Produktmerknader for Snarveier

Med iOS 12 oppgraderes tidligere brukere av Workflow-appen til Snarveier-appen. Her er de nyeste funksjonene.

Dette er nytt i Shortcuts 2.2.1

Feilrettinger

• Løste et problem der Hent reisetid viste en feilmelding når den skulle hente reisetider for kollektivreiser
  • Løste et problem der sletting av et objekt fra Velg fra meny ikke kunne fullføres
  • Løste et problem der Tweetbot-handlinger kanskje ikke utføres
  • andre feilrettinger og mindre tillegg

Shortcuts 2.2

• Det er lagt til nye handlinger for Notater: Opprett notat, Sett inn på slutten av notat, Finn notater og Vis notat.
  • Handlingen Hent tall fra inndata er nå lagt til.
  • Hent reisetid gir nå mer informasjon, inkludert rutenavn, ankomsttid og avstand.
  • Vis veibeskrivelse støtter nå Baidu Maps.
  • Handlingen Hent ordbokverdi kan nå hente verdier fra en ordbok ved å oppgi flere nøkler atskilt med punktum.
  • Juster dato inkluderer nå en «hent ukesstart»-modus.
  • Når du trykker på Bibliotek-fanen, blar du nå til bunnen av biblioteket.

Feilrettinger

• løste et problem med krasj som kunne forekomme hvis iCloud-synkronisering var slått på
  • løste et problem der snarveirekkefølgen i biblioteket kunne forsvinne under synkronisering av snarveier til en ny enhet via iCloud
  • løste et problem der en kopi av et dokument kunne opprettes hvis Åpne i-handlingen ble brukt, i stedet for at dokumentet ble åpnet i standardprogrammet
  • løste et problem der media fra Bilder-appen ikke kunne brukes som inndata i en snarvei for delingsarket
  • løste et problem der Tilføy i fil alltid opprettet .txt-filer, selv hvis en annen filendelse var spesifisert
  • løste et problem der Vibrer-handlingen kunne føre til et krasj hvis den ble kjørt fra biblioteket
  • løste et problem der snarveier for delingsarket som godtar «iTunes-produkter», ikke ble vist hvis brukerne delte albumer i Musikk eller iTunes Store
  • løste et problem der tilgangstillatelse for Todoist førte til en feilmelding
  • løste et problem der Stavekontroll-handlingen kun fungerte for amerikansk engelsk
  • løste et problem der Angi Flymodus viste en feil hvis Flymodus allerede var slått på
  • løste et problem der posisjonsbaserte handlinger viste en feil hvis de ble kjørt fra en snarvei på Hjem-skjermen
  • løste et problem der Ta opp lyd-handlingen viste feil medgått tid
  • løste et problem der noen Bear-handlinger ikke dukket opp i Bear-appkategorien
  • forbedret ytelse for kjøring av snarveier med mange gjentakelser og Hvis-betingelser
  • andre feilrettinger og mindre tillegg

Snarveier 2.1.3

• Feilrettinger

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen, går du til https://support.apple.com/no-no/HT201222

Snarveier 2.1.2

• Publiser på Tumblr-handlingen er lagt til.
  • Hent tid mellom datoer-handlingen kan nå telle antall måneder mellom to datoer.

Feilrettinger

• løste et problem der skjermen som forteller hvilke apper og tjenester som brukes av en snarvei, kanskje ikke ble vist da brukeren lastet ned en snarvei
  • løste et problem som forårsaket at snarveier med handlingene Åpne app eller Spill av lyd mislyktes hvis Siri ble brukt til å utføre snarveiene
  • løste et problem der snarveier med Gjenta hver enkelt-handlinger kanskje fryste hvis de ble utført fra widgeten eller Bibliotek-fanen
  • løste et problem der handlingen Telefonnummer kanskje ikke forstod telefonnumre med komma (pauser) eller med lange suffiks
  • løste et problem der handlingen Vis veibeskrivelse kanskje ikke fungerte hvis den ble utført fra widgeten med dagsoversikten for Snarveier på låst skjerm
  • løste et problem der handlingen Legg til ny påminnelse ikke fungerte hvis tid og sted ikke var angitt
  • løste et problem der handlingen Send penger tilsynelatende ikke ble fullført hvis brukeren forsøkte å betale med Apple Pay Cash
  • løste et problem der svarfeltet for handlingen Be om inndata som brukes som standard, ikke støttet 24-timersklokke
  • løste et problem der handlingen Hent emojinavn viste emojinavnet på engelsk, selv om enheten var stilt inn på et annet språk
  • løste et problem der noen snarveier kunne vise en feilmelding hvis de ble utført fra Søk
  • løste et problem der snarveier kunne mislykkes i å laste ned nettsider med lange Unicode-titler
  • løste et problem der handlingen Utfør Editorial-arbeidsflyt ikke viste et resultat
  • forbedret iCloud-synkronisering
  • forbedrede oversettelser

Snarveier 2.1.1

• Snarveier er nå optimalisert for 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon) og iPad Pro (11-tommers).

Feilrettinger

• løste et problem der enkelte handlinger (inkludert Send e-post, Dikter tekst, Utfør en Hjem-stemning og Vibrer enhet) ikke fungerte hvis de ble forsøkt startet via Siri
  • løste et problem som fikk handlingen Angi lommelykt til å vise en feilmelding
  • løste et problem som gjorde at handlingen Ring ikke kunne slå telefonnumre med spesialtegn (f.eks. * eller #)
  • løste et problem med at angitte desimaltall ikke ble gjenkjent på riktig måte på språk som bruker komma som desimaltegn
  • løste et problem der det valgte bildealbumet for handlingen Arkiver i bildealbum ble tilbakestilt til «Alle bilder» i enkelte tilfeller
  • løste et problem som hindret handlingen Slå alarm av/på fra å slå av alarmer inntil «Aktiver»-bryteren ble slått på og deretter av igjen
  • løste et problem der handlingen Les opp tekst brukte stemmer av lavere kvalitet

Snarveier 2.1

• Du kan bruke det gjeldende været i snarveiene med handlingene Hent nåværende vær og Hent værmelding.
  • Angi alarmer og tidtakere med handlingene Opprett alarm, Slå alarm av/på og Start nedtelling.
  • Konverter mellom mange forskjellige målenheter med handlingene Måling og Konverter måling.
  • Hent den nyeste samlingen med bilder som er importert fra Bilder-appen, med handlingen Hent forrige import.
  • Når du bruker Siri på HomePod til å kjøre en snarvei, spilles medier av automatisk fra HomePod med AirPlay.
  • Du kan nå slå av deling for en snarvei og slette dataene dens fra iCloud ved å åpne iCloud-koblingen på iOS og velge «Avslutt deling» i Snarveier-appen.
  • Handlingen Ta opp video har nå støtte for å starte automatiske videoopptak via alternativet «Start umiddelbart».
  • Nå kan du også bruke funksjonene Ring og FaceTime med Siri uten å låse opp iPhone.

Feilrettinger

• løste et problem der Snarveier-appen kunne krasje hvis redigereren ble åpnet
  • løste et problem der Søk i iTunes Store og Søk i App Store forårsaket feilmeldinger
  • løste et problem der filvelgeren i Dropbox ikke kunne navigere inn i mapper
  • løste et problem der enkelte apper manglet fra Åpne app-handlingen
  • løste et problem der snarveier kunne dupliseres etter synkronisering
  • løste et problem der rekkefølgen på snarveiene kunne tilbakestilles etter synkronisering til en ny enhet
  • løste et problem der en feilmelding kunne vises etter å ha logget på Todoist
  • løste et problem der variablene i handlingene Finn og Filtrer ikke var fullstendig synlige
  • løste et problem der Snarveier-appen kunne fryse da påminnelser ble opprettet
  • løste et problem der handlingen Tilføy i fil ikke fungerte som forventet hvis det spesifiserte filnavnet ikke sluttet på .txt
  • forbedrede oversettelser
  • andre feilrettinger og mindre tillegg

Snarveier 2.0

• Kjør snarveier med stemmen din ved å legge dem til i Siri.
  • Nye handlinger er nå tilgjengelige fra apper som støtter Siri-snarveier.
  • Siri foreslår snarveier du bruker regelmessig, på låst skjerm og i Søk.
  • Siri foreslår handlinger for å legge til snarveier basert på rutinene dine og nylig appbruk.
  • Endre systeminnstillingene dine med nye handlinger som Angi Wi-Fi, Angi Spareblussmodus og Angi Ikke forstyrr.
  • Send og forespør betalinger med Apple Pay og favorittappene dine via nye betalingshandlinger.
  • Kjør tilpassede skript i Safari med den nye handlingen Utfør JavaScript på nettside.
  • Snarveier erstatter Workflow-appen, og alle eksisterende arbeidsflyter importeres automatisk.
  • Opplev det oppdaterte, rene designet.

Nye handlinger

• Få Siri til å vise eller lese opp innhold med Vis resultat-handlingen.
  • Send og forespør betalinger med Apple Pay og favorittappene dine via handlingene Send penger og Be om betaling.
  • Kjør tilpassede skript i Safari med den nye handlingen Utfør JavaScript på nettside.
  • Få den samme stemningen som du har hjemme, med den nye handlingen Utfør en Hjem-stemning.
  • Endre systeminnstillingene med disse nye handlingene: Angi Flymodus, Angi Bluetooth, Angi mobildata, Angi Ikke forstyrr, Angi Spareblussmodus og Angi Wi-Fi.
  • Rediger dokumenter med den nye handlingen Merking.
  • Del bilder i iCloud med handlingen Del med iCloud-bildedeling.
  • Mange andre nye handlinger er nå også tilgjengelige i apper som støtter Siri-snarveier.

Oppdaterte handlinger

• Dikter tekst stopper nå automatisk å lytte når du slutter å snakke, og det fungerer i widgeten.
  • Send melding kan nå sende meldinger uten å spørre, ved å bruke bryteren Vis ved utføring.
  • Angi lysstyrke og Angi lommelykt fungerer nå fra widgeten og med Siri.
  • Bytt store/små bokstaver har et nytt «annen hver stor og liten bokstav»-alternativ.

Feilrettinger

• løste et problem der Åpne URL-er ikke kunne åpne flere nettadresser samtidig
  • løste et problem der handlingen Arkiver fil ikke lagret filer via iCloud-dokumentvelgeren
  • løste et problem der Søk i iTunes Store kunne krasje hvis du søkte etter enkelte typer medier, for eksempel lydbøker
  • løste et problem der snarveier for å gi nytt navn, slette eller duplisere som bruker 3D Touch, kanskje ikke fungerte
  • løste et problem der Les opp tekst kunne snakke lavt hvis den ble kjørt etter handlingen Dikter tekst
  • la til støtte for Drafts 5 for Drafts-handlingene
  • tilgjengelighetsforbedringer
  • mange andre feilrettinger og mindre tillegg

Les mer

Du finner mer informasjon om Snarveier-appen, inkludert omfattende trinn for oppretting og bruk, i brukerhåndboken for Snarveier.