Bruke student-ID-kort i Wallet på iPhone eller Apple Watch

Legg til student-ID-kortet ditt til Wallet og bruk iPhone eller Apple Watch for å få tilgang til steder som hybelen, biblioteket og arrangementer på campus. Eller du kan betale for klesvask, snacks og middag rundt campus.

Hva du trenger for å bruke student-ID-kortet ditt i Wallet

Du trenger følgende for å bruke student-ID-kortet ditt i Wallet:

• iPhone 6 eller iPhone 6 Plus og nyere
  • Apple Watch Series 1 og nyere
  • Apple-ID som er logget på iCloud
  • Den nyeste versjonen av eAccounts-appen, som er tilgjengelig i App Store
  • Duo Mobile-appen, som er tilgjengelig i App Store
  • Den nyeste versjonen av iOS og watchOS

Du kan bruke student-ID-kortet ditt på opptil to enheter som er logget på iCloud med samme Apple-ID.

Legg til et student-ID-kort til Wallet

Hvis du har lastet ned eAccounts-appen og Duo Mobile-appen fra App Store til iPhone:

1. Logg på eAccounts-appen med skole-ID-en din og passordet ditt.
  2. Trykk på brukerprofil-symbolet øverst til venstre i eAccounts-appen.
  3. Trykk på Legg til i Apple Wallet og velg enheten din.

Hvis du legger til ID-kortet ditt til en annen enhet og du ikke ser Legg til i Apple Wallet-knappen, trykker du på Informasjon-symbolet. Deretter trykker du på Legg til eller Fjern campus-ID fra Wallet.

Bruk iPhone eller Apple Watch der du bruker student-ID-kortet ditt

Du kan bruke student-ID-kortet ditt på iPhone eller Apple Watch alle steder der du bruker et fysisk student-ID-kort. Få tilgang til hybelen din eller biblioteket, ta campus-bussen, kjøp mat i kafeer på campus og betal for bøker og utstyr i butikker på campus.

Kasseansatte må kanskje velge betalingsmåten før du kan betale med ID-kortet ditt i Wallet.

student-ID-kort i Wallet

Med Aktiv adgang slått på

Aktiv adgang slås på som standard når du legger til ID-kortet ditt.

Hold den øverste delen av iPhone eller skjermen på Apple Watch noen centimeter unna midten på kortleseren til du kjenner en vibrasjon. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

iPhone og Apple Watch må være slått på, men de trenger ikke å være tilkoblet noe nettverk. Du trenger ikke å bekrefte med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din. Du trenger heller ikke å vekke eller låse opp enheten din eller åpne en app.

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er Express-kort med sparebluss tilgjengelig i opptil fem timer når iPhone må lades. Du kan trykke på sideknappen for å kontrollere at Express-kort er tilgjengelige når iPhone må lades. Dette fører ofte til at sparebluss for Express-kort reduseres betraktelig. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.

Aktiv adgang er ikke tilgjengelig på iPhone 6 eller iPhone 6 Plus.

Aktiv adgang slått av i Wallet

Med Aktiv adgang slått av

På iPhone bruker du Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din til å autentisere. Deretter holder du den øverste delen av iPhone noen centimeter fra den kontaktfrie leseren til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen for å få tilgang til kortene dine, og du sveiper til venstre for å velge ID-kortet ditt. Deretter holder du skjermen mot kortleseren.

Når du legger til ID-kortet ditt i Wallet, slås Aktiv adgang på som standard. Hvis du ikke vil bruke Aktiv adgang, kan du slå det av. Åpne Wallet, trykk på ID-kortet ditt, trykk på Mer-symbolet, og trykk deretter på på/av-knappen for Aktiv adgang.

Legg til penger

Du kan legge til penger på student-ID-kortet ditt med Apple Pay eller et kreditt- eller debetkort som er konfigurert i eAccounts-appen. Eller du kan legge til penger via skolens selvbetjeningsmaskiner.

student-ID-kort i Wallet

Se kontobalansene dine

Slik ser du kontobalansene på student-ID-kortet ditt på iPhone:

• Åpne Wallet-appen.
  • Velg kortet ditt. Du ser opptil tre kontobalanser på forsiden av ID-kortet.
  • Hvis du vil se flere kontobalanser, trykker du på Mer-symbolet.

Hvis du har lagt til kortet i Apple Watch, kan du se kontobalansene i Apple Watch-appen på iPhone eller i Wallet og Apple Pay på Apple Watch.

fjern student-ID-kort fra Wallet

Fjern ID-kortet ditt fra enheten din

Det er flere måter du kan fjerne student-ID-kortet ditt fra Wallet på iPhone eller Apple Watch på.

Åpne Wallet på iPhone, trykk på student-ID-kortet ditt, trykk på Mer-symbolet, og trykk på Fjern kort. Eller du kan åpne Innstillinger, trykke på Wallet og Apple Pay, trykke på student-ID-kortet ditt og deretter trykke på Fjern kort.

På Apple Watch kan du åpne Wallet og trykke og holde på student-ID-kortet ditt. Når Fjern-symbolet vises, trykker du på Fjern kort.

I Apple Watch-appen på iPhone trykker du på Wallet og Apple Pay, trykker på student-ID-kortet ditt, og deretter trykker du på Fjern kort.

Hvis enheten din er mistet eller stjålet

Hvis du vil deaktivere eller fjerne muligheten til å betale fra enheten med student-ID-kortet ditt, kan du gå til kontosiden for Apple-ID eller bruke Finn iPhone. Du kan også kontakte skolens kontor for student-ID-kort. Trykk på Mer-symbolet på ID-kortet i Wallet, og trykk deretter på Kontakt-knappen. Eller du kan fjerne ID-kortet fra eAccounts-appen.

ta kontakt med universitet i Wallet

Kontaktalternativene for skolen din kan være annerledes enn det som vises her.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.