Les og organiser bøkene dine i Apple Books-appen

Med Apple Books på iPhone, iPad og Mac kan du kjøpe og laste ned bøker, lydbøker og dokumenter som du kan lese og lytte til. Du kan også organisere og sortere biblioteket ditt og lage tilpassede samlinger som gjør det enklere å finne ting.

Finn bøkene, lydbøkene og PDF-filene dine

Organiser biblioteket ditt

Sett lesemål

Finn bøkene, lydbøkene og PDF-filene dine

Slik finner du raskt bøkene og lydbøkene du leser eller lytter til for tiden:

• På iPhone åpner du Bøker-appen og trykker på Hjem.

• På iPad eller Mac åpner du Bøker-appen og velger Les nå.

Du kan også finne skreddersydde forslag til det neste du kan lese, bøkene du har merket som «Ønsker å lese» og bestselgerne akkurat nå, med mer.

iPhone-skjerm som viser Hjem-delen i Bøker-appen

Slik finner du alle bøkene, lydbøkene, utdragene og PDF-filene du har skaffet i Nettbokhandel eller lagt til manuelt i Bøker-appen:

• På iPhone trykker du på Bibliotek.

• På iPad eller Mac trykker eller klikker du på Alle under Bibliotek.

Herfra kan du også velge Samlinger for å se biblioteket ditt sortert i kategorier som Ønsker å lese, Fullført, Bøker, PDF-filer eller tilpassede samlinger du har opprettet.

iPhone-skjerm som viser Bibliotek-delen i Bøker-appen.

Organiser biblioteket

I Bøker-appen finner du alle bøkene, lydbøkene og PDF-filene du har kjøpt fra appen eller lagt til manuelt på enheten (for eksempel en PDF-fil du har opprettet og lagt til manuelt i appen fra en nettside). Du kan også gjøre ting som å sortere bøkene dine og lage samlinger, med mer.

Sorter rekkefølgen etter tittel, forfatter eller dokumenter som er lagt til manuelt

1. Åpne Bøker-appen.

2. På iPhone trykker du på Bibliotek. På iPad eller Mac trykker eller klikker du på Alle under Bibliotek.

3. Trykk eller klikk på Mer-knappenMer, og velg hvordan du vil sortere biblioteket ditt. Herfra kan du også velge om du vil se biblioteket ditt i et rutenett eller på en liste.

iPhone-skjerm som viser alternativene for organisering i Bøker-appen

Lag samlinger for å skreddersy biblioteket ditt

1. Åpne Bøker-appen.

2. På iPhone trykker du på Bibliotek, trykker på Samlinger og trykker på Ny samling. På iPad eller Mac trykker eller klikker du på Ny samling under Mine samlinger

3. Gi samlingen et navn, for eksempel Strandlektyre eller Bokklubb.

Sett lesemål

Du kan holde oversikt over hvor mange minutter du leser hver dag, og hvor mange bøker og lydbøker du fullfører hvert år. Du kan tilpasse målene dine for å bruke mer tid på å lese, oppnå flere lesedager på rad og dele prestasjonene dine med andre.

På iPhone

1. Åpne Bøker-appen, og trykk på Hjem.

2. Rull ned til du finner Lesemål.

3. Trykk på området hvor det står «Dagens lesing». Trykk deretter på Juster mål.

iPhone-skjerm som viser hvordan du angir lesemål

På iPad eller Mac

1. Åpne Bøker-appen, og trykk eller klikk på Les nå.

2. Rull ned til du finner Lesemål. På iPad trykker du på området hvor det står «Dagens lesing» og justerer målet ditt. På Mac klikker du på Juster mål-knappenJuster mål-knappen, og justerer målet ditt.

Flere måter å bruke Bøker-appen på

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.