Bruk Skjermtid til å få bedre oversikt over hvordan du bruker enheten

Med Skjermtid får du tilgang til rapporter i sanntid om hvor mye tid du bruker på iPhone og iPad, og du kan angi grenser for hva du vil administrere.

iPhone som viser Skjermtid-bruk, og iPad som viser et Tidsvarsel med fem minutter gjenstående

Skjermtid-symbol

Med Skjermtid, en ny funksjon i iOS 12, kan du finne ut hvor mye tid du og barna dine bruker på apper, nettsteder og mer. På denne måten kan du ta velinformerte beslutninger om hvordan du bruker enhetene dine, og angi de grensene du vil. Les videre for å finne ut hvordan du slår på Skjermtid, viser rapporten din og angir grenser, samt hvordan du administrerer enheten til barnet ditt.

Slå på Skjermtid

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Slå på Skjermtid.
  3. Trykk på Fortsett.
  4. Velg Dette er min [enhet] eller Dette er mitt barns [enhet].

Nå kan du når som helst få en rapport om hvordan du bruker enheten din, apper og nettsteder.

Hvis det er enheten til barnet ditt, kan du konfigurere Skjermtid og opprette innstillinger direkte på den enheten, eller du kan bruke Familiedeling til å konfigurere enheten til barnet ditt fra din egen iPhone eller iPad. Når du har konfigurert barnets enhet, kan du også bruke Familiedeling til å se rapporter og justere innstillingene direkte fra enheten din når som helst.

Med Skjermtid kan du også opprette en sikkerhetskode for å sikre innstillingene, slik at bare du kan kontrollere brukstiden og utføre endringer.

Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du vil endre eller slå av sikkerhetskoden på enheten til barnet ditt, trykker du på Innstillinger > Skjermtid > [navnet til barnet]. Trykk så på Endre koden for skjermtid eller Slå av koden for skjermtid, og godkjenn endringen med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden for enheten.

iPhone som viser bruksdiagrammet for Skjermtid

Vis rapporten din og angi grenser

Skjermtid gir deg en detaljert rapport om hvordan du bruker enheten din, hvilke apper du har åpnet, og hvilke nettsteder du har besøkt – når du vil se det. Bare gå til Innstillinger > Skjermtid og trykk på grafen. Her kan du se bruken din, angi grenser for de mest brukte appene dine og se hvor mange ganger en enhet ble plukket opp eller mottok en varsling.

Hvis du har slått på Del på tvers av enheter, kan du se bruken på alle enhetene som er logget på med Apple-ID-en og passordet ditt.

Her er innstillingene du kan administrere:

Skjermfri tid
Tenk på det som en blund for skjermtiden din. Når du planlegger Skjermfri tid i Innstillinger, er det kun de oppringingene og appene du velger, som er tilgjengelige. Skjermfri tid gjelder for alle enhetene dine som har Skjermtid aktivert, og du får et varsel fem minutter før det begynner.

Appgrenser
Du kan angi daglige grenser for appkategorier med Appgrenser. For eksempel ønsker du kanskje å se Produktivitet-apper mens du er på jobb, og ikke Sosiale nettverk-apper eller Spill. Appgrenser oppdateres ved midnatt hver dag, og du kan slette dem når som helst.

Alltid tillatt
Du vil kanskje ha tilgang til noen apper selv om det er Skjermfri tid, eller hvis du angir er grense for Alle apper og kategorier. Telefon, Meldinger, FaceTime og Kart er Alltid tillatt som standard, men du kan fjerne dem hvis du vil.

Innhold og personvern
Du bestemmer hvilke typer innhold som vises på enheten din. Du kan blokkere eksplisitt innhold, kjøp og nedlastinger og angi personverninnstillinger med Innhold og personvern.

Bruk Skjermtid med familien din

Med Familiedeling kan du dele musikk, filmer, apper og mer med familien din – og nå fungerer det også med Skjermtid. Du kan vise rapporter og justere innstillinger for barn i familien din når som helst, rett fra enheten din.

Hvis du allerede har en familiegruppe, går du til Innstillinger > Skjermtid og trykker på navnet til barnet ditt. Hvis du må opprette en Apple-ID til barnet ditt, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling > Skjermtid.

Eller hvis du ikke har brukt Familiedeling tidligere, trykker du på Konfigurer skjermfri tid for familien, og deretter følger du instruksjonene for å legge til et barn og konfigurere familien. Du kan legge til familiemedlemmer når som helst fra Familiedeling-innstillingene.

Hvis du vil bruke Skjermtid med Familiedeling på iOS 12, må du være familieorganisatoren eller foreldre/verge i familiegruppen. Barnet ditt må være under 18 år, være i familiegruppen med sin egen Apple-ID og bruke iOS 12.