Hvis du ikke kan ta opp lyd etter at du har installert macOS Mojave

Etter du har installert macOS Mojave på Mac, kan det hende du ikke lenger kan ta opp lyd i apper som Logic Pro X, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro X eller lyd- og videoapper fra tredjeparter.

Etter at du har installert macOS Mojave, kan det hende du ser et varsel om at lydinngangen ikke er tilgjengelig når du prøver å ta opptak. Eller du kan kanskje ikke høre lyd, se bølgeformer eller se lydmålere bevege seg når du tar opptak. For å ta opp lyd må du gi appen tilgang til lydinngangene:

1. Lukk appen du bruker til å ta opp lyd.
  2. På Mac velger du Apple-menyen () > Systemvalg. Klikk på Sikkerhet og personvern, og klikk deretter på Personvern.
  3. Klikk på Mikrofon.
  4. Marker avkrysningsruten ved siden av en app for å gi appen tilgang til den innebygde mikrofonen på Mac, en ekstern USB-mikrofon eller inngangene på et eksternt lydgrensesnitt.
  5. Åpne appen og prøv å ta opp lyd igjen. Hvis du bruker en USB-mikrofon eller en ekstern lydenhet og fremdeles ikke kan ta opp lyd, bør du sjekke med produsenten om programvaren må oppdateres, eller om enhetene ikke er kompatible.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.