Bruk kickstart-kommandolinjeverktøyet i macOS Mojave 10.14 og nyere

For å kontrollere en ekstern Mac med Skjermdeling må du slå på Ekstern administrering på målenheten. Eller du kan følge denne fremgangsmåten for å administrere enheter som er registrert i MDM (Mobile Device Management).

For økt sikkerhet i macOS 10.14 og nyere får du med Skjermdeling bare lesetilgang når du bruker kickstart-kommandolinjeverktøyet til å aktivere Ekstern administrering på en Mac. Hvis du vil både se og kontrollere den eksterne Macen med Skjermdeling, åpner du Systemvalg på mål-Macen, klikker på Deling, og deretter velger du avkrysningsruten for Ekstern administrering. Hvis Ekstern administrering allerede er valgt, fjerner du dette valget og velger det igjen.

Bruk Skjermdeling til å kontrollere en Mac som er registrert i MDM

Hvis Macen din er registrert i MDM (Mobile Device Management) via brukergodkjent MDM-registrering eller via Enhetsregistrering, kan du tillate at Macen kontrolleres med Skjermdeling.

1. Bruk kickstart til å aktivere Ekstern administrering.
  2. Bruk entiteten Privacy Preferences Policy Control. Bruk PostEvent-nøkkelen og sett Identifier-strengen til com.apple.screensharing.agent. Sett IdentifierType-strengen til bundleID.

Her er et eksempel på en com.apple.TCC.configuration-profilpolicyentitet som du kan bruke som en del av en konfigurasjonsprofil:

<key>Services</key>
<dict>
  <key>PostEvent</key>
  <array>
    <dict>
      <key>Allowed</key>
      <true/>
      <key>CodeRequirement</key>
      <string>identifier "com.apple.screensharing.agent" and anchor apple</string>
      <key>Comment</key>
      <string>Allow Control mode when starting Remote Management via kickstart</string>
      <key>Identifier</key>
      <string>com.apple.screensharing.agent</string>
      <key>IdentifierType</key>
      <string>bundleID</string>
    </dict>
  </array>
</dict>