Bruk Støy-appen på Apple Watch

Med Støy-appen kan du aktivere Støyvarslinger, slik at du får beskjed når Apple Watch registrerer lydnivåer i omgivelsene som kan påvirke hørselen din.

Slik fungerer Støyvarslinger

Apple Watch måler lydnivåene med jevne mellomrom i løpet av dagen mens du bruker klokken. Funksjonen bruker mikrofonen, men gjør ingen lydopptak og lagrer ingen lyder. Hvis det gjennomsnittlige lydnivået over tre minutter når eller overstiger en valgt desibelterskel, kan Apple Watch varsle deg om det.

Disse varslingene er bare tilgjengelige med watchOS 6 på Apple Watch Series 4 eller nyere.

Slik slår du på Støyvarslinger

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.

2. Trykk på Min Apple Watch-fanen og deretter på Støy.

3. Trykk på Støyterskel, og velg et desibelnivå.

Du kan også endre varslinger direkte fra Apple Watch. Gå til Innstillinger > Støy.

Slik slår du av Støyvarslinger

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.

2. Trykk på Min Apple Watch-fanen og deretter på Støy.

3. Trykk på Støyterskel og deretter på Av.

Du kan også endre varslinger direkte fra Apple Watch. Gå til Innstillinger > Støy.

Slik måler du lydnivåene rundt deg

Når du har konfigurert Støy-appen, kan du åpne appen og måle lydnivåene rundt deg eller legge til en Støy-komplikasjon på urskiven for å ha denne informasjonen lett tilgjengelig.

Du kan også sjekke Støynivå fra omgivelsene, Lydnivå fra hodetelefoner og Støyvarslinger i Hørsel-kategorien i Helse-appen på iPhone. Finn ut hvordan du konfigurerer og bruker Helse-appen.

Hvis du vil slå Støymålinger helt av, slår du av Lydmålinger i omgivelsene.

Dette bør du vite

• Lydnivåer måles i A-vektede desibel.

• Eksponering for lyder på under 80 desibel over lang tid skal ikke påvirke hørselen. Lyd som måles til dette nivået, vises som OK i appen.

• Gjentatt eksponering for lyder på over 80 desibel over lang tid kan føre til permanent hørselsskade. Du bør vurdere å bruke hørselvern eller oppholde deg i et stillere område. Lyd som måles til dette nivået, vises som Høy i appen.

• 80 desibel: Rundt 5 timer og 30 minutter daglig med dette nivået kan forårsake midlertidig hørselstap. Den ukentlige grensen for dette nivået er 40 timer.

• 85 desibel: Rundt 1 time og 45 minutter daglig med dette nivået kan forårsake midlertidig hørselstap. Den ukentlige grensen for dette nivået er rundt 12 timer og 30 minutter.

• 90 desibel: Rundt 30 minutter daglig med dette nivået kan forårsake midlertidig hørselstap. Den ukentlige grensen for dette nivået er 4 timer.

• 95 desibel: Bare 10 minutter daglig med dette nivået kan forårsake midlertidig hørselstap. Den ukentlige grensen for dette nivået er rundt 1 time og 15 minutter.

• 100 desibel: Selv noen få minutter daglig med dette nivået kan forårsake midlertidig hørselstap. Den ukentlige grensen for dette nivået er rundt 20 minutter.

• Vann og vind kan påvirke nøyaktigheten av lydnivåer. Du kan vurdere å bruke Undervannslås mens du holder på med aktiviteter i vann.

• Målinger deaktiveres midlertidig når Apple Watch bruker Undervannslås, og når mikrofonen eller høyttaleren er i bruk.

Finn ut mer

Trygge lytteenheter og -systemer: en WHO-ITU-standard

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.