Om eldre medier i iMovie for macOS

For å forberede deg på fremtidige macOS-utgivelser bør du fullføre iMovie-prosjekter som inneholder eldre medier.

Eldre mediefiler er kompatible med macOS Mojave, men de kommer ikke til å være kompatible med fremtidige macOS-utgivelser. Eldre mediefiler kan inkludere opptak med Flip-videokameraer, opptak med GoPro-kameraer i CineForm-format, videofiler i DivX-format som er opprettet med programvare, opptak med mange gamle kameraer eller filer som er endret med eldre programvare.

Mens du har macOS Mojave på Mac, følger du trinnene i denne artikkelen for å sikkerhetskopiere iMovie-bibliotekene dine og fullføre og oppdatere prosjekter som inneholder eldre medier.

For å sørge for at medier du oppretter nå, er kompatible med fremtidige macOS-utgivelser, må du bruke kameraer som støttes av iMovie.

Sikkerhetskopier iMovie-biblioteket

Før du fullfører prosjekter, bør du sikkerhetskopiere iMovie-biblioteket. Du kan lagre iMovie-biblioteket på en ekstern lagringsenhet, for eksempel en USB-, FireWire- eller Thunderbolt-stasjon som er formatert som APFS eller Mac OS Extended (journalført).1 Ikke lagre iMovie-bibliotek på eksterne stasjoner som SD-kort, USB-flashstasjoner, stasjoner som er delt på et nettverk, eller eksterne stasjoner eller andre stasjoner som brukes for Time Machine-sikkerhetskopier.

1. For å sørge for at alle eksterne medier er samlet i et bibliotek, må du konsolidere mediefilene i biblioteket.
  2. Klikk på Finder-symbolet i Dock, og velg Gå > Hjem fra menyen øverst på skjermen.
  3. Åpne Filmer-mappen, og flytt deretter iMovie-bibliotekfiler og iMovie Theater-filer til den eksterne harddisken.2

1 APFS-formatet anbefales for volumer som bruker macOS 10.13 eller nyere.

2 I de fleste tilfeller har du bare ett bibliotek, og det finner du i Filmer-mappen. Men det er også mulig at du har flere bibliotek, og at du har flyttet dem til en annen plassering på Mac. Sørg for at du finner og sikkerhetskopierer alle iMovie-bibliotek.

Fullfør iMovie-prosjekter med eldre medier

Når du har sikkerhetskopiert biblioteket, bør du fullføre redigering av iMovie-prosjekter med eldre medier og eksportere dem som QuickTime-filmer.

1. Hvis du vil åpne Prosjekter-visningen, velger du Vindu > Gå til Prosjekter, eller trykk på 2.
  2. Velg prosjektet du vil eksportere, klikk på Del-knappen og velg deretter Fil.
  3. Klikk på lokalmenyen Oppløsning, og velg deretter den høyeste oppløsningen som er tilgjengelig.
  4. Klikk på lokalmenyen Kvalitet, og velg deretter Høy.
  5. Klikk på lokalmenyen Komprimering, og velg Bedre kvalitet.
  6. Vær oppmerksom på den anslåtte filstørrelsen under miniatyrbildet. Du trenger minst så mye ledig lagringsplass på den eksterne stasjonen du bruker til å sikkerhetskopiere den eksporterte QuickTime-filmen.
  7. Klikk på Neste.
  8. Gi prosjektet et navn i Arkiver som-feltet, gå til plasseringen der du vil lagre filen, og klikk deretter på Lagre.
  9. Hvis du vil sikkerhetskopiere QuickTime-filmen, kan du kopiere den til den eksterne stasjonen din.

Oppdater et eksportert prosjekt

Hvis du vil oppdatere et prosjekt du allerede har eksportert som en QuickTime-film, kan du opprette et nytt prosjekt, importere QuickTime-filmen og deretter legge til nye klipp i begynnelsen eller slutten av det opprinnelige klippet. Du kan også legge til snittklipp over den importerte QuickTime-filen i tidslinjen for å erstatte eller oppdatere deler med nye klipp. Hvis du vil legge til helt nye deler i den eksporterte QuickTime-filmen, kan du dele opp klippet for å legge til nye klipp.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.