Bruk Fallregistrering med Apple Watch Series 4

Hvis Apple Watch Series 4 oppdager et stygt fall, kan den hjelpe deg med å kontakte nødtjenesten om nødvendig.

Slik fungerer det

Hvis Apple Watch Series 4 oppdager et stygt fall mens du har på deg klokken, trykker den deg på håndleddet, spiller av en alarm og viser et varsel. Du kan velge å kontakte nødtjenesten eller avslutte alarmen ved å trykke på «Jeg falt, men har det fint» eller «Jeg falt ikke».

Apple Watch med meldingen «Det ser ut til at du har hatt et stygt fall» og Nødanrop (SOS)-skyveknappen.

Hvis Apple Watch oppdager at du beveger på deg, venter den til du svarer på varselet og ringer ikke til nødtjenesten automatisk. Hvis Apple Watch oppdager at du ikke beveger deg på ett minutt, starter den en nedtelling på 15 sekunder samtidig som den trykker deg på håndleddet og spiller av en alarm. Alarmen blir høyere, slik at noen i nærheten kan høre den. Når nedtellingen er ferdig, ringer klokken automatisk til nødtjenesten. Deretter sender de en melding til nødkontaktene dine og oppgir plasseringen din, slik at de vet at Apple Watch oppdaget et stygt fall og ringte til nødtjenesten.

Apple Watch får nødkontaktene dine fra Nødinfoen din. Håndleddssenoren må være påslått på klokken din for at den skal kunne ringe nødtjenesten automatisk: Åpne Innstillinger-appen på Apple Watch, trykk på Generelt og sørg for at Håndleddssensor er slått på. Fall registreres også automatisk i Helse-appen, med mindre du svarer at du ikke falt når Apple Watch spør. Åpne Helse-appen på iPhone, trykk på Helsedata-fanen og på Resultater for å sjekke falloggen din.

Ring til nødtjenester

Dra Nødanrop (SOS)-skyveknappen på alarmen for å ringe nødtjenesten. Apple Watch ringer automatisk hvis den oppdager at du ikke har beveget deg på ett minutt. Hvis Apple Watch oppdager at du beveger på deg, ringer den ikke automatisk.

Noen land og regioner har flere nødtjenestenummer. I disse landene ringer Apple Watch til det nummeret som sender deg til ambulansetjenesten.

Avslutt en samtale

Hvis du får et varsel som spør deg om du falt, avslutter du alarmen ved å trykke på «Jeg falt, men har det fint» eller «Jeg falt ikke». Trykk på Avbryt hvis nedtellingen har begynt.

Hvis du ringer nødtjenesten, kan du avslutte samtalen når den er ferdig eller hvis du ikke lenger trenger nødhjelp:

1. Trykk på Avslutt samtale-knappen.
  2. Trykk på Ja på Avslutt samtale-skjermen.

Nødanrop (SOS)-alternativer på iPhone.

Slå Fallregistrering av eller på

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, deretter trykker du på Min klokke-fanen.
  2. Trykk på Nødanrop (SOS).
  3. Slå Fallregistrering av eller på.

Hvis du skrev inn alderen din da du konfigurerte Apple Watch eller Helse-appen, og du er 65 år eller eldre, slås denne funksjonen på automatisk.

Apple Watch oppdager ikke alle fall. Hvis du er mye i aktivitet, er det mer sannsynlig at Fallregistrering blir utløst på grunn av brå bevegelser som kan ligne på fall.

Daniel Pedersens nødinfo i Helse-appen.

Konfigurer nødinfoen din og legg til nødkontakter

1. Åpne Helse-appen på iPhone, og trykk deretter på Nødinfo-fanen.
  2. Trykk på Rediger.
  3. Skriv inn fødselsdatoen din og annen helseinformasjon.
  4. Trykk på det grønne plussymbolet under nødkontakter for å legge til en nødkontakt. Trykk på en kontakt, og legg deretter til informasjon om hva slags forhold du har til denne personen.
  5. Trykk på Fjern-symbolet ved siden av kontakten og på Slett for å fjerne en nødkontakt.
  6. Slå på Vis på låst skjerm for å vise Nødinfo på låseskjermen. I en nødsituasjon gis denne informasjon til personer som vil hjelpe.
  7. Trykk på Ferdig.

Du kan ikke angi en nødtjeneste som nødkontakt.