Konfigurer et kort i Wallet for å kjøre kollektivtransport med Apple Pay

Velg et kort for å betale for reiser med Apple Pay. Og finn ut hvordan du aktiverer ekspressreisemodus.

Først må du

Dette trenger du for å konfigurer et kort i Wallet slik at du kan kjøre kollektivtransport med Apple Pay:1

For å aktivere og bruke ekspressreisemodus trenger du en iPhone SE, iPhone 6s eller iPhone 6s Plus eller nyere.3

Hvis du allerede har konfigurert et kort i Wallet for å kjøre kollektivtransport med Apple Pay, kan du se hvordan du aktiverer ekspressreisemodus for et betalingskort. Og finn ut hvordan du legger til penger på reisekortet ditt i appen til transportselskapet.

Hvis du bruker appen til transportselskapet

Når du laster ned appen til transportselskapet, kan du kanskje bruke den til tilleggsfunksjoner som for eksempel:

• Konfigurere et nytt reisekort
  • Overføre saldoen fra det virtuelle kortet ditt
  • Legge til beløp på reisekortet5

Konfigurere et kort i Wallet for ekspressreisemodus

Du kan konfigurer et kort i Wallet for å bruke det i ekspressreisemodus hvis kortet kan brukes til det.6 Bare følg denne fremgangsmåten for å konfigurer et kvalifisert betalingskort eller reisekort i Wallet:

Konfigurer et nytt betalingskort

For å konfigurer et kreditt- eller debetkort eller et forhåndsbetalt kort for ekspressreisemodus med Apple Pay følger du denne fremgangsmåten:

For iPhone

1. Åpne Wallet appen på iPhone og trykk på Legg til-knappen.
  2. Følg fremgangsmåten for å legge til et nytt kort.
  3. Trykk på Neste.
  4. Aktiver ekspressreisemodus for det nye kortet ditt.

For Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone og trykk på Min klokke-fanen.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay, og trykk deretter på Legg til kort.
  3. Følg fremgangsmåten for å legge til et nytt kort, og trykk deretter på Neste.
  4. Aktiver ekspressreisemodus for det nye kortet ditt.

Konfigurer et nytt reisekort i Wallet

Du kan konfigurere et nytt reisekort for bruk til ekspressreisemodus med Apple Pay i Wallet:7

1. Kontroller at riktig region er angitt på enheten.
    • På iPhone går du til Innstillinger > Generelt > Språk og region, og deretter ruller du ned til Region.
    • For å bruke Apple Watch åpner du Watch-appen på iPhone og trykker på Min Apple Watch-fanen. Deretter trykker du på Generelt > Språk og region og kontroller regionen din.
  2. Åpne Wallet-appen på iPhone.
  3. Trykk på Legg til-knappen, og trykk deretter på Fortsett.
  4. Trykk på reisekortet for byen, velg hvilket beløp du vil sette på kortet, og trykk på Legg til.8
  5. Følg instruksjonene for å opprette et nytt reisekort på iPhone.
  6. Aktiver ekspressreisemodus for det nye reisekortet ditt.

Det første reisekortet du legger til i Wallet, blir automatisk ekspressreisekortet ditt. Du kan endre ekspressreisekortet ditt i Wallet når som helst.

Når du har konfigurert et nytt betalingskort eller reisekort i Wallet, kan du se hvordan du legger til penger på kortet.

Overfør saldoen på det fysiske reisekortet ditt til Wallet

Først kontroller du at riktig region er angitt på enheten:

• For å bruke iPhone går du til Innstillinger > Generelt > Språk og region, og deretter ruller du ned til Region.
  • For å bruke Apple Watch åpner du Watch-appen på iPhone og trykker på Min Apple Watch-fanen. Deretter trykker du på Generelt > Språk og region og kontroller regionen din.

Når regionen er angitt, følger du denne fremgangsmåten:7

For iPhone

1. Åpne Wallet-appen, trykk på Legg til-knappen, og trykk på Fortsett.
  2. Trykk på navnet til reisekortet du vil legge til.8
  3. Trykk på Overfør saldo fra eksisterende kort.
  4. Når du blir bedt om det, oppgir du de fire første eller siste sifrene av kortnummeret.
  5. Legg toppen av iPhone på midten av reisekortet til du ser «Kort lagt til» på skjermen. Dette kan ta flere minutter.

For Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Rull ned og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til kort, og trykk deretter på Fortsett.
  4. Trykk på navnet til reisekortet du vil legge til.8
  5. Trykk på Overfør saldo fra eksisterende kort.
  6. Følg instruksjonene for å overføre saldoen.

Aktiver ekspressreisemodus

Når du slår på ekspressreisemodus for et kort, kan du raskt betale for reiser uten å bruke Face ID, Touch ID eller et kode. Dette gjør du for å aktivere ekspressreisemodus for et betalingskort eller reisekort:

For iPhone

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay, og trykk deretter på Ekspressreisekort.
  3. Velg et kort, og bruk Face ID, Touch ID eller koden din til å autentisere.

For Apple Watch

1. Åpne Watch-appen på iPhone, og velg Min Apple Watch-fanen.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay, og trykk deretter på Ekspressreisekort.
  3. Velg et kort, og bruk koden din for Apple Watch til å autentisere.

Flytt et reisekort fra en iPhone til en Apple Watch

Slik kan du flytte et reisekort fra en iPhone til Apple Watch:

1. Åpne Watch-appen på iPhone, og trykk på Min Apple Watch-fanen. Velg én klokke hvis du har flere.
  2. Rull ned og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Rull ned til reisekortet du vil flytte til Apple Watch.
  4. Trykk deretter på Legg til-knappen ved siden av kortet.

Du kan bruke Apple Watch-appen til å flytte reisekortet ditt tilbake til iPhone.10

I motsetning til kreditt- og debetkort i Wallet kan reisekort bare være registrert på én enhet av gangen.

1. Apple Pay er ikke tilgjengelig for barn under 13 år. Alder varierer i ulike land og regioner.
  2. Hvis du er usikker på om reisekort med Apple Pay støttes der du er, kontakter du transportselskapet.
  3. I Beijing og Shanghai støtter iPhone 6 og iPhone 6 Plus ekspressreisemodus.
  4. Hvis du ikke ser Legg til i Apple Wallet, kan det hende dette reisekortet ikke kan legges til i Wallet.
  5. Du må kanskje kontakte transportselskapet for å se om du kan legge til beløp på reisekortet ditt i appen deres.
  6. Se hvor du kan bruke ekspressreisemodus til å betale for reiser med Apple Pay.
  7. Du må kanskje kontakte transportselskapet for å se hvilke av disse betalingsmåtene de støtter. Mulighetene til å bruke reisekort kan være begrenset avhengig av hvilken region du er i.
  8. Hvis du ikke ser reisekortet du leter etter, kan det hende det ikke er tilgjengelig i området ditt.
  9. Hvis du logger av iCloud eller slår av Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din på iPhone eller Apple Watch, fjernes alle kreditt-, debet- og reisekortene fra den enheten. Når du fjerner et reisekort fra hvilken som helst enhet, blir den gjenstående saldoen lagret og tilgjengelig for overføring til den samme eller en annen iPhone eller Apple Watch som er logget på iCloud med samme Apple-ID.
  10. Du kan ikke flytte reisekort underveis på en kollektivreise.