Bruk Kontinuitet-kamera på Mac

Bruk en iPhone, iPad eller iPod touch til å skanne dokumenter eller ta et bilde av noe i nærheten, så vises det umiddelbart på Macen. Kontinuitet-kamera støttes i mange programmer, deriblant Finder, Mail og Meldinger med mer.

Sjekk kravene

Kontinuitet-kamera fungerer når enhetene befinner seg nært hverandre og er konfigurert slik:

• Macen og iOS-enheten har både Wi-Fi og Bluetooth slått på.
  • Macen og iOS-enheten er logget på iCloud med den samme Apple-ID-en, som bruker tofaktorautentisering.
  • Macen bruker macOS Mojave, og iOS-enheten din bruker iOS 12.

Sjekk hvilke programmer som støttes

Du kan bruke Kontinuitet-kamera på Mac i disse programmene:

• Finder
  • Keynote 8.2
  • Mail
  • Meldinger
  • Notater
  • Numbers 5.2
  • Pages 7.2
  • TextEdit

Slik bruker du Kontinuitet-kamera

For å bruke Kontinuitet-kamera kan du kontroll-klikke i et vindu eller dokument, eller du kan velge Fil- eller Sett inn-menyen. Deretter velger du et alternativ fra Importer- eller Sett inn-menyen. Hvis du er i Finder, klikker du på lokalmenyen Handling handlingsmeny-knappen i et vindu, eller du kan kontroll-klikke der du ønsker at bildet eller skanningen skal vises. Slik fungerer det:

Ta et bilde

1. Åpne et støttet program på Macen.
  2. Kontroll-klikk i dokumentet eller vinduet der du ønsker at bildet skal vises, eller velg Fil- eller Sett inn-menyen. Deretter velger du Importer, eller Sett inn fra iPhone eller iPad > Ta bilde, som åpner kamera-appen på iPhone or iPad.
    For å bruke Kontinuitet-kamera i Finder åpner du et Finder-vindu og klikker på lokalmenyen Handling handlingsmeny-knappen, eller du kan kontroll-klikke på skrivebordet eller vinduet der du ønsker at bildet skal vises. Deretter velger du Importer fra iPhone eller iPad > Ta bilde.importer fra iPhone eller iPad-menyen i et lysbilde i Keynote
  3. På iPhone eller iPad trykker du på ta bilde-knappen for å ta et bilde, og deretter trykker du på Bruk bilde. Bildet vises i dokumentet eller vinduet på Macen.

Skann dokumenter

1. Åpne et støttet program på Macen.
  2. Kontroll-klikk i dokumentet eller vinduet der du ønsker at skanningen skal vises, eller velg Fil- eller Sett inn-menyen. Deretter velger du Importer, eller Sett inn fra iPhone eller iPad > Skann dokumenter, som åpner kamera-appen på iPhone or iPad.
    For å bruke Kontinuitet-kamera i Finder åpner du et Finder-vindu og klikker på lokalmenyen Handling handlingsmeny-knappen, eller du kan kontroll-klikke på skrivebordet eller vinduet der du ønsker at skanningen skal vises. Deretter velger du Importer fra iPhone eller iPad > Skann dokumenter. Importer fra iPhone eller iPad-menyen i et Skriv melding-vindu i Mail
  3. Plasser dokumentet foran kameraet på iPhone eller iPad, og vent til skanningen er ferdig. Hvis du trenger å registrere en skanning manuelt, trykker du på ta bilde-knappen eller en av volumknappene, drar i hjørnene for å justere skanningen slik at den passer på siden, og trykker på Behold skannet fil.
  4. Legg til flere skanninger i dokumentet, eller trykk på Lagre når du er ferdig. Skanningene dine vises i et PDF-dokument i dokumentet eller vinduet på Macen.