Administrer iCloud-lagring

Trenger du mer iCloud-lagringsplass? Du kan enkelt administrere lagringen din for å få plass eller oppgradere til iCloud+.

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass. Du kan bruke denne plassen til iCloud-sikkerhetskopieringer, til å lagre bilder og videoer i iCloud-bilder og holde dokumentene dine oppdaterte i iCloud Drive, og mer. Du kan også sjekke hvor mye iCloud-lagringsplass du bruker i Innstillinger på enheten din eller på iCloud.com. Hvis du begynner å gå tom, kan du administrere lagringsplassen for å få mer plass eller oppgradere til iCloud+ når som helst.

Er du usikker på forskjellen mellom lagringskapasiteten på enheten og iCloud-minnet? Finn ut mer om enhetslagring og iCloud-lagring

Frigjør mer plass i iCloud

Hvis du går tom for iCloud-lagringsplass, kan enheten ikke sikkerhetskopiere innhold til iCloud, nye bilder og videoer kan ikke lastes opp til iCloud-bilder og iCloud Drive, og andre iCloud-apper kan ikke holde seg oppdaterte på alle enhetene dine. Du kan heller ikke sende eller motta e-poster med iCloud-e-postadressen din.

Du kan frigjøre lagringsplass i iCloud ved å slette innhold du ikke trenger lenger:

Før du sletter noe kan det hende du vil arkivere eller ta kopier av informasjonen du lagrer i iCloud.

Hvis du begynner å få dårlig med lagringsplass i iOS 17 eller iPadOS 17 eller nyere, kan du gå til Anbefalt for deg i iCloud-innstillingene og se om det fins bilder, store filer eller sikkerhetskopier du kanskje ikke trenger lenger og kan slette.

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Trykk på Anbefalt for deg, trykk deretter på et av alternativene nedenfor og følg instruksjonene på skjermen:
    • Trykk på Gå gjennom sikkerhetskopier for å finne og slette sikkerhetskopier fra enheter du ikke lenger bruker.
    • Trykk på Gå gjennom bilder og videoer for å slette dupliserte bilder, skjermbilder eller videoer du kanskje ikke trenger lenger.
    • Trykk på Gå gjennom store filer for å slette store filer du kanskje ikke trenger lenger.
  3. Hvis ingen av disse alternativene vises, kan du fortsatt slette innhold manuelt fra iCloud.

Reduser størrelsen på iCloud-sikkerhetskopien

Når du sikkerhetskopierer en iPhone eller iPad til iCloud, sikkerhetskopieres den viktigste informasjonen på enheten din automatisk. Finn ut mer om hva iCloud sikkerhetskopierer

Mange apper sikkerhetskopierer automatisk til iCloud etter at du har installert dem. Du kan redusere størrelsen på iCloud-sikkerhetskopien din, og frigjøre plass i iCloud når du slutter å sikkerhetskopiere apper du ikke bruker eller sletter gamle iCloud-sikkerhetskopier.

Velg hvilke apper du vil sikkerhetskopiere på iPhone eller iPad

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Trykk på Administrer kontolagring eller trykk på Administrer lagring, og trykk deretter på Sikkerhetskopier.
  3. Trykk på navnet til enheten du bruker.
  4. Slå av alle apper som du ikke ønsker å sikkerhetskopiere.
  5. Velg Slå av og slett.

Når du bekrefter at du vil Slå av og slette en app, blir iCloud-sikkerhetskopiering slått av for denne appen, og all informasjonen dens fjernes fra iCloud.

Noen apper sikkerhetskopieres alltid, og du kan ikke slå dem av.

Slett sikkerhetskopier og slå av iCloud-sikkerhetskopiering for enheten

Du kan slette gamle iCloud-sikkerhetskopier for enheten du bruker for øyeblikket, eller eldre enheter du kanskje ikke bruker lenger. iCloud-sikkerhetskopier er tilgjengelige i 180 dager etter at du deaktiverer eller slutter å bruke sikkerhetskopiering med iCloud. Sikkerhetskopieringer som nå brukes for å gjenopprette en enhet kan ikke slettes.

iPhone eller iPad

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt], og trykk på iCloud.
  2. Trykk på Administrer kontolagring eller trykk på Administrer lagring, og trykk deretter på Sikkerhetskopier.
  3. Trykk på navnet til enheten du vil slette sikkerhetskopien for.
  4. Trykk på Slett sikkerhetskopi > Slå av og slett.

Når du sletter en sikkerhetskopi, slås iCloud-sikkerhetskopiering av for iPhone eller iPad. Du kan slå på iCloud-sikkerhetskopiering igjen i innstillingene for iCloud på enheten.

Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger eller velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID og deretter iCloud.
  3. Klikk på Administrer, og velg Sikkerhetskopier.
  4. Velg en av enhetens sikkerhetskopieringer og klikk deretter — for å slette. Når du blir bedt om å bekrefte, velger du Slett hvis du vil slå av sikkerhetskopiering og fjerne alle sikkerhetskopier for enheten fra iCloud.

Når du sletter en sikkerhetskopiering, slår den også av iCloud-sikkerhetskopiering for enheten din. Du kan slå på iCloud-sikkerhetskopiering igjen i innstillingene for iCloud på enheten.

Windows-maskin

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Klikk på Lagring.
  3. Velg Sikkerhetskopi fra de oppførte elementene.
  4. Velg en av enhetssikkerhetskopiene, og klikk deretter på Slett. Når du blir bedt om å bekrefte, velger du Slett hvis du vil slå av sikkerhetskopiering og fjerne alle sikkerhetskopier for enheten fra iCloud.

Når du sletter en sikkerhetskopi, blir iCloud-sikkerhetskopiering også slått av for enheten. Du kan slå på iCloud-sikkerhetskopiering igjen i innstillingene for iCloud på enheten.

Slette bilder i iCloud-bilder

iCloud-bilder bruker iCloud-lagringsplass til å holde bilder og videoer oppdatert på alle enhetene dine. Du kan få mer plass i iCloud når du sletter bilder og videoer du ikke lenger trenger, fra Bilder-appen på noen av enhetene dine.

Før du sletter noe, må du passe på at du sikkerhetskopierer bildene og videoene som du fremdeles vil ha. Når du bruker iCloud-bilder og sletter et bilde eller en video på en enhet, slettes bildet eller videoen også på alle andre enheter du er logget på med samme Apple-ID.

Bruk fremgangsmåten nedenfor for å slette bilder og videoer fra iCloud-bilder. Hvis du ikke bruker iCloud-bilder, kan du slette bilder fra kamerarullen i stedet.

Hvis du er en del av et delt iCloud-bildebibliotek, påvirker bilder som legges til i det delte biblioteket, kun lagringsplassen til personen som opprettet det delte biblioteket. For å slette elementer som tar opp plass i iCloud-lagringen,sørg for at du ser på det personlige biblioteket ditt.

iPhone eller iPad

1. Åpne Bilder-appen, og trykk deretter på Bibliotek nederst på skjermen.
  2. Trykk på Alle bilder.
  3. Trykk på Velg, og velg ett eller flere bilder eller videoer som du vil slette.
  4. Trykk på Slett , og trykk deretter på Slett bilde.

Hvis du ikke bruker iCloud-bilder

Hvis du ikke bruker iCloud-bilder, blir Kamerarull en del av iCloud-sikkerhetskopien. For å sjekke hvor mye lagringsplass den bruker i iCloud Backup:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt], og trykk på iCloud.
  2. Trykk på Administrer kontolagring eller trykk på Administrer lagring, og trykk deretter på Sikkerhetskopier.
  3. Trykk på navnet til enheten du bruker, og se på Bilder.

For å redusere størrelsen på Bilder-sikkerhetskopien kan du lagre bildene og videoene dine på datamaskinen, og derettersikkerhetskopiere enheten manuelt. Hvis du vil beholde bildene og videoene dine på enheten, kan du slå av Bilder i Sikkerhetskopiering eller oppgradere til iCloud+ for mer lagring. Hvis du har bilder du ikke vil beholde, kan du slette dem:

1. Åpne Bilder.
  2. Velg elementet som du ønsker å slette.
  3. Trykk på Slett  og trykk deretter på Slett bilde.

Mac

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Marker bildene og videoene som du vil slette.
  3. Trykk på Slette-tasten på tastaturet ditt, control-klikk eller høyre-klikk og velg Slett (#) bilder. Klikk deretter på Slett for å bekrefte.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com på iPhone, iPad eller datamaskinen.
  2. Velg Bilder-appen.
  3. Marker bildene eller videoene som du vil slette.
    • For å velge flere bilder eller videoer, trykk på Velg i iOS eller iPadOS, eller hold inne Kommando på en Mac eller Ctrl på en PC mens du velger elementene.
    • For å velge alle, holder du inne Kommando-A i macOS eller Ctrl-A i Windows, eller trykker på Velg alle i iOS eller iPadOS.
  4. Trykk på sletteknappen , og trykk deretter på Slett.

Du kan gjenopprette bilder og videoer som du sletter, fra albumet Nylig slettet i 30 dager. Hvis du vil fjerne innhold raskere fra albumet Nylig slettet, trykker du på Velg og markerer objektene du vil fjerne. Trykk på Slett > Slett. Hvis du overskrider iCloud-lagringsgrensen, vil enheten umiddelbart fjerne eventuelle bilder og videoer du sletter, og de vil ikke være tilgjengelig for gjenoppretting i albumet Nylig slettet.

Slett mapper eller filer i iCloud Drive

Du kan administrere og slette mapper eller filer du lagrer i iCloud Drive, fra iPhone, iPad, Mac eller PC. Hvis noen andre deler mapper med deg, teller disse ikke med i din iCloud-lagring.

iPhone

1. Gå til Filer-appen, og trykk på Bla gjennom.
  2. Under Steder trykker du på iCloud Drive.
  3. Trykk på Mer-knappen , og trykk deretter på Velg.
  4. Velg filen eller mappen du vil fjerne.
  5. Trykk på sletteknappen for å slette filen fra iCloud Drive og alle enhetene dine. Den blir liggende i «Nylig slettet» i 30 dager.

iPad

1. Gå til Filer-appen og åpne sidepanelet.
  2. Under Steder trykker du på iCloud Drive.
  3. Trykk på Velg, og velg deretter filen eller mappen du vil fjerne.
  4. Trykk på Slett for å slette filen fra iCloud Drive og alle enhetene dine. Den blir liggende i «Nylig slettet» i 30 dager.

Mac

1. Åpne Finder og gå til iCloud Drive-mappen.
  2. Dra et objekt til papirkurven eller flytt det til en annen mappe på Macen. Hvis du flytter den til papirkurven, blir liggende i «Nylig slettet» i 30 dager.

Windows-maskin

På en Windows-maskin med iCloud for Windows kan du administrere iCloud Drive-filer med Windows Utforsker. Du kan feste en fil eller mappe i Windows Utforsker, eller bruke disse trinnene for å legge til en iCloud Drive-mappe i Windows Utforsker og slette den fra iCloud Drive:

1. Last ned og installer iCloud for Windows.
  2. Logg på med Apple-ID.
  3. Slå på iCloud Drive.
  4. Gå til iCloud Drive-mappen.
  5. Velg mappene eller filene du vil slette.
  6. Klikk på Slett. Den blir liggende i «Nylig slettet» i 30 dager.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com.
  2. Trykk på iCloud Drive-appen.
  3. Velg filene du vil slette, og trykk på sletteknappen . Den blir liggende i «Nylig slettet» i 30 dager.

Slett tekstmeldinger og vedlegg i Meldinger

Når du bruker Meldinger i iCloud, blir alle tekstmeldingene og vedleggene du sender og mottar, lagret i iCloud-lagringsplassen din. Du kan frigjøre mer plass ved å slette tekstmeldinger og vedlegg du ikke trenger lenger, for eksempel bilder, videoer og filer.

Slett en melding eller vedlegg på iPhone eller iPad

1. I en meldingssamtale holder du på meldingsboblen eller vedlegget du vil slette.
  2. Trykk på Mer.
  3. Trykk på sletteknappen , og trykk deretter på Slett melding. Hvis du vil slette alle meldingene i en tråd, trykker du på Slett alle øverst til venstre. Trykk på Slett samtale.

Slett flere vedlegg fra en kontakt eller samtale

1. I en meldingssamtale trykker du på navnet til kontakten øverst på skjermen.
  2. I Bilde-avsnittet trykker du på Se alle.
  3. Trykk på Velg og deretter på bildene du vil slette.
  4. Trykk på Slett og deretter på Slett vedlegg for å bekrefte.

Slett en hel samtale

1. Dra mot venstre over samtalen du vil slette.
  2. Trykk på Slett.
  3. Trykk på Slett igjen for å bekrefte.

Slett en melding eller vedlegg på Macen

1. Åpne en meldingssamtale.
  2. Kontroll-klikk på det tomme området i meldingsboblen du vil slette.
  3. Velg Slett.
  4. Klikk på Slett for å bekrefte.

Slett flere vedlegg fra en kontakt eller samtale

1. Åpne en meldingssamtale.
  2. Klikk på Info-knappen .
  3. Bla for å se Bilder-delen.
  4. Klikk på et vedlegg og hold deretter Kommando-tasten nede for å velge flere vedlegg.
  5. Control-klikk eller høyre-klikk, velg deretter Slett.
  6. Klikk på Slett vedlegg for å bekrefte.

Slett en hel samtale

1. Kontroll-klikk på en samtale.
  2. Velg Slett eller Slett samtale.
  3. Klikk på Slett for å bekrefte.

Slett meldinger og administrer Mail

Du kan frigjøre plass i iCloud når du sletter e-postmeldinger fra e-postkontoen for iCloud. Du kan også flytte e-postmeldinger fra iPhone eller iPad til en Mac eller Windows-maskin, der de ikke lenger tar opp plass i iCloud-lagringen.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slette meldinger fra kontoen. Husk at meldinger med store vedlegg tar opp mer plass enn enkle tekstmeldinger.

iPhone eller iPad

Hvis din iPhone eller iPad er konfigurert med tilgang til iCloud-e-post, kan du slette meldinger fra alle postkassene, og så tømme papirkurven for å frigjøre plass:

1. Dra mot venstre over en melding for å slette den.
  2. Gå til postkassene dine og velg søppelpost.
  3. For å slette en melding av gangen sveiper du til venstre på hver melding. For å slette alt, trykk på Rediger, trykk på Velg alle og trykk deretter på Slett. Trykk på Slett alle for å bekrefte.

Mac eller Windows-PC

Hvis du bruker iCloud Mail sammen med et skrivebordsprogram for e-post, slik som Mail på Mac eller Microsoft Outlook på PC, gjør du følgende:

• Mail på Mac: Slett meldingene du ikke lenger ønsker å ha, velg deretter Postkasse > Fjern slettede objekter og velg iCloud-e-postkontoen din fra menyen. Klikk deretter på Slett for å bekrefte.
  • Microsoft Outlook 2010 til og med Outlook 2016 (Windows): Slett meldingene du ikke ønsker å ta vare på. Outlook sletter meldingene permanent neste gang du avslutter og starter programmet på nytt.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com.
  2. Velg Mail og velg søppelmappe.
  3. Hvis du vil slette én melding om gangen, velger du ønsket melding og velger deretter søppelknappen . For å slette flere meldinger velger du meldingene du ønsker å slette og velger deretter Slett.

Slett taleopptak

Med Taleopptak i iCloud lagres taleopptakene dine i iCloud. Du kan enkelt slette dem hvis du trenger mer plass.

iPhone eller iPad

1. Trykk på Rediger, og velg deretter taleopptakene du vil slette.
  2. Trykk på sletteknappen .
  3. Åpne Nylig slettet, og trykk deretter på Rediger.
  4. Trykk på Slett alle, eller velg talememoer og trykk deretter på Slett.

Mac

1. Velg talememoene du ønsker å slette.
  2. Klikk på sletteknappen .
  3. Åpne Nylig slettet, og klikk deretter på Slett alle eller Slett.
  4. Klikk på Slett for alltid for å bekrefte.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.