Lade og koble til med USB-C-porten på den nye iPad Pro

Bruk den allsidige USB-C-porten på iPad Pro (11 tommer) og iPad Pro (12,9 tommer, 3. generasjon) til å lade enheten, koble andre enheter til strøm og koble til tilbehør som kameraer og skjermer.

iPad Pro koblet til et digitalt kamera via USB-C-kabel

Koble iPad Pro til en Mac eller en annen datamaskin

Du kan koble iPad Pro til en Mac eller PC for å lade enheten eller synkronisere innhold ved hjelp av iTunes.

Først identifiserer du portene på datamaskinen. Hvis datamaskinen er en nyere modell som har en port for Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt-symbol eller USB-C USB-symbol, kobler du til via USB-C-til-USB-C-kabelen som fulgte med iPad Pro.

Hvis datamaskinen bare har USB-A USB-symbol-porter, kan du koble til iPad Pro ved hjelp av en kabel som for eksempel Belkin USB-A-til-USB-C-kabelen (USB 3.1). Den riktige kabelen har kontakter som ser ut som disse:

illustrasjon av USB-C-portillustrasjon av USB-A-port

Lade iPad Pro

For å lade iPad Pro kobler du den inkluderte USB-C-kabelen til USB-C-porten på enheten og til den inkluderte strømadapteren på 18 W. Deretter kobler du strømadapteren til en stikkontakt.

Hvis du har en USB-C-strømadapter med høyere effekt – for eksempel den som fulgte med den bærbare Macen – kan du bruke den med iPad Pro, og da vil du kanskje se at ladingen går raskere. Du kan også lade iPad Pro ved å koble den til USB-C-porten på datamaskinen.

Koble til skjermer

Du kan koble til eksterne skjermer via USB-C-porten på iPad Pro, slik at du kan se video, spille av Keynote-presentasjoner og mer på en større skjerm. Du vil kanskje trenge en adapter, avhengig av skjermen du kobler til.

Når du kobler til en ekstern skjerm, viser den det samme innholdet som den innebygde skjermen på iPad Pro, med mindre du bruker en app som muliggjør en «andre skjerm» (for eksempel en videoapp).

USB-C-skjermer

iPad Pro bruker DisplayPort-protokollen til å støtte forbindelser til USB-C-skjermer med oppløsninger på opptil 5K.1 For å koble iPad Pro til skjermer med høy oppløsning bruker du en USB-C-kabel som støtter tilkoblinger med høy båndbredde, for eksempel kabelen som fulgte med skjermen, Belkin USB-C-til-USB-C-kabelen eller Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabelen (selges separat).2

iPad Pro støtter også USB-C-skjermer med HDR (High Dynamic Range) som bruker HDR10-standarden. Du kan bytte mellom SDR- og HDR-modusene ved å gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke og velge den tilkoblede skjermen. Når du slår på Tillat endringer av visningsmodus, tilpasser iPad Pro bildefrekvensen og den dynamiske rekkevidden etter innholdet som spilles av for øyeblikket.

Noen USB-C-skjermer kan også lade iPad Pro mens den er tilkoblet.

1. iPad Pro støtter ikke Thunderbolt 3-skjermer som for eksempel LG UltraFine 5K-skjermen.

2. Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabelen har et Thunderbolt-symbol Thunderbolt-symbol for å skille den fra en USB-C-kabel.

HDMI-skjermer eller TV-er

Du kan koble iPad Pro til en HDMI-skjerm eller en TV med en USB-C-til-HDMI-adapter. Adaptere som støtter HDMI 2.0, kan gi videoutdata fra iPad Pro med 4K-oppløsning og 60 Hz.

USB-C Digital AV-multiportadapteren fra Apple er også kompatibel med iPad Pro. Denne adapteren kan gi videoutdata fra iPad Pro med opptil 4K-oppløsning og 30 Hz.*

iPad Pro kan gi utdata av Dolby Digital Plus-lydstrømming via HDMI, men ikke Dolby Atmos. Merk også at iPad Pro vil spille av HDR10- eller Dolby Vision-innhold via HDMI når HDMI 2.0-adaptere som støtter disse formatene, blir tilgjengelige.

* Når du bruker Apple USB-C Digital AV-multiportadapteren med iPad Pro, vil Hjem-skjermen og appene vises på HDMI-skjermer i 1080p og ved 60 Hz. Når du begynner å spille av videoinnhold, endres oppløsningen for å samsvare med innholdet, til opptil 4K ved 30 Hz. Slå på alternativet Tilpass til innhold på iPad Pro i Innstillinger > Skjermer.

Spille av lyd

For å spille av lyd på iPad Pro kan du bruke de innebygde høyttalerne, koble til AirPods eller andre Bluetooth-enheter eller bruke AirPlay. Du kan også koble til USB-C-dokkingstasjoner, lydgrensesnitt eller hodetelefoner med kabler som har en USB-C-kontakt, via USB-C-porten.

Hvis du trenger å spille av lyd gjennom USB-C-porten til andre høyttalere eller hodetelefoner, kobler du til via Apple USB-C-til-3,5 mm jackplugg-adapteren (selges separat).

Koble til andre enheter

Du kan koble til et bredt utvalg enheter via USB-C-porten på iPad Pro. Du kan for eksempel koble til et digitalkamera eller Apple USB-C-til-SD-kortleseren for å importere bilder til iPad Pro. Andre USB-enheter du kan koble til iPad Pro, inkluderer blant annet

• Huber og dokkingstasjoner
  • Tastaturer
  • Lydgrensesnitt og MIDI-enheter
  • Eksterne lagringsenheter for å importere bilder og videoer
  • USB-til-Ethernet-adaptere

Du vil kanskje trenge en adapter, avhengig av enheten. Her er noen vanlige tilkoblinger:

• Hvis enheten du kobler til, har en USB-C-port, trenger du bare en kabel med USB-C-kontakter på hver ende, som for eksempel kabelen som fulgte med iPad Pro.
  • Hvis enheten har en USB-C-kontakt, kan du koble den direkte til USB-C-porten på iPad Pro.
  • Hvis enheten har en USB-A-kontakt, kan du koble den til Apple USB-C-til-USB-adapteren og deretter koble adapteren til USB-C-porten på iPad Pro.

Bruke iPad Pro til å lade andre enheter

Er du ikke i nærheten av en stikkontakt og trenger å lade iPhone, en annen iPad, en Apple Watch eller en tredjeparts USB-enhet? Bare koble riktig kabel eller adapter til iPad Pro for å dele det langvarige batteriet med andre enheter:

• For å lade iPhone eller tidligere modeller av iPad som har en Lightning-port, kobler du til iPad Pro ved hjelp av Apple USB-C-til-Lightning-kabelen. Hvis du har en Lightning-til-USB-kabel, kan du kombinere den med Apple USB-C-til-USB-adapteren og deretter koble adapteren til iPad Pro.
  • Hvis du har to iPad Pro-modeller med USB-C-porter, kan du koble dem sammen direkte med en USB-C-kabel. Den ene iPad Pro-enheten vil trekke strøm fra den andre. Hvis du vil bytte om hvilken iPad Pro som lades, kobler du fra USB-kabelen og kobler dem til på nytt igjen.
  • Du kan lade Apple Watch ved å koble den magnetiske ladekabelen til iPad Pro via Apple USB-C-til-USB-adapteren. Hvis du har en magnetisk ladekabel-til-USB-C-kabel for Apple Watch, kan du koble den direkte til iPad Pro.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.