Hvis du ikke kan ta opp lyd etter at du har installert macOS Mojave eller nyere

Etter du har installert macOS Mojave eller nyere på Mac, kan det hende du ikke lenger kan ta opp lyd i apper som Logic Pro X, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro X eller lyd- og videoapper fra tredjeparter.

Etter at du har installert macOS Mojave eller nyere, kan det hende du ser et varsel om at lydinngangen ikke er tilgjengelig når du prøver å ta opptak. Eller du kan kanskje ikke høre lyd, se bølgeformer eller se lydmålere bevege seg når du tar opptak. For å ta opp lyd må du gi appen tilgang til lydinngangene:

1. Lukk appen du bruker til å ta opp lyd.
  2. På Mac velger du Apple-menyen  > Systemvalg, klikker på Sikkerhet og personvern, og deretter klikker du på Personvern.
  3. Klikk på Mikrofon.
  4. Marker avkrysningsruten ved siden av en app for å gi appen tilgang til den innebygde mikrofonen på Mac, en ekstern USB-mikrofon eller inngangene på et eksternt lydgrensesnitt.
  5. Åpne appen og prøv å ta opp lyd igjen.

Hvis du bruker en ekstern mikrofon eller et eksternt lydgrensesnitt til å ta opp lyd og det fortsatt ikke fungerer, kontakter du produsenten av enheten angående programvareoppdateringer og informasjon om kompatibilitet.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.