Lag en sjekkliste med Notater

Finn ut hvordan du oppretter sjekklister på iPhone, iPad eller iPod touch.

Før du begynner

• Sørg for at iPhone, iPad eller iPod touch har den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.

• For å bruke de nyeste funksjonene i Notater må du sørge for at du har konfigurert Notater med iCloud eller har notater lagret lokalt på enheten. For å konfigurere Notater med iCloud går du til Innstillinger > Notater > Standardkonto og velger iCloud. For å konfigurere Notater kun på enheten din går du til Innstillinger > Notater. Deretter velger du «På min [enhet]»-kontoen. Mange funksjoner fungerer ikke med andre e-postleverandører.

Slik lager du en sjekkliste

1. Åpne Notater-appen.

2. Trykk på Skriv-knappenSkriv nytt notat for å opprette et nytt notat.

3. Gi det et navn, og trykk på Retur-tasten.

4. Sjekkliste-knappen Hver gang du trykker på Retur-tasten, legges det til et nytt element på listen.

5. Trykk på den tomme sirkelen for å markere elementer som fullført.

En iPhone som viser hvordan du lager en gjøremålsliste

For å opprette en liste i et eksisterende notat plasserer du markøren der du vil starte. Trykk deretter på Sjekkliste-knappenSjekkliste-knappen og opprett listen.

Slik organiserer du sjekklistene dine

Når du lager en sjekkliste, er det enkelt å organisere den. Her er noen av tingene du kan gjøre:

• Dra og slipp elementer for å endre rekkefølgen på dem. Bare dra elementet på listen til der du vil ha det.

• Sveip for å rykke inn elementer. Sveip listeelementet mot høyre for å rykke det inn, og sveip mot venstre for å reversere innrykket.

• Flytt automatisk avmerkede elementer til bunnen. Gå til Innstillinger > Notater, trykk på Sorter avhakede elementer, og velg deretter Manuelt eller Automatisk.

• Sett en hake ved elementene etter hvert som du fullfører dem, eller fjern haken ved alle elementene for å starte på nytt.

Slik deler du en sjekkliste med andre

1. Åpne Notater-appen.

2. Gå til notatet med listen, og trykk deretter på Del-knappenNo alt supplied for Image.

3. Velg Samarbeid, og velg hvordan du vil sende invitasjonen.

Gjør mer med Notater

Finn ut mer om Notater på iPhone, iPad og iPod touch.