Om inkompatible medier i iMovie for macOS

Finn ut hvordan du identifiserer og konverterer inkompatible medier i iMovie-bibliotekene dine på macOS Mojave.

Som en del av overgangen til 64-bitsteknologi i macOS får du kanskje et varsel i iMovie om mediefiler som ikke er kompatible med macOS Catalina.

Før du oppgraderer til macOS Catalina, kan du bruke iMovie til å identifisere og konvertere alle inkompatible mediefiler, slik at de blir kompatible med fremtidige versjoner av macOS. Når du har oppgradert til macOS Catalina, har du ikke lenger muligheten til å konvertere de inkompatible filene.

For å sørge for at nye mediefiler som blir opprettet, er kompatible med macOS Catalina, bør du bruke kameraer og medieformater som er støttet av iMovie.

I macOS Catalina ser du kanskje en melding om inkompatible medier i visningen når du prøver å spille av inkompatible mediefiler hvis du ikke har konvertert dem før du oppgraderte til macOS Catalina.

Identifiser og konverter inkompatible mediefiler i iMovie eller macOS Mojave

Når du importerer medier eller åpner et bibliotek i iMovie 10.1.11 eller nyere på en Mac med macOS Mojave, dukker det opp et vindu som viser inkompatible mediefiler i biblioteket ditt.

Hvis du vil konvertere de inkompatible mediefilene umiddelbart, klikker du på Konverter i vinduet. iMovie oppretter kopier av mediefilene i formatet H.264. De opprinnelige filene blir flyttet til en mappe med inkompatible medier i iMovie, som du finner i samme mappe som biblioteket. De opprinnelige mediene dine har ikke blitt endret.

Hvis du vil konvertere dem senere, kan du bruke iMovie til å skanne biblioteket og konvertere de inkompatible filene:

1. I iMovie velger du Fil > Sjekk om medier er kompatible.
  2. I vinduet med listen over inkompatible mediefiler klikker du på Konverter.

Finn ut mer om hvordan iMovie identifiserer og konverterer inkompatible mediefiler.

Formater som er kompatible med macOS Catalina

Disse formatene for video, lyd, stillbilder og beholdere er kompatible med iMovie på Macer med macOS Catalina:

Videoformater

• Apple Animation Codec
  • Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (inkludert AVCCAM, AVCHD Lite og NXCAM)
  • DV (inkludert DVCAM, DVCPRO og DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (kun OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • Photo JPEG
  • XAVC-S

Stillbildeformater

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Lydformater

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Beholderformater

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Medieformater som påvirkes av overgangen til 64-bitsteknologi

Eksempler på medier som påvirkes av overgangen til 64-bitsteknologi, inkluderer videofiler fra eldre Flip-videokameraer som bruker 3ivx-kodeken, eldre nettvideoer som er kodet med Sorenson-kodeken, samt medier som er konverterte fra DVD til DivX-formatet.

Tredjepartsutviklere kan fortsette å tilby kompatibilitet med enkelte formater ved å bygge støtte direkte inn i appene sine. Kontakt utviklere av tredjepartsapper for mer informasjon om medieformater som støttes i appene deres.

Her er noen eksempler på medieformater som påvirkes av denne overgangen:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1 / VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-samlingen av kodeker (Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3 og andre)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • QuickTime-filer som er kodet med stillbildeformater (SGI, TGA, PNG og andre)
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video / Video 3 / YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Xiph.orgs Theora Video
  • ZyGoVideo

Konverter inkompatible medier som ikke er lagret i et iMovie-bibliotek

For å konvertere en inkompatibel mediefil åpner du den med QuickTime Player (versjon 10.0 eller nyere) på macOS Mojave eller eldre og lagrer en kopi med et nytt navn. Denne metoden støttes ikke i macOS Catalina.

Du kan også bruke Compressortil å omkode én eller flere mediefiler til et format som H.264, HEVC eller Apple ProRes. Disse formatene støttes i macOS-versjoner etter macOS Mojave. H.264 og HEVC beholder bildekvaliteten med den minste filstørrelsen. ProRes beholder den beste bildekvaliteten og gir bedre ytelse under redigering i iMovie, men filene blir mye større og tar opp mer lagringsplass enn H.264- og HEVC-filer.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.