Bruk Skjermtid på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Skjermtid får du tilgang til oppdaterte rapporter som viser hvor mye tid du bruker på iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også angi grenser for hva du vil administrere.

Skjermtid-symbol

Med Skjermtid kan du finne ut hvor mye tid du og barna dine bruker på blant annet apper og nettsteder. På denne måten kan du ta velinformerte beslutninger om hvordan du bruker enhetene dine, og angi de grensene du vil. Finn ut hvordan du bruker foreldrekontroller til å administrere enheten til et barn.

Slå på Skjermtid

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.
  2. Trykk på Slå på Skjermtid.
  3. Trykk på Fortsett.
  4. Velg Dette er min [enhet] eller Dette er mitt barns [enhet].

Når du har slått på Skjermtid, ser du en rapport som viser hvordan du bruker enheten, apper og nettsteder. Hvis det er enheten til barnet ditt, kan du konfigurere Skjermtid og opprette innstillinger på enheten deres, eller du kan bruke Familiedeling til å konfigurere enheten til barnet fra din egen enhet. Når du har konfigurert barnets enhet, kan du også bruke Familiedeling til å se rapporter og justere innstillingene fra enheten din.

Med Skjermtid kan du også opprette en sikkerhetskode for å sikre innstillingene, slik at bare du kan kontrollere brukstiden og gjøre endringer. Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du vil endre eller slå av sikkerhetskoden på barnets enhet, går du til Innstillinger > Skjermtid og trykker på [barnets navn]. Trykk så på Endre koden for skjermtid eller Slå av koden for skjermtid, og godkjenn endringen med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden for enheten.

Hvis du har glemt sikkerhetskoden for Skjermtid, oppdaterer du enheten til nyeste versjon av iOS eller iPadOS og tilbakestiller sikkerhetskoden.

Angi en sikkerhetskode for Skjermtid

Du kan angi en sikkerhetskode, slik at kun du kan endre innstillingene for Skjermtid og innvilge mer tid når appgrensene utløper. Bruk denne funksjonen til å angi innstillinger for innhold og personvern for barnets enhet. Fremgangsmåten for å konfigurere en sikkerhetskode for Skjermtid avhenger av om du bruker Familiedeling.

Hvis du bruker Familiedeling til å administrere en barnekonto

1. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  2. Rull ned, og velg barnets navn under Familie.
  3. Trykk på Slå på Skjermtid og deretter på Fortsett.
  4. Konfigurer Skjermfri tidAppgrenser og Innhold og personvern med alle ønskede begrensninger for barnet, eller trykk på Ikke nå.
  5. Trykk på Bruk sikkerhetskode for Skjermtid, og angi en sikkerhetskode når du blir bedt om det. Oppgi sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
  6. Oppgi Apple-ID og passord. Du kan bruke dette til å tilbakestille sikkerhetskoden for Skjermtid hvis du glemmer den.

Hvis du ikke bruker Familiedeling til å administrere en barnekonto

1. Sørg for at du gjør dette på enheten som brukes av barnet.
  2. Gå til Innstillinger og trykk på Skjermtid.
  3. Trykk på Slå på Skjermtid og deretter på Fortsett.
  4. Trykk på Dette er mitt barns [enhet].
  5. Konfigurer Skjermfri tidAppgrenser og Innhold og personvern med alle ønskede begrensninger for barnet, eller trykk på Ikke nå.
  6. Trykk på Bruk sikkerhetskode for Skjermtid, og angi en sikkerhetskode når du blir bedt om det. Oppgi sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
  7. Oppgi Apple-ID og passord. Du kan bruke dette til å tilbakestille sikkerhetskoden for Skjermtid hvis du glemmer den.

Se rapporten din og angi grenser

Skjermtid gir deg en rapport som viser hvordan du bruker enheten, hvilke apper du har åpnet og hvilke nettsteder du har besøkt. Hvis du vil se rapporten, går du til Innstillinger > Skjermtid og trykker på Se all aktivitet under diagrammet. Der kan du se bruken din, angi grenser for de mest brukte appene dine og se hvor mange ganger en enhet har mottatt varslinger eller blitt plukket opp.

Hvis du har slått på Del på tvers av enheter, kan du se bruken på alle enhetene som er logget på med Apple-ID-en og passordet ditt.

Administrer innstillinger for Skjermtid

Gå til Innstillinger > Skjermtid. Trykk deretter på Se all aktivitet, velg en kategori i listen nedenfor og sett grenser. Her er en liste over innstillinger du kan administrere med Skjermtid.

Skjermfri tid

Når du planlegger skjermfri tid i Innstillinger, blir kun anropene og appene du velger, tilgjengelige. Skjermfri tid gjelder for alle enhetene dine som har Skjermtid aktivert, og du får et varsel fem minutter før den begynner. Hvis du har angitt en sikkerhetskode for Skjermtid, inneholder Skjermfri tid en ekstra innstilling: Blokker når skjermfri tid starter. Når denne innstillingen er valgt og du klikker på Be om mer tid når Skjermfri tid begynner, kan du oppgi sikkerhetskoden for å godkjenne appen i 15 minutter, en time eller hele dagen. Barnekontoer kan klikke én gang på Ett minutt til eller klikke på Be om mer tid for å sende forespørselen til foreldrekontoen for godkjenning.

Appgrenser

Du kan angi daglige grenser for appkategorier med Appgrenser. Kanskje du for eksempel vil se produktivitetsapper mens du er på jobb, og ikke sosiale medier eller spill. Appgrenser oppdateres ved midnatt hver dag, og du kan slette dem når som helst.

Kommunikasjonsgrenser

Kontroller hvem barna dine kan kommunisere med – i løpet av dagen og under skjermfri tid. Disse grensene gjelder for telefon-, FaceTime-, Meldinger- og iCloud-kontakter. Det er også her du kan bestemme og administrere hvilke kontakter som er tilgjengelige på en Apple Watch som er sammenkoblet gjennom Familiekonfigurering. Kommunikasjon til kjente nødnumre som er identifisert av iPhone- eller Apple Watch-operatøren din, er alltid tillatt. Du må ha iCloud-kontaktene dine aktivert for å bruke denne funksjonen.

Alltid tillatt

Du vil kanskje ha tilgang til bestemte apper, selv om du har angitt skjermfri tid eller angir en grense for Alle apper og kategorier. Telefon, Meldinger, FaceTime og Kart er alltid tillatt som standard, men du kan fjerne dem hvis du vil.

Innhold og personvern

Du bestemmer hvilke typer innhold som vises på enheten din. Du kan blokkere eksplisitt innhold, kjøp og nedlastinger og angi personverninnstillinger med Innhold og personvern.