Last opp bilder fra Macen til et nettsted

Du kan bruke en nettleser til å laste opp bilder og videoer fra bildebiblioteket eller en mappe på Macen.

Hvis du trenger å laste opp bilder eller videoer fra Macen til et nettsted – for eksempel et sosialt medienettverk eller en bildeutskriftstjeneste – har du et par alternativer. Du kan laste opp elementer fra bildebiblioteket eller fra alle mapper på Macen. Disse metodene fungerer med Safari og andre nettlesere.

Slik laster du opp bilder og videoer fra bildebiblioteket

Hvis du har flere bildebibliotek på Macen, må du først sørge for at du velger et systembildebibliotek. Du kan bare laste opp elementer fra systembildebiblioteket ditt. Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Klikk på Last opp-knappen på nettstedet. Det står kanskje noe slikt som Last opp, Legg til, Velg, Bla gjennom eller Del. Det vises en Finder-dialogrute.
  2. I sidepanelet i Finder-dialogruten blar du ned til Medier-delen og velger Bilder eller Filmer. Medienavigeringsvinduet viser bilde- og videokildene på Macen. I Bilder-appen ser du systembildebiblioteket ditt øverst. Hvis du har bibliotek fra andre apper, for eksempel iPhoto eller Photo Booth, ser du disse også.
  3. Klikk på Bilder. Medienavigeringsvinduet viser de nyeste elementene i bildebiblioteket ditt. Hvis du vil bla gjennom biblioteket ditt etter Øyeblikk, År, Albumer og mer, kan du klikke på visningstrekanten  ved siden av Bilder.*
  4. Trykk på bildet eller videoen du vil laste opp. Hvis du vil velge flere elementer, trykker du og holder på Kommando-tasten mens du klikker på hvert element.
  5. Trykk på returtasten, eller klikk på knappen nederst til høyre i dialogruten (den kan være merket Velg eller Åpne).

Når du har valgt filene du vil ha, må du kanskje følge flere trinn på nettstedet for å fullføre opplastings- eller sorteringsprosessen.

* Hvis du har iCloud-bilder slått på med valget Optimaliser Mac-lagring aktivert, er det ikke sikkert at du ser alle bildene dine i Medienavigering. Finn ut hvordan du gjør bilder i Bilder permanent tilgjengelig i Medienavigering.

Slik laster du opp bilder og videoer fra en mappe på Macen

1. Klikk på Last opp-knappen på nettstedet. Det står kanskje noe slikt som Last opp, Legg til, Velg, Bla gjennom eller Del. Det vises en Finder-dialogrute.
  2. Bruk Finder-dialogruten til å navigere i mappen som inneholder filene dine. Du kan også bruke søkefeltet til å finne filer og mapper.
  3. Trykk på bildet eller videoen du vil laste opp. Hvis du vil velge flere elementer, trykker du og holder på Kommando-tasten mens du klikker på hvert element.
  4. Trykk på returtasten, eller klikk på knappen nederst til høyre i dialogruten (den kan være merket Velg eller Åpne).

Når du har valgt filene du vil ha, må du kanskje følge flere trinn på nettstedet for å fullføre opplastings- eller sorteringsprosessen.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.