Hvis Boot Camp-assistenten sier at disken ikke kan partisjoneres

Boot Camp-assistenten kan si at det har oppstått en feil under partisjonering av disken for Windows.

Når du prøver å opprette en Windows-partisjon, kan Boot Camp-assistenten vise varselet «Disken kunne ikke partisjoneres. Det oppstod en feil under partisjonering av disken. Kjør Førstehjelp fra Diskverktøy for å se etter og fikse feilen.»

Bruk Diskverktøy for å se etter feil

1. Installer de nyeste macOS-oppdateringene.
  2. Bruk Diskverktøy til å reparere startdisken.
  3. Hvis Diskverktøy ikke fant noen feil eller reparerte alle feil, kan du prøve å bruke Boot Camp-assistent til å installere Windows på nytt.
  4. Hvis Boot Camp-assistenten fortsatt viser partisjoneringsfeilen, fortsetter du med fremgangsmåten nedenfor.

Se etter ufordelt ledig lagringsplass

1. Åpne Diskverktøy, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  2. I Diskverktøy-sidepanelet velger du navnet på den interne disken eller beholderen eller det interne volumet, for eksempel Macintosh HD.
  3. Klikk på Partisjon i verktøylinjen.
  4. Hvis du ser en melding om delt Apple File System-lagringsplass, klikker du på Partisjon for å bekrefte at du vil partisjonere i stedet for å legge til et volum.
  5. Hvis kakediagrammet viser en del merket «Ledig plass», klikker du på det for å velge det. «Ledig plass» skal nå også vises i Partisjonsinformasjon til høyre.
    Diskverktøy-vinduet etter å ha trykt på Partisjon-knappen
  6. Når du har valgt «Ledig plass»-delen i diagrammet, klikker du på fjern-knappen (–) under diagrammet. Når du fjerner denne ufordelte ledige plassen, frigjør du plass som du kan bruke på nytt. Klikk deretter på Bruk og lukk Diskverktøy.
  7. Prøv å bruke Boot Camp-assistenten til å installere Windows på nytt.
  8. Hvis Boot Camp-assistenten fortsatt viser den samme partisjoneringsfeilen, fortsetter du med fremgangsmåten nedenfor.

Slå av Time Machine midlertidig

Hvis du bruker Time Machine med macOS Mojave eller High Sierra, må du enten oppgradere til macOS Catalina 10.15 eller nyere eller følge denne fremgangsmåten:

1. Åpne Time Machine-valgene fra Time Machine-menyen  i menylinjen. Eller velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Time Machine.
  2. Opphev valget for «Automatisk sikkerhetskopiering» for å slå av Time Machine.
  3. Vent i noen minutter, og prøv deretter å bruke Boot Camp-assistenten til å installere Windows.
  4. Når installasjonen er fullført, kan du slå på Time Machine igjen.