Tegn med Notater på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan lage tegninger i Notater-appen med Apple Pencil eller fingertuppen.

Kom i gang

• Sørg for at iPhone, iPad eller iPod touch har den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.

• Hvis du brukte Notater med iOS 13 eller tidligere, må du sørge for åoppdatere tegningene dine, og sette opp Notater med iCloud eller lagre notatene på enheten din. Mange Notater-funksjoner fungerer ikke med andre e-postleverandører.

Slik lager du en tegning

1. I et notat trykker du på Merking-knappenMerking-knappen.

2. Velg en farge og et tegneverktøy, for eksempel blyanten eller pennen. Sveip til venstre eller høyre i Merking-verktøylinjen for å se flere tegneverktøy.

3. Bruk fingrene til å lage tegningen, eller bruk Apple Pencil på en kompatibel iPad.

4. Trykk på Ferdig.

ios-17-iphone-14-pro-notes-draw
  • Hvis du ønsker å endre på en del av tegningen, trykker du på viskelærverktøyet og området du vil viske ut. Hvis du ved et uhell sletter noe, trykker du på Angre-knappenAngre-knappen.

• Tilpass tykkelsen på linjene og gjennomsiktigheten til farger ved å trykke på det valgte tegneverktøyet på nytt.

• Du kan gjøre tegneområdet større eller mindre ved å dra i den gule linjen øverst eller nederst på tegningen for å endre størrelsen på området.

• Når du har tegnet noe, kan du flytte rundt på tegningen. Trykk på lassoverktøyetlassoverktøyet, tegn en sirkel rundt delen av tegningen du vil flytte, og dra den dit du vil ha den. Du kan også bruke lassoen til å kopiere og lime inn deler av tegningen din.

Finn ut hvordan du tegner med Apple Pencil og iPad.

Slik redigerer du tegninger og håndskrift

1. Trykk på Merking-knappenMerking-knappen, og trykk deretter på lasso-verktøyetlasso-verktøyet.

2. Velg en del av tegningen eller håndskriften du vil redigere. Bruk fingeren til å tegne en sirkel rundt en del av tegningen eller trykk og hold på en del av tegningen.*

3. Trykk på utvalget for å åpne en kontekstmeny ved behov. Deretter velger du Klipp ut, Kopier, Slett, Dupliser, Endre til figurer, Kopier som tekst, Sett inn mellomrom over, Oversett eller Rett opp.

*Hvis du tegner en sirkel rundt en del av tegningen med lassoen, vil en stiplet linje i bevegelse omgi det som er valgt. Hvis du trykker og holder på en del av tegningen, vises to gule håndtak for endring av størrelse av utvalget. Du kan flytte på disse håndtakene for å gjøre det valgte området større eller mindre.

Legg til klistremerker, figurer og mer

1. Trykk på Merking-knappenMerking-knappen, og trykk deretter på Legg til-knappenLegg til-knappen.

2. Trykk på Legg til klistremerke, Legg til tekst, Legg til signatur eller Legg til figur, og velg deretter et alternativ.

Gjør mer med Notater

Finn ut mer om Notater på iPhone, iPad eller iPod touch.