Bruke student-ID-kort i Wallet på iPhone eller Apple Watch

Legg til student-ID-kortet ditt i Wallet, og bruk iPhone eller Apple Watch for å få tilgang til steder som hybelen, biblioteket og arrangementer på campus. Eller du kan betale for klesvask, snacks og middag rundt campus.

Hva du trenger for å bruke student-ID-kortet ditt i Wallet

Kontakt skolekortkontoret ditt for å finne ut om du kan bruke student-ID-kortet ditt i Wallet.

Du trenger følgende for å bruke student-ID-kortet ditt i Wallet:

• iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE eller nyere*
  • Apple Watch Series 1 eller nyere
  • Apple-ID som er logget på iCloud
  • Den nyeste versjonen av skolens app for administrasjon av studentkontoen fra App Store
  • Påloggingsinformasjonen for opplegget skolekortkontoret ditt bruker på å bekrefte identiteten din og generere sikre passord
  • Den nyeste versjonen av iOS og watchOS

Du kan bruke student-ID-kortet ditt på opptil to enheter som er logget på iCloud med samme Apple-ID.

*Noen skoler kan ha forskjellige krav. Ta kontakt med skolekortkontoret ditt hvis du ønsker mer informasjon.

Legg til et student-ID-kort til Wallet

Hvis du har lastet ned appen for administrering av skolekontoen til iPhone og har tilgang til skolekortkontorets opplegg for identitetsbekreftelse og generering av sikre passord:

1. Logg inn på skolens app for administrering av skolekontoen med skole-ID-en din og passordet ditt.
  2. Trykk på Legg til i Apple Wallet.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

Bruk iPhone eller Apple Watch der du bruker student-ID-kortet ditt

Du kan bruke student-ID-kortet ditt på iPhone eller Apple Watch alle steder der du bruker et fysisk student-ID-kort. Få tilgang til hybelen din eller biblioteket, ta campus-bussen, kjøp mat i kafeer på campus og betal for bøker og utstyr i butikker på campus.

Kasseansatte må kanskje velge betalingsmåten før du kan betale med ID-kortet ditt i Wallet.

Med Aktiv adgang slått på

Aktiv adgang** slås på som standard når du legger til ID-kortet ditt.

Hold den øverste delen av iPhone eller skjermen på Apple Watch noen centimeter unna midten på kortleseren til du kjenner en vibrasjon. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

iPhone og Apple Watch må være slått på, men de trenger ikke å være tilkoblet noe nettverk. Du trenger ikke å bekrefte med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din. Du trenger heller ikke å vekke eller låse opp enheten din eller åpne en app.

På en kompatibel iPhone med den nyeste iOS-versjonen kan ekspresskort med reservestrøm være tilgjengelig i opptil fem timer når iPhone må lades, avhengig av enheten din. Du kan trykke på sideknappen for å kontrollere at ekspresskort er tilgjengelige når iPhone må lades. Dette fører ofte til at sparebluss for ekspresskort reduseres betraktelig eller tappes helt. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.

Aktiv adgang** er ikke tilgjengelig på iPhone 6 eller iPhone 6 Plus.

**Noen skoler kan fremdeles kreve at du autentiserer med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din, selv når Aktiv adgang er slått på.

Med Aktiv adgang slått av

På iPhone bruker du Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din til å autentisere. Deretter holder du den øverste delen av iPhone noen centimeter fra den kontaktfrie leseren til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen for å få tilgang til kortene dine, og du sveiper til venstre for å velge ID-kortet ditt. Deretter holder du skjermen mot kortleseren.

Når du legger til ID-kortet ditt i Wallet, slås Aktiv adgang på som standard. Hvis du ikke vil bruke Aktiv adgang, kan du slå det av. Åpne Wallet, trykk på ID-kortet ditt, trykk på mer-knappen , og trykk deretter på på/av-knappen for Aktiv adgang.

Legg til penger

Du kan legge til penger på student-ID-kortet ditt med Apple Pay eller et kreditt- eller debetkort som du har lagt inn i skolens app for administrering av studentkontoen. Eller du kan legge til penger via skolens selvbetjeningsmaskiner.

Se kontobalansene dine

Slik ser du kontobalansene på student-ID-kortet ditt på iPhone:

1. Åpne Wallet-appen.
  2. Velg kortet ditt. Du ser opptil tre kontobalanser på forsiden av ID-kortet.
  3. Hvis du vil se flere saldoer, trykker du på mer-knappen .

Hvis du har lagt til kortet i Apple Watch, kan du se kontobalansene i Apple Watch-appen på iPhone eller i Wallet og Apple Pay på Apple Watch.

Fjern ID-kortet ditt fra enheten din

Det er flere måter du kan fjerne student-ID-kortet ditt fra Wallet på iPhone eller Apple Watch på.

Åpne Wallet på iPhone, trykk på student-ID-kortet ditt, trykk på mer-knappen , og trykk på Fjern kort. Eller du kan åpne Innstillinger, trykke på Wallet og Apple Pay, trykke på student-ID-kortet ditt, og deretter trykke på Fjern kort.

På Apple Watch kan du åpne Wallet og trykke og holde på student-ID-kortet ditt. Når Fjern-symbolet vises, trykker du på Fjern kort.

I Apple Watch-appen på iPhone trykker du på Wallet og Apple Pay, trykker på student-ID-kortet ditt, og deretter trykker du på Fjern kort.

Hvis enheten din er mistet eller stjålet

Hvis du vil deaktivere eller fjerne muligheten til å betale fra enheten med student-ID-kortet ditt, kan du gå til kontosiden for Apple-ID eller bruke Finn iPhone. Du kan også kontakte skolens kontor for student-ID-kort. Trykk på mer-knappen mer-symbol på ID-kortet ditt i Wallet og trykk på Ring. Eller du kan fjerne ID-kortet fra skolens app for administrering av studentkontoen.

Kontaktalternativene for skolen din kan være annerledes enn det som vises her.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.