Bruk Skjermtid på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Skjermtid får du tilgang til oppdaterte rapporter om hvor mye tid du bruker på iPhone, iPad eller iPod touch, og du kan angi grenser for det du vil administrere.

Skjermtid-symbolet

Med Skjermtid kan du finne ut hvor mye tid du og barna dine bruker på blant annet apper og nettsteder. På denne måten kan du ta velinformerte beslutninger om hvordan du bruker enhetene dine, og angi de grensene du vil. Les videre for å finne ut hvordan du slår på Skjermtid, viser rapporten din og angir grenser, samt hvordan du administrerer enheten til barnet ditt.

Slå på Skjermtid

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.
  2. Trykk på Slå på Skjermtid.
  3. Trykk på Fortsett.
  4. Velg Dette er min [enhet] eller Dette er mitt barns [enhet].

Nå kan du når som helst få en rapport om hvordan du bruker enheten din, apper og nettsteder.

Hvis det er enheten til barnet ditt, kan du konfigurere Skjermtid og opprette innstillinger direkte på enheten til vedkommende, eller du kan bruke Familiedeling til å konfigurere enheten til barnet fra din egen enhet. Når du har konfigurert barnets enhet, kan du også bruke Familiedeling til å se rapporter og justere innstillingene direkte fra enheten din.

Med Skjermtid kan du også opprette en sikkerhetskode for å sikre innstillingene, slik at bare du kan kontrollere brukstiden og utføre endringer. Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du vil endre eller slå av sikkerhetskoden på enheten til barnet ditt, går du til Innstillinger > Skjermtid og trykker på [navnet til barnet]. Trykk så på Endre koden for skjermtid eller Slå av koden for skjermtid, og godkjenn endringen med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden for enheten.

Hvis du har glemt en sikkerhetskode for Restriksjoner du har angitt på en eldre versjon av iOS, eller hvis du har glemt sikkerhetskoden for Skjermtid, må du slette enheten og konfigurere den som en ny enhet før du kan fjerne sikkerhetskoden. Sikkerhetskoden fjernes ikke når du gjenoppretter enheten fra en sikkerhetskopi.

Se rapporten din og angi grenser

Skjermtid gir deg en detaljert rapport om hvordan du bruker enheten, hvilke apper du har åpnet, og hvilke nettsteder du har besøkt – når du vil se det. Bare gå til Innstillinger > Skjermtid, og trykk på Se all aktivitet under grafen. Der kan du se bruken din, angi grenser for de mest brukte appene dine og se hvor mange ganger en enhet ble plukket opp eller mottok en varsling.

Hvis du har slått på Del på tvers av enheter, kan du se bruken på alle enhetene som er logget på med Apple-ID-en og passordet ditt.

Her er innstillingene du kan administrere:

Skjermfri tid
Tenk på det som en blund for skjermtiden din. Når du planlegger skjermfri tid i Innstillinger, er det kun anropene og appene du velger, som er tilgjengelige. Skjermfri tid gjelder for alle enhetene dine som har Skjermtid aktivert, og du får et varsel fem minutter før den begynner.

Appgrenser
Du kan angi daglige grenser for appkategorier med Appgrenser. Kanskje du for eksempel vil se produktivitetsapper mens du er på jobb, og ikke sosiale medier eller spill. Appgrenser oppdateres ved midnatt hver dag, og du kan slette dem når som helst.

Alltid tillatt
Du vil kanskje ha tilgang til bestemte apper, selv om du har angitt skjermfri tid eller angir en grense for Alle apper og kategorier. Telefon, Meldinger, FaceTime og Kart er Alltid tillatt som standard, men du kan fjerne dem hvis du vil.

Innhold og personvern
Du bestemmer hvilke typer innhold som vises på enheten din. Du kan blokkere eksplisitt innhold, kjøp og nedlastinger og angi personverninnstillinger med Innhold og personvern.

Bruk Skjermtid med familien din

Med Familiedeling kan du dele musikk, filmer, apper og mer med familien din – og nå fungerer det også med Skjermtid. Du kan vise rapporter og justere innstillinger for barn i familien når som helst, rett fra enheten din.

Hvis du allerede har en familiegruppe, går du til Innstillinger > Skjermtid og trykker på navnet til barnet ditt. Hvis du må opprette en Apple-ID for barnet, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling > Skjermtid.

Eller hvis du ikke har brukt Familiedeling tidligere, trykker du på Konfigurer skjermfri tid for familien, og deretter følger du instruksjonene for å legge til et barn og konfigurere familien. Du kan legge til familiemedlemmer når som helst fra Familiedeling-innstillingene.

Hvis du vil bruke Skjermtid med Familiedeling på iOS 12 eller nyere eller iPadOS, må du være familieorganisatoren eller forelder/verge i familiegruppen. Barnet ditt må være under 18 år, være medlem i familiegruppen med sin egen Apple-ID og bruke iOS 12 eller nyere eller iPadOS.

Finn ut hvordan du bruker Skjermtid på Mac.