Lytt til lydbøker i Apple Books

Finn ut hvordan du kjøper og laster ned lydbøker, og hvordan du styrer lydavspillingen.

Mac som viser utvalgte lydbøker i Lydbokhandel, og iPhone som viser delene i Lydbokhandel, inkludert nye og populære lydbøker.

Finn og kjøp lydbøker

I Lydbokhandel kan du kjøpe lydbøker og lytte til utdrag.

Det er kanskje ikke mulig å kjøpe bøker og lydbøker i landet eller regionen du bor i. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Finn og kjøp lydbøker på iPhone, iPad eller iPod touch

For å bla i lydbøker åpner du Apple Books-appen og trykker på Lydbøker-fanen nederst på skjermen. Utforsk nye og utvalgte lydbøker, eller trykk på  Bla gjennom deler øverst på skjermen for å se alle sjangere og avdelinger i bokhandelen. Trykk på Store fortellere for å søke etter bøker med favorittfortelleren din, kjente fortellere eller dramatiseringer med full besetning. Eller trykk på Søkefanen nederst på skjermen for å finne bestemte lydbøker.

Når du finner en lydbok du er interessert i, kan du lytte til et utdrag. Trykk på en lydbok, og trykk på  FORHÅNDSVISNING. Trykk på prisen for å kjøpe en lydbok.

Hvis du har kjøpt en lydbok, men det ikke vises at du har kjøpt den i nettbokhandelen, kan du finne og laste ned lydboken på nytt i de tidligere kjøpene dine.

Finn og kjøp lydbøker på Mac

Åpne Apple Books-appen, og klikk på Lydbokhandel øverst på skjermen. For å bla gjennom og se etter lydbøker klikker du på Utvalgte, Topplister, Kategorier eller Populære forfattere. Bruk søkefeltet øverst på skjermen for å søke etter en spesifikk lydbok.

Hvis du vil høre et utdrag fra en lydbok, dobbeltklikker du på boken for å åpne informasjonssiden for boken, og deretter klikker du på Forhåndsvis under prisen på boken. Klikk på prisen for å kjøpe lydboken.

Lytt til lydbøker

Du må laste ned lydbøker til en enhet før du kan lytte til dem. Slik gjør du det:

Last ned lydbøker på iPhone, iPad eller iPod touch

1. I Bøker-appen trykker du på Leses nå og deretter på profilsymbolet ditt.
  2. Under Mine Kjøp trykker du på Lydbøker, og deretter trykker du på Alle lydbøker.
  3. Finn lydboken du vil laste ned, og trykk deretter på last ned-knappen .

Last ned lydbøker på Mac

1. Åpne Bøker-appen.
  2. Klikk på Lydbokhandel øverst i vinduet.
  3. Klikk på Kjøpt under Snarveier.
  4. Finn lydboken du vil ha, og klikk på last ned-knappen  øverst i hjørnet.

Lytt til lydbøker på Apple Watch

Bruk Lydbøker-appen på klokken for å strømme lydbøker eller spille av lydbøker som du synkroniserer fra iPhone. Finn ut mer.

Kontroller lydavspillingen

På iPhone, iPad eller iPod touch vises avspillingskontrollene når du spiller av en lydbok. På Mac finner du avspillingskontrollene nederst i sidepanelet.

iPhone som spiller av en lydbok av John Grisham. Avspillingskontrollene finner du nedenfor bildet av bokomslaget.

Spole fremover eller bakover

Trykk eller klikk på spol 15 sekunder frem-knappen  eller spol 15 sekunder tilbake-knappen .

Bytt spor

For å bytte spor trykker eller klikker du på innholdsfortegnelse-knappen , og deretter velger du det sporet du vil ha.

Juster avspillingshastigheten

For å spille av lydboken raskere eller saktere på iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på knappen for avspillingshastighet . På Mac klikker du på Kontroller > Avspillingshastighet.

Still inn en sovetid

Hvis du vil at lydboken skal slutte å spilles av etter en bestemt tid, stiller du inn en sovetid. På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på soveknappen . På Mac klikker du på Kontroller > Søvninnstilling øverst på skjermen.

Spill av til en høyttaler

På iPhone, iPad eller iPod touch kan du trykke på AirPlay-knappen  for å spille av en lydbok på en annen høyttaler. Finn ut mer om strømming av lyd med AirPlay.

Slik finner du digitale hefter

Noen lydbøker selges med PDF-filer som kalles digitale hefter som tillegg. Slik finner du de digitale heftene dine:

• På iOS- eller iPadOS-enheten din åpner du Bøker-appen og trykker på Bibliotek, Samlinger og til slutt PDF-filer.
  • På Mac åpner du Bøker-appen og klikker på PDF-filer.

Oppdag flere måter å lytte på