Slik bruker du memoji på iPhone eller iPad Pro

Opprett en memoji som passer til personligheten din og humøret ditt. Deretter kan du lage så mange alternative personligheter du vil, i Meldinger og FaceTime.

Memoji

Lag din egen memoji

1. Åpne Meldinger og trykk på ny melding for å begynne på en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Trykk på animoji-symbolet, og sveip deretter til høyre og trykk på Ny Memoji legg til ny memoji.
  3. Tilpass ansiktstrekkene til memojien din – som hudfarge, sveis og øyne med mer.
  4. Trykk på Ferdig.

Med iOS 13 og iPadOS blir memojiene dine til klistremerkepakker som er innebygd i tastaturet. Derfra kan du bruke dem til å sette et personlig preg på Meldinger, Mail og andre apper. Finn ut mer om å bruke klistremerker.

Du kan opprette memoji-klistremerker på alle enheter med iOS 13 eller iPadOS, men du trenger iPhone X eller nyere, iPad Pro (11-tommers) eller iPad Pro (12,9-tommers, 3. generasjon) for å opprette og bruke animerte memojier.

Bruk memojien din

Nå er tiden inne for å ta i bruk den animerte memojien din i Meldinger eller på FaceTime.

Meldinger

Hvis du vil sende en animert memoji eller et memoji-klistremerke:

1. Åpne Meldinger og trykk på ny melding for å begynne på en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Trykk på animoji-symbolet, og sveip deretter til venstre for å velge memojien din.
  3. Trykk på start opptak-symbolet for å ta opp og stopp opptak for å stoppe. Du kan ta opp i 30 sekunder. Hvis du vil velge en annen memoji med det samme opptaket, trykker du på en annen memoji du har laget. Hvis du vil lage et memoji-klistremerke, trykker du og holder på memojien og drar den til meldingstråden. Hvis du vil slette en memoji, trykker du på slett-symbolet.
  4. Trykk på send-symbolet for å sende.

For å bruke en animert animoji og memoji trenger du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

FaceTime

1. Åpne FaceTime og ring noen.
  2. Når samtalen starter, trykker du på effekter-symbolet.
  3. Trykk på memojien du vil bruke.
  4. Fortsett FaceTime-samtalen med den tilpassede memojien din, eller trykk på x-symbolet for å fortsette uten en memoji eller gå tilbake til FaceTime-menyen.

Gjenta trinn 2–4 for å endre eller fjerne en animoji eller memoji under en FaceTime-samtale.

For å bruke en animert animoji og memoji trenger du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Bruk kameraeffekter med memojiene dine

Med iOS 12 og nyere, samt iPadOS, kan du bruke kameraeffekter til å gjøre samtalene dine enda mer levende. Lag og del raskt et bilde eller en video med Memoji:

1. Åpne Meldinger og trykk på skriv melding for å opprette en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Trykk på kamerasymbolet, og ta deretter et bilde eller en video.
  3. Trykk på effekter-symbolet, trykk på animoji-symbolet , og velg memojien du vil bruke. Du kan legge til flere effekter i bildet eller videoen.
  4. Når du har valgt en memoji, trykker du på x-symbolet nederst til høyre og deretter på grå sirkel-symbolet.
  5. Trykk på blått send-symbol for å sende, eller trykk på Ferdig for å legge til en personlig melding før du sender bildet. Hvis du ikke vil sende bildet, trykker du på x-symbolet øverst til høyre på bildet.

For å bruke en animert animoji og memoji trenger du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Administrer memojiene dine

Vil du endre en memoji du allerede har laget? Du kan redigere utseendet på en memoji, duplisere en eksisterende memoji og gi den et nytt utseende eller slette en memoji.

1. Åpne Meldinger og trykk på ny melding for å begynne på en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Trykk på animoji-symbolet, sveip til høyre til du finner memojien du vil ha, og trykk deretter på mer-symbolet.
  3. Velg Rediger, Dupliser eller Slett.

Hvis du vil ha memojiene dine på alle kompatible enhetermå du slå på tofaktorautentisering for Apple-ID-en din, og du må være logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene. Du må også slå på iCloud Drive. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud Drive.

For å bruke en animert animoji og memoji trenger du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Gjør mer med meldingene dine

For å bruke en animert animoji og memoji trenger du en kompatibel iPhone eller iPad Pro. iPadOS kommer snart.