iMessage og FaceTime og personvern

iMessage og FaceTime beskytter informasjonen din og gir deg muligheten til å velge hva du vil dele.

iMessage er en Apple-tjeneste som sender meldinger over Wi-Fi- eller mobilnettforbindelser til andre iOS-enheter (med iOS 5 eller nyere), Mac-datamaskiner (med OS X versjon 10.8 eller nyere) og Apple Watch-enheter. Disse meldingene bruker ikke av abonnementskvoten for tekstmeldinger. Meldinger som sendes via iMessage kan inneholde bilder, videoer og annen informasjon.

FaceTime er en Apple-tjeneste for video- eller lydanrop til andre som har en iOS-enhet eller en Mac, eller lydanrop til andre som har en Apple Watch. Disse anropene bruker ikke av abonnementskvoten for ringeminutter.

Vi utviklet iMessage og FaceTime til å bruke gjennomgående kryptering, slik at det ikke er mulig for Apple å dekryptere innholdet i samtalene dine når de sendes mellom enheter. Når en kode eller et passord er angitt på iOS- eller watchOS-enheten, krypteres oppbevarte meldinger på enheten slik at de ikke kan leses når enheten er låst.

Du kan velge å slette iMessage-meldinger automatisk fra enheten etter 30 dager, etter ett år, eller beholde dem på enheten for evig. iMessage-meldinger sikkerhetskopieres til iCloud og krypteres hvis du har slått på enten iCloud-sikkerhetskopi eller Meldinger i iCloud. Du kan slå av både iCloud-sikkerhetskopi og Meldinger i iCloud når som helst. På iOS velger du Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud. På macOS åpner du Meldinger, velger Meldinger > Valg, markerer iMessage og slår av «Aktiver Meldinger i iCloud». Vi lagrer aldri innholdet i FaceTime-samtaler.

Du kan logge på iMessage og FaceTime med Apple-ID-en din eller med telefonnummeret ditt. Hvis du logger på med Apple‑ID-en din på enheten, blir du automatisk logget på iMessage og FaceTime også. Apple‑ID-en og/eller telefonnummeret ditt vil bli vist til personer du kontakter, og andre personer kan nå deg med Apple‑ID-en, e‑postadressene eller telefonnummeret ditt. Du kan velge hvilke telefonnumre eller e-postadresser du vil starte nye samtaler fra, og hvilke telefonnumre eller e-postadresser du kan motta meldinger og svar fra, i innstillinger for iMessage og FaceTime. Du kan legge til og verifisere mer informasjon om hvordan du kan nås fra kontosiden til Apple‑ID-en din.

Det kan hende at Apple registrerer og oppbevarer informasjon knyttet til bruken av iMessage og FaceTime, for å levere og forbedre Apple-produkter og -tjenester:

• Når du bruker iMessage og FaceTime, kan Apple oppbevare informasjon om din bruk av tjenestene på en måte som ikke identifiserer deg.
  • iMessage-meldinger som ikke kan leveres, kan oppbevares av Apple i opptil 30 dager for nye forsøk på levering.
  • Apple kan registrere og oppbevare informasjon om FaceTime-anrop, som hvem som ble invitert til samtalen, og enhetens nettverkskonfigurasjoner, og oppbevare informasjonen i opptil 30 dager. Apple registrerer ikke hvorvidt samtalen ble besvart, og de har ikke tilgang til innholdet i samtalen.
  • Enkelte apper på enheten (som iMessage og FaceTime) kan kommunisere med Apples tjenere for å finne ut om andre mennesker er tilgjengelige via iMessage eller FaceTime. Når dette skjer, kan Apple oppbevare telefonnumrene og e-postadressene som er knyttet til kontoen din, i opptil 30 dager.

Ved å bruke disse funksjonene aksepterer du og samtykker du i at Apple og Apples datterselskaper og agenter overfører, innhenter, vedlikeholder, behandler og bruker all førnevnte informasjon som beskrevet ovenfor.

Informasjon som samles inn av Apple, behandles i samsvar med Apples retningslinjer for personvern, som du kan lese på www.apple.com/no/privacy

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.