Legg til et transittkort til Apple Lommebok

Legg til et transittkort til Lommebok-appen for å betale for turer når du bruker Apple Pay.

For å kjøre kollektivtransport ved å bruke Apple Pay, trenger du:

For å legge til et nytt transittkort, må du ha et gyldig betalingskort i Lommebok-appen.

Legg til et transittkort på din iPhone eller Apple Watch

Du kan legge til et transittkort til Lommebok-appen på din iPhone eller Apple Watch.

Slik legger du til et transittkort til din iPhone

1. Åpne Lommebok-appen på iPhone.
  2. Trykk på Legg til-knappen Legg til-knappen.
  3. Trykk på Transittkort for å legge til et nytt transittkort eller trykk Tidligere kort for å legge til et transittkort som du tidligere la til Lommebok-appen.
  4. Velg et transittkort fra listen, eller søk på sted eller kortnavn.
  5. Trykk på Fortsett.
  6. Velg et beløp som skal legges til kortet og trykk Legg til.2
  7. Følg trinnene på skjermen for å bekrefte kjøpet ditt og legg til transittkortet.

Slik legger du til et transittkort til din Apple Watch

1. På Apple Watch åpner du Lommebok-appen.
  2. Bla ned og trykk på Legg til kort.
  3. Trykk på Transittkort for å legge til et nytt transittkort eller trykk Tidligere kort for å legge til et transittkort som du tidligere la til Lommebok-appen.
  4. Velg et transittkort fra listen.
  5. Trykk på Fortsett.
  6. Velg et beløp som skal legges til kortet og trykk Legg til penger.2
  7. Følg trinnene på skjermen for å bekrefte kjøpet ditt og legg til transittkortet.

Når du legger til et gyldig transittkort, vil det kortet automatisk bli satt til Express-modus. Du vil også ha muligheten til å Legge til penger til transittkortet i Lommebok-appen.

Bruk og tilgjengelighet av transittkort kan være begrenset avhengig av region. Kontakte transportselskapet for å finne ut om tillegging av transittkort i Lommebok-appen støttes i byen eller regionen din.

Apple Watches administrert med Familieoppsett kan muligens innebære at man ikke kan legge til kort direkte på Apple Watch.

Overføre det fysiske transittkortet ditt til Apple Watch

Dersom du har et fysisk transittkort, kan du muligens være i stand til å flytte det kortet og kortets saldo til Lommebok-appen på din iPhone eller Apple Watch.

Overføre det fysiske transittkortet ditt til din iPhone

1. Åpne Lommebok-appen på iPhone.
  2. Trykk på Legg til-knappen Legg til-knappen.
  3. Trykk på Reisekort.
  4. Velg et kort fra listen, eller søk på sted eller kortnavn.
  5. Trykk på Fortsett.
  6. Trykk på Overfør eksisterende kort.
  7. Angi kortnummeret ditt eller annen påkrevd informasjon.3
  8. Legg transittkortet ditt på en flat overflate og la toppen på din iPhone hvile mot kortet til du ser Kart lagt til på skjermen. Dette kan ta flere minutter.

Overføre det fysiske reisekortet ditt til din Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Gå til Min Apple Watch-fanen, og trykk på Lommebok og Apple Pay.
  3. Trykk Legg til kort, deretter trykk Transittkort.
  4. Velg et kort fra listen, eller søk på sted eller kortnavn.
  5. Trykk på Fortsett.
  6. Trykk på Overfør eksisterende kort.
  7. Angi kortnummeret ditt eller annen påkrevd informasjon.3
  8. Legg transittkortet ditt på en flat overflate og la toppen på din iPhone hvile mot kortet til du ser Kart lagt til på skjermen. Dette kan ta flere minutter.

Dersom du mottar en feilmelding, som for eksempel Intet kort funnet eller Kunne ikke legge til kort:

• Hvis iPhonen din har et etui, tar du av dette eller fjerner eventuelt metall som kan komme mellom iPhone og det fysiske kortet.
  • Sørg for at den øverste delen av iPhonen ligger på det fysiske kortet ditt og holder seg i ro.
  • Sjekk med transportselskapet for å undersøke om det fysiske kortet ditt kan overføres.

Etter du har overført det fysiske kortet ditt til Lommebok-appen, kan det være at det fysiske kortet ikke lenger virker.

Bruk Express-modus med transittkortet ditt

Dersom du bruker Express-modus, vil du kunne betale raskt for turene med kun ett klikk. Du trenger ikke å vekke opp eller låse opp telefonen din, eller autentisere ved å bruke Face ID, Touch ID eller en passkode.

Når du legger til et gyldig transittkort, kan det være at Express-modus allerede er aktivert på det kortet som standard. Eller du kan velge et gyldig transitt- eller betalingskort som ditt Express-moduskort.

Lær hvordan du setter et transitt- eller betalingskort til Express-modus.

Flytte transittkortet ditt mellom enheter

Du kan bare ha et transittkort i Lommebok-appen på én enhet om gangen. For å bruke transittkortet ditt på en annen enhet, kan du flytte det fra din iPhone til din Apple Watch, eller fra én iPhone til en annen.

Slik flytter du reisekortet ditt fra iPhone til Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Gå til Min Apple Watch-fanen, og trykk på Lommebok og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til-knappen ved siden av transittkortet som du ønsker å flytte.

Du kan bruke Apple Watch-appen til å flytte kortet tilbake til iPhone når du ikke reiser.

Slik flytter du reisekortet til en ny iPhone

1. Åpne Wallet-appen på den gamle iPhonen, og trykk på reisekortet ditt.
  2. Trykk på Mer-knappen .
  3. Bla ned og trykk på Fjern dette kortet. Trykk på Fjern for å bekrefte.
  4. Åpne Lommebok-appen på din nye iPhone og trykk på Legge til-knappen Legge til-knappen.
  5. Trykk på Tidligere kort og velg transittkortet ditt.
  6. Legg til reisekortet på den nye iPhonen.

1. Hvis du logger av iCloud eller slår av Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din på iPhone eller Apple Watch, fjernes alle kreditt-, debet- og reisekortene fra den enheten. Når du fjerner et reisekort fra hvilken som helst enhet, blir den gjenstående saldoen lagret og tilgjengelig for overføring til den samme eller en annen iPhone eller Apple Watch som er logget på iCloud med samme Apple-ID.
  2. Et Visa-, Mastercard- eller UnionPay-kort utstedt i Hongkong som du bruker med Apple Pay, er påkrevd for å kjøpe eller fylle opp et Octopus-kort i Lommebok-appen. Hvis du har et kredittkort eller debetkort som ikke er utstedt i Hongkong, kan du bruke Octopus for Tourists-appen i stedet. Et -kreditt- eller debetkort fra China UnionPay er nødvendig for å kjøpe eller fylle opp et transittkort for Kinas fastland.
  3. I Hongkong kreves fødselsdato og Hongkong-ID for personlige Octopus-kort og kort med AAVS (Automatic Add Value Service) slått på.