Om eldre medier i iMovie for macOS

For å klargjøre for nye versjoner av macOS identifiserer iMovie eldre medier i iMovie-bibliotek.

Som en del av den kommende overgangen til 64-bit teknologi i macOS kan du se et varsel i iMovie om eldre mediefiler som ikke er kompatible med kommende macOS-versjoner, som gis ut etter macOS Mojave.

Disse mediefilene er typisk opprettet ved bruk av formater eller kodekser som er avhengig av QuickTime 7 – en eldre versjon av QuickTime som er inkludert i macOS Mojave for kompatibilitetsformål. Men macOS-versjoner etter macOS Mojave inkluderer ikke lenger QuickTime 7-rammeverket. For å fortsette å bruke disse filene i iMovie på macOS-versjoner etter macOS Mojave vil en oppdatert av iMovie – tilgjengelig tidlig i 2019 – inkludere en funksjon for å hjelpe deg med å identifisere og konvertere eldre mediefiler.

For å sørge for at mediene du oppretter nå, forblir kompatible med kommende versjoner av macOS, må du bruke kameraer og medieformater som støttes av iMovie.

Eldre medieformater påvirkes av overgangen till 64-bitsteknologi

Støtte for mange eldre formater kom gjennom tredjepartsprogramvare fra kameraprodusenter, eller gjennom å installere apper som kunne brukes til å opprette eller redigere videofiler. Denne støtten kom ofte via programtillegg for Quicktime 7-rammeverket, som ikke er tilgjengelig i macOS-versjoner etter macOS Mojave.

Eksempler på medier som påvirkes av overgangen til 64-bitsteknologi, inkluderer videofiler fra eldre Flip-videokameraer som bruker 3ivx-kodeksen, eldre nettvideoer som er kodet med Sorenson-kodeksen samt media som er konvertert fra DVD til DivX-formatet.

Tredjepartsutviklere kan fortsette å tilby kompatibilitet med enkelte formater ved å bygge støtte direkte inn i appene sine. Kontakt utviklere av tredjepartsapper for mer informasjon om medieformater som støttes i appene deres.

Her er noen eksempler på medieformater som påvirkes av denne overgangen:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1 / VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-samling av kodekser (Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3 og andre)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video / Video 3 / YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Xiph.orgs Theora Video
  • ZyGoVideo

Konverter eldre mediefiler i iMovie

Du trenger ikke å gjøre noe før du må forberede deg på å oppdatere Mac til den neste store macOS-versjonen, etter macOS Mojave.

I første halvdel av 2019 kommer det en iMovie-oppdatering med en funksjon som hjelper deg med å identifisere og konvertere media som bruker QuickTime 7-rammeverket.

Konverter eldre medier som ikke er i noe iMovie-bibliotek

Hvis du vil konvertere eldre mediefiler, åpner du dem med QuickTime Player (versjon 10.0 eller nyere) og lagrer dem med et nytt navn. macOS-versjoner etter macOS Mojave støtter ikke denne metoden.

Du kan også bruke Compressorfor å omkode én eller flere mediefiler til et format som H.264, HEVC eller Apple ProRes. Disse formatene støttes i macOS-versjoner etter macOS Mojave. H.264 og HEVC beholder bildekvaliteten med den minste filstørrelsen. ProRes beholder den beste bildekvaliteten og gir bedre ytelse under redigering i iMovie, men filene blir mye større og tar opp mer lagringsplass enn H.264- og HEVC-filer.

Formater som er kompatible med macOS-versjoner etter macOS Mojave

Disse formatene for video, lyd, stillbilder og beholdere er ikke avhengig av QuickTime 7-rammeverket, og de er kompatible med iMovie på Mac-versjoner etter macOS Mojave:

Videoformater

• Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (inkludert AVCCAM, AVCHD Lite og NXCAM)
  • DV (inkludert DVCAM, DVCPRO og DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (kun OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • XAVC-S

Stillbildeformater

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Lydformater

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Beholderformater

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.