Bruk Walkietalkie på Apple Watch

Uansett om du er på shopping eller prøver å finne noen i en folkemengde, kan du bruke Walkietalkie-appen til å kontakte vedkommende – du trenger bare å trykke. Legg til venner, og snakk med dem når du vil.

En samtale med Joe Mazzanti ved bruk av Walkietalkie-appen

Walkietalkie-symbolet

For å bruke Walkietalkie-appen må du og vennene dine ha Apple Watch Series 1 eller nyere med watchOS 5. Du må også konfigurere FaceTime-appen på iPhone og kunne utføre og motta FaceTime-anrop. Walkietalkie-appen er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner

Venner i Walkietalkie-appen

Legg til vennene dine

1. Åpne Walkietalkie-appen på Apple Watch.
  2. Trykk på plussymbolet, og velg deretter en kontakt.
  3. Vent på at vennen din skal godta invitasjonen. Kontaktkortet forblir grått og merket som «invitert» inntil vennen din godtar. Når vedkommende har godtatt invitasjonen, kan dere snakke sammen umiddelbart, og kontaktkortet blir gult.

Hvis du vil fjerne en venn, åpner du Walkietalkie-appen, sveiper til venstre på vennen og trykker på Slett-symbolet. Eller du kan åpne Apple Watch-appen på iPhone. Trykk på Walkietalkie > Endre, trykk på minussymbolet og deretter på Fjern.

Få hjelp hvis du ikke kan legge til en venn i Walkietalkie

Invitasjon til å snakke fra Erin Steed

Godta invitasjonen

1. Trykk og hold øverst på urskiven og dra ned for å åpne Varslingssenter.
  2. Ser etter et varsel fra Walkietalkie og trykk på det.
  3. Trykk på Tillat alltid.
  4. Hvis du ikke finner invitasjonen, må du sørge for at Ikke forstyrr er slått av. Trykk og hold nederst på urskiven og dra opp for å åpne Kontrollsenter. Hvis Ikke forstyrr er på, trykker du på Ikke forstyrr-symbolet

Start en samtale

1. Åpne Walkietalkie-appen på Apple Watch.
  2. Trykk på en venn.
  3. Trykk og hold inne snakkeknappen, og si noe. Hvis du ser «kobler til» på skjermen, venter du til Walkietalkie er tilkoblet. Når Walkietalkie er tilkoblet, kan vennen din høre stemmen din og snakke med deg umiddelbart.

Når vennen din går med Apple Watch, blir vedkommende varslet av Walkietalkie når du vil snakke.

Snakk via Walkietalkie

1. Trykk og hold inne snakkeknappen, og si noe.
  2. Slipp knappen når du er ferdig. Vennen din hører umiddelbart beskjeden din.

For å endre volumet vrir du på Digital Crown.

Tilgjengelig avslått i Walkietalkie

Slå Walkietalkie av eller på

1. Åpne Walkietalkie-appen.
  2. Slå Tilgjengelig av eller på. Hvis noen prøver å kontakte deg når du ikke er tilgjengelig, ser du et varsel der du blir spurt om du vil snakke.

Hvis du slår på Lydløsmodus, kan du fremdeles høre lyder og stemmen til vennen din. Hvis du slår på Forestilling eller Ikke forstyrr, blir du automatisk utilgjengelig for kontakt via Walkietalkie.

Få hjelp

Hvis iPhone ikke er i nærheten, kan du bruke Walkietalkie med en mobilnett- eller Wi-Fi-tilkobling. Finn ut hvordan du bruker Apple Watch når iPhone ikke er i nærheten.

Finn problemet ditt nedenfor for mer hjelp.

Hvis du ikke ser Walkietalkie-appen

1. Last ned FaceTime-appen på iPhone. Åpne App Store på iPhone, søk etter FaceTime og trykk på Last ned-symbolet.
  2. Sørg for at FaceTime er slått på. Åpne Innstillinger-appen, trykk på FaceTime og slå på FaceTime.
  3. Åpne FaceTime-appen. Prøv å ringe noen for å kontrollere at FaceTime er konfigurert på riktig måte.
  4. Omstart Apple Watch.
  5. Omstart iPhone.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Hvis du har problemer med å sende og motta invitasjoner

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone og trykk på FaceTime. Sørg for at du har logget deg på med Apple-ID-en din. Under Du kan nås via FaceTime på, må du sørge for at e-postadressen din er markert.
  2. Omstart Apple Watch.
  3. Omstart iPhone.
  4. Prøv å sende invitasjonen på nytt. På Apple Watch åpner du Walkietalkie-appen, sveiper til venstre på kontakten og trykker på Slett-symbolet. Trykk på plussymbolet, og velg den samme kontakten.

Hvis du fremdeles trenger hjelp

Hvis du har oppdatert til watchOS 5 og prøvd trinnene ovenfor, men fortsatt trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.