikker der du kan kjøpe det samme innholdet som i iTunes Store. Du finner også tidligere kjøp fra iTunes i disse appene.

Synkroniser enheter med Finder

Alle måtene du kan administrere enhetene på i iTunes vil snart vises i Finder på Mac. Synkroniseringsinnstillingene og tidligere sikkerhetskopier i iTunes oppbevares trygt på Mac etter at du oppdaterer til macOS Catalina. Nå som enheter vises i Finder, er det også enklere å dra og slippe filene du vil overføre, alt på ett sted.