Om inkompatible medier i iMovie for macOS

For å forberede deg på fremtidige versjoner av macOS bør du identifisere og konvertere inkompatible medier i iMovie-bibliotekene dine.

Som en del av den kommende overgangen til 64-bitsteknologi i macOS vil du kanskje få et varsel i iMovie om mediefiler som ikke er kompatible med fremtidige versjoner av macOS, utgitt etter macOS Mojave.

Disse inkompatible mediefilene er typisk opprettet ved bruk av formater eller kodeker som er avhengige av QuickTime 7 – en eldre versjon av QuickTime som er inkludert i macOS av kompatibilitetsårsaker. Men siden nyere versjoner av macOS som kommer etter macOS Mojave, ikke lenger vil ha QuickTime 7-rammeverket, må du først identifisere og konvertere inkompatible mediefiler for å fortsette å bruke disse filene i iMovie.

Før du oppgraderer til den neste hovedversjonen av macOS etter macOS Mojave, bør du sørge for at alle de inkompatible mediefilene er konverterte. Når du har oppgradert, har du ikke lenger muligheten til å konvertere de inkompatible filene.

For å sørge for at nye mediefiler som blir opprettet, er kompatible med versjoner av macOS som er nyere enn macOS Mojave, bør du bruke kameraer og medieformater som er støttet av iMovie.

Identifiser og konverter inkompatible mediefiler i iMovie

Når du importerer medier eller åpner et bibliotek i iMovie for macOS 10.1.11 eller nyere, dukker det opp et vindu som viser inkompatible mediefiler i biblioteket ditt.

Hvis du vil konvertere de inkompatible mediefilene umiddelbart, klikker du på Konverter i vinduet. iMovie oppretter kopier av mediefilene i formatet H.264. De opprinnelige filene blir flyttet til en mappe med inkompatible medier i iMovie, som du finner i samme mappe som biblioteket. De opprinnelige mediene dine har ikke blitt endret.

Hvis du vil konvertere dem senere, kan du bruke iMovie til å skanne biblioteket og konvertere de inkompatible filene:

1. I iMovie velger du Fil > Check Media for Compatibility (Sjekk om medier er kompatible).
  2. I vinduet med listen over inkompatible mediefiler klikker du på Konverter.

Les mer om hvordan iMovie identifiserer og konverterer inkompatible mediefiler.

Formater som er kompatible med macOS-versjoner etter macOS Mojave

Disse formatene for video, lyd, stillbilder og beholdere er ikke avhengige av QuickTime 7-rammeverket, og de er kompatible med iMovie på macOS-versjoner etter macOS Mojave:

Videoformater

• Apple Animation Codec
  • Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (inkludert AVCCAM, AVCHD Lite og NXCAM)
  • DV (inkludert DVCAM, DVCPRO og DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (kun OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • XAVC-S

Stillbildeformater

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Lydformater

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Beholderformater

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Medieformater som påvirkes av overgangen til 64-bitsteknologi

Eksempler på medier som påvirkes av overgangen til 64-bitsteknologi, inkluderer videofiler fra eldre Flip-videokameraer som bruker 3ivx-kodeken, eldre nettvideoer som er kodet med Sorenson-kodeken, samt medier som er konverterte fra DVD til DivX-formatet.

Tredjepartsutviklere kan fortsette å tilby kompatibilitet med enkelte formater ved å bygge støtte direkte inn i appene sine. Kontakt utviklere av tredjepartsapper for mer informasjon om medieformater som støttes i appene deres.

Her er noen eksempler på medieformater som påvirkes av denne overgangen:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1 / VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-samlingen av kodeker (Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3 og andre)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video / Video 3 / YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Xiph.orgs Theora Video
  • ZyGoVideo

Konverter inkompatible medier som ikke er lagret i et iMovie-bibliotek

For å konvertere en inkompatibel mediefil åpner du den med QuickTime Player (versjon 10.0 og nyere) og lagrer en kopi med et nytt navn. macOS-versjoner etter macOS Mojave støtter ikke denne metoden.

Du kan også bruke Compressorfor å omkode én eller flere mediefiler til et format som H.264, HEVC eller Apple ProRes. Disse formatene støttes i macOS-versjoner etter macOS Mojave. H.264 og HEVC beholder bildekvaliteten med den minste filstørrelsen. ProRes beholder den beste bildekvaliteten og gir bedre ytelse under redigering i iMovie, men filene blir mye større og tar opp mer lagringsplass enn H.264- og HEVC-filer.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.