Hvis du ikke kan ta opp lyd på en Mac med macOS Mojave eller nyere

For å ta opp lyd i programmer som Logic Pro, MainStage, GarageBand, Final Cut Pro eller tredjeparts lyd- og videoprogrammer, lar du programmet få tilgang til lydinnganger som er innebygd eller koblet til Macen.

Når du prøver å ta opp lyd kan du få et varsel som sier at lydinngang ikke er tilgjengelig. Eller du kan kanskje ikke høre lyd, se bølgeformer eller se lydmålere bevege seg når du tar opptak. Dette kan skje hvis du bruker den innebygde mikrofonen på Macen, en ekstern USB-mikrofon eller inngangene på et eksternt lydgrensesnitt for å ta opp lyd.

For å ta opp lyd må du gi appen tilgang til lydinngangene:

1. Lukk appen du bruker til å ta opp lyd.
  2. På Mac velger du Apple-menyen  > Systemvalg, klikker på Sikkerhet og personvern, og deretter klikker du på Personvern.
  3. Klikk på Mikrofon.
  4. Marker avkrysningsruten ved siden av et program for å gi programmet tilgang til den innebygde mikrofonen på Mac, en ekstern USB-mikrofon eller inngangene på et eksternt lydgrensesnitt.
    macOS Sikkerhet og personvern-preferanser Personvern-fanen med mikrofon valgt
  5. Åpne appen og prøv å ta opp lyd igjen.

Hvis du bruker en ekstern mikrofon eller et eksternt lydgrensesnitt til å ta opp lyd og det fortsatt ikke fungerer, kontakter du produsenten av enheten angående programvareoppdateringer og informasjon om kompatibilitet.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.