Lad og koble til med USB-C-porten på iPad

Bruk den allsidige USB-C-porten på iPaden for å lade, koble til tilbehør – f.eks. ekstern lagring, kameraer og skjermer – og gi andre enheter strøm.

ipad-pro-usb-c-camera-connection-hero-2

Dette trenger du

Du trenger en iPad-modell som har en USB-C-port:

• 11-tommers iPad Pro (1. generasjon eller nyere)

• 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon eller nyere)

• iPad Air (4. generasjon eller nyere)

• iPad mini (6. generasjon)

Lading av iPad

For å lade iPad kobler du den inkluderte USB-C-kabelen til USB-C-porten på enheten og til den inkluderte strømadapteren. Deretter kobler du strømadapteren til en stikkontakt.

Hvis du har en USB-C-strømadapter med høyere effekt – som den som fulgte med den bærbare Macen – kan du bruke den til iPad for raskere lading. Du kan også lade iPad ved å koble den til USB-C-porten på datamaskinen.

Koble iPad til en Mac eller en annen datamaskin

Du kan koble en iPad til Mac eller Windows-maskin for å lade enheten eller synkronisere innhold ved hjelp av iTunes eller Finder.*

Først identifiserer du portene på datamaskinen. Hvis datamaskinen er en nyere modell som har en USB-C-port, kobler du den til med USB-C-kabelen som fulgte med iPaden.

Hvis datamaskinen kun har USB-A-porter, må du ha en USB-A-til-USB-C-kabel for å koble deg til en iPad. Et eksempel er mophie USB-A-kabel med USB-C-tilkobling. Mange andre USB-sertifiserte merker i ditt land kan også fungere. Den riktige kabelen har kontakter som ser ut som disse:

thunderbolt-3-usb-c-port-icon-3macbook-pro-usb-a-port-icon.

Koble til skjermer

Du kan koble til eksterne skjermer via USB-C-porten på iPad, slik at du kan se video, vise Keynote-presentasjoner og mer på en større skjerm. Du vil kanskje trenge en adapter, avhengig av skjermen du kobler til.

Når du kobler til en ekstern skjerm, viser den hva du ser på den innebygde skjermen på iPaden, med mindre du bruker en app som muliggjør en andre skjerm (f.eks. en videoapp).

USB-C-skjermer

iPad bruker DisplayPort-protokollen til å støtte tilkoblinger til USB-C-skjermer1 med disse oppløsningene:

• Opptil 4K for iPad Air (4. generasjon) og iPad mini (6. generasjon)

• Opptil 5K for 11-tommers iPad Pro (1. og 2. generasjon) og 12,9-tommers iPad Pro (3. og 4. generasjon)

• Opptil 6K for 11-tommers iPad Pro (3. generasjon), 12,9-tommers iPad Pro (5. generasjon) og iPad Air (5. generasjon) med Pro Display XDR

11-tommers iPad Pro (3. generasjon) og 12,9-tommers iPad Pro (5. generasjon) støtter også Thunderbolt-skjermer.

For å koble iPad til skjermer med høy oppløsning bruker du en USB-C-kabel som støtter tilkoblinger med høy båndbredde, for eksempel kabelen som fulgte med skjermen, Belkin Thunderbolt 3-kabelen (USB-C til USB-C) eller Apple Thunderbolt 3-kabelen (USB-C) (selges separat).2

iPad støtter også USB-C-skjermer med HDR (High Dynamic Range) som bruker HDR10-standarden. Du kan bytte mellom SDR- og HDR-modusene ved å gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke og velge den tilkoblede skjermen. Når du slår på Tillat endringer av visningsmodus, tilpasser iPad bildefrekvensen og det dynamiske området etter innholdet som spilles av for øyeblikket.

Noen USB-C-skjermer kan også lade iPad mens den er tilkoblet.

1. 11-tommers iPad Pro (1. og 2. generasjon), 12,9-tommers iPad Pro (3. og 4. generasjon) og iPad Air (5. generasjon) støtter LG UltraFine 5K-skjermen fra 2019 i 4K-oppløsning med video, lyd, data og strøm. Disse iPad-modellene støtter ikke Thunderbolt-skjermer som LG UltraFine 5K-skjermen fra 2016.

2. Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabelen er merket med et Thunderbolt-symbol for å skille den fra en USB-C-kabel.

HDMI-skjermer eller TV-er

Du kan koble iPad til en HDMI-skjerm eller en TV med en USB-C-til-HDMI-adapter. Adaptere som støtter HDMI 2.0, kan sende video fra iPad Pro og iPad Air (5. generasjon) med 4K-oppløsning ved 60 Hz, mens iPad Air (4. generasjon) og iPad mini (6. generasjon) kan sende video med 4K-oppløsning ved 30 Hz.

USB-C digital AV-multiportadapteren Denne adapteren kan brukes for å sende video fra iPad Pro og iPad Air (5. generasjon) i opptil 4K-oppløsning ved 60 Hz,* mens iPad Air (4. generasjon) og iPad mini (6. generasjon) kan sende video i opptil 4K-oppløsning ved 30 Hz.

iPad kan gi utdata av Dolby Digital Plus-lydstrømming via HDMI, men ikke Dolby Atmos. Merk også at iPad vil kunne spille av HDR10- eller Dolby Vision-innhold via HDMI når HDMI 2.0-adaptere som støtter disse formatene, blir tilgjengelige.

* Når du bruker Apple USB-C digital AV-multiportadapteren med iPad, vises Hjem-skjermen og appene på HDMI-skjermer i 1080p og ved 60 Hz. Når du begynner å spille av videoinnhold, endres oppløsningen til opptil 4K ved 60 Hz for å samsvare med innholdet. Slå på alternativet Tilpass til innhold på iPad i Innstillinger > Skjermer.

Spill av lyd

For å spille av lyd på iPad kan du bruke de innebygde høyttalerne, koble til AirPods eller andre Bluetooth-enheter eller bruke AirPlay. Du kan også koble til USB-C-dokkingstasjoner, skjermer, lydgrensesnitt eller hodetelefoner med kabler som har en USB-C-kontakt, via USB-C-porten.

Hvis du trenger å spille av lyd gjennom USB-C-porten til andre høyttalere eller hodetelefoner, kobler du til via Apple USB-C-til-3,5 mm hodetelefonutgang-adapteren (selges separat).

Koble til andre enheter

Du kan koble til et bredt utvalg enheter via USB-C-porten på iPad.* Du kan for eksempel koble til et digitalkamera eller Apple USB-C-til-SD-kortleseren Andre USB-enheter du kan koble til iPad, inkluderer blant annet

• eksterne lagringsenheter

• huber og dokkingstasjoner

• tastaturer

• lydgrensesnitt og MIDI-enheter

• USB-til-Ethernet-adaptere

Bruk en adapter

Du vil kanskje trenge en adapter, avhengig av enheten. Her er noen vanlige tilkoblinger:

• Hvis enheten du kobler til, har en USB-C-port, trenger du bare en kabel med USB-C-kontakter på hver ende, som for eksempel kabelen som fulgte med iPad.

• Hvis enheten har en USB-C-kontakt, kan du koble den direkte til USB-C-porten på iPad Pro.

• Hvis enheten har en USB-A-kontakt, kan du koble den til Apple USB-C-til-USB-adapteren og deretter koble adapteren til USB-C-porten på iPad.

Thunderbolt og USB 4

11-tommers iPad Pro (3. generasjon) og 12,9-tommers iPad Pro (5. generasjon) støtter også et bredt økosystem av Thunderbolt- og USB 4-tilbehør med høy ytelse. Enkelte tilbehør kan kreve mer strøm fra iPad, noe som kan påvirke batteritiden. For å forlenge batteritiden må du huske å koble dette tilbehøret fra iPad Pro når du ikke bruker det. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese spesifikasjonene fra tilbehørsprodusenten.

Bruke iPad til å lade andre enheter

Er du ikke i nærheten av en stikkontakt og trenger å lade iPhone, en annen iPad, en Apple Watch eller en tredjeparts USB-enhet? Bare koble riktig kabel eller adapter til iPad for å dele det langvarige batteriet med andre enheter:

• For å lade en iPhone eller en eldre iPad-modell som har Lightning-port, kobler du den til iPaden med Apple USB-C-til-Lightning-kabelen (1 m). Hvis du har en Lightning-til-USB-kabel, kan du kombinere den med Apple USB-C-til-USB-adapteren og deretter koble adapteren til iPad.

• Hvis du har to iPad-modeller med USB-C-porter, kan du koble dem sammen direkte med en USB-C-kabel. Den ene iPaden vil trekke strøm fra den andre. Hvis du vil bytte om hvilken iPad som lades, kobler du fra USB-kabelen og kobler dem til på nytt igjen.

• Du kan lade Apple Watch ved å koble den magnetiske ladekabelen til iPad via Apple USB-C-til-USB-adapteren. Hvis du har en magnetisk hurtiglader-til-USB‑C‑kabel til Apple Watch, kan du koble den direkte til iPad-enheten.

* Dataoverføringshastigheten varierer avhengig av iPad-modellen og om den er koblet til en datamaskin eller en annen enhet.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.