Om watchOS 5-oppdateringer

watchOS 5 oppmuntrer til flere måter å holde deg aktiv, holde kontakt med venner og passe på helsen din med Apple Watch, blant annet via aktivitetskonkurranser, automatisk registrering av treningsøkter, egne treningsøkter for yoga og fjelltur, podkaster, Walkietalkie, nye urskiver samt en oppdatert Siri-urskive, og forbedringer av varslinger og Puls-appen.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 5.1

Denne oppdateringen inneholder forbedringer og feilrettinger:

• Apple Watch Series 4 ringer automatisk nødnummeret hvis du ligger urørlig i ca. ett minutt etter et fall. Klokken vil nå også spille av en melding som informerer nødsentralen om at Apple Watch har registrert et fall, og den deler posisjonen din hvis tilgjengelig.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at Walkietalkie-appen ikke ble installert fullstendig for noen brukere.
  • Det rettes en feil som hindret noen brukere i å sende eller motta invitasjoner i Walkietalkie.
  • Det rettes en feil der noen brukere ikke kunne se belønninger de tidligere hadde mottatt i Belønninger-fanen i Aktivitet-appen.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Du kan lese mer på: https://www.apple.com/no/watchos/feature-availability/

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 5.0.1

Dette er noen av forbedringene og feilrettingene i denne oppdateringen:

• Det rettes en feil som førte til at noen få brukere fikk et økt antall treningsminutter.
  • Det rettes en feil som førte til at enkelte brukere ikke ble kreditert for oppreisttimer på ettermiddagen.
  • Det rettes en feil som kunne hindre at Apple Watch ble ladet.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 5

Aktivitet

• Utfordre venner du deler aktiviteten din med til individuelle ukeskonkurranser.
  • Oppnå poeng ved å slutte alle aktivitetsringene dine, ett poeng per prosent du legger til ringene hver dag.
  • Se konkurransene du deltar i under delingsfanen i Aktivitet-appen.
  • Motta smarte og tilpassede varslinger gjennom hele konkurranseperioden.
  • Få belønninger på slutten av konkurransen og se dem i den oppdaterte Belønninger-fanen i Aktivitet-appen på iPhone.

Trening

• Automatisk treningsgjenkjenning spør deg om du vil starte Trening-appen når det registreres at du trener. Du får uttelling for den tiden du allerede har trent, og du blir varslet om å avslutte økten hvis du glemte det da treningen var ferdig.
  • De nye treningstypene yoga og fjelltur har nøyaktig registrering av relevante målinger.
  • Angi et tempo for løping utendørs og bli varslet hvis du ligger foran eller bak skjema.
  • Spor rytmen din, eller steg per minutt, mens du løper, og se snittrytmen i oversikten etter en fullført treningsøkt.
  • Målingen Aktiv fart i løpeøkter måler farten din siste kilometer.

Podkaster

• Synkroniser programmer du abonnerer på i Podkaster til Apple Watch for å spille dem av på klokken med Bluetooth-hodetelefoner.
  • Nye episoder dukker opp automatisk når de legges til i programmer du abonnerer på.
  • Strøm tilgjengelige episoder eller programmer i Podkaster med Siri når du er koblet til Wi‑Fi eller mobilnettet.
  • Legg til Podkaster-komplikasjoner på urskiver.

Walkietalkie

• Inviter venner med Apple Watch til å kommunisere via Walkietalkie.
  • Trykk for å snakke og slipp for å lytte.
  • Funksjonen støtter direkte kommunikasjon mellom to Apple Watch-brukere.
  • Egne lyder og følbar respons skiller Walkietalkie fra andre varslinger på Apple Watch.
  • Bestem når du vil være tilgjengelig i Walkietalkie.
  • Walkietalkie fungerer med Wi-Fi eller mobilnettet på Apple Watch eller med en sammenkoblet iPhone.

Urskiver

• Pust får en egen urskive med tre animasjonsstiler å velge mellom: Klassisk, Rolig og Fokuser.
  • Tre nye urskiver med bevegelse, Fire and Water, Vapor og Liquid Metal, animeres når du hever håndleddet eller trykker på skjermen.
  • Vis utvalgte øyeblikk fra bildebiblioteket ditt med Minner-valget på urskiven Bilder.
  • Nye komplikasjoner er lagt til for Podkaster og Walkietalkie.

Siri

• Siri-urskiven er oppdatert til å gi deg smarte forslag til snarveier basert på vanene dine og informasjon om hvor du er og tiden på døgnet.
  • Siri-urskiven er integrert med Kart for å vise veibeskrivelser sving for sving og anslå når du er framme til neste kalenderhendelse.
  • Pulsmålinger vises på Siri-urskiven, inkludert hvilepuls, snitt under gange og pulsfall etter trening.
  • Sportsresultater og kommende kamper for favorittlagene dine i TV-appen vises på Siri-urskiven.
  • Snarveier med tredjepartsapper støttes også på Siri-urskiven.
  • Få tilgang til Siri med Løft og snakk ved å heve håndleddet til munnen og snakke direkte til klokken.
  • Bruk tilpassede talekommandoer til Siri-snarveier som du har diktert og behandlet på iPhone.

Varslinger

• Varslinger fra samme app grupperes automatisk sammen for å gjøre varslingssenteret mer oversiktlig.
  • Du kan endre innstillingene for varslinger fra en bestemt app ved å sveipe til venstre på varslingen i varslingssenteret.
  • Det nye valget Stille levering sender varslinger direkte til varslingssenteret uten å forstyrre deg.
  • Slå av Ikke forstyrr etter en angitt tid, et sted eller en kalenderavtale.

Puls

• Bli varslet hvis pulsen din faller under en angitt grense og du tilsynelatende har vært inaktiv de siste 10 minuttene.
  • Pulsmålinger, inkludert hvilepuls, snitt under gange og pulsfall etter trening, vises på Siri-urskiven.

Andre funksjoner og forbedringer

• Se innhold fra nettsteder optimalisert for Apple Watch når du mottar koblinger via Mail eller Meldinger.
  • Legg til byer i Været-appen på Apple Watch.
  • Se nye målinger som UV-indeks, vindhastighet og luftkvalitetsindeks for støttede regioner i Været-appen.
  • Legg til nye aksjer fra Aksjer-appen på Apple Watch.
  • Endre rekkefølgen på symbolene i Kontrollsenter.
  • Velg Wi-Fi-nettverk i Innstillinger-appen og oppgi nettverkspassord hvis nødvendig.
  • Svar på FaceTime-videoanrop som lydanrop på Apple Watch.
  • Velg om du vil installere programvareoppdateringer over natten.
  • Legg til byer i Verdensklokke på Apple Watch.
  • Bla gjennom og velg emojier fra de oppdaterte emojikategoriene i Mail og Meldinger.
  • Det legges til støtte for Hindi som systemspråk.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Du kan lese mer på: https://www.apple.com/no/watchos/feature-availability/

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222