Tilgjengelige godkjente rotsertifikater for Apple-operativsystemer

Trust Stores inneholder godkjente rotsertifikater som er forhåndsinstallert i iOS, macOS, watchOS og tvOS.

Om godkjenning og sertifikater

Hver Trust Store inneholder tre kategorier med sertifikater:

• Godkjente sertifikater etablerer en tillitskjede som bekrefter andre sertifikater som er signert av godkjente røtter, for eksempel for å etablere en sikker forbindelse til en nettjener. Når IT-administratorer oppretter konfigurasjonsprofiler, er det ikke nødvendig å inkludere disse godkjente rotsertifikatene.
  • Spør alltid-sertifikater er ikke-godkjente, men er ikke blokkerte. Når et av disse sertifikatene brukes, blir du bedt om å velge om du vil godkjenne det eller ikke.
  • Blokkerte sertifikater anses for å være kompromitterte og vil aldri bli godkjent.

Tidligere delte Trust Stores

Fra og med iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 og tvOS 12 bruker alle fire Apple-operativsystemer en delt Trust Store. Etter hvert som Trust Store-versjonen oppdateres, arkiveres tidligere versjoner her:

Arkiverte Trust Stores

iOS

macOS

watchOS

tvOS

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.