Bruk Walkietalkie på Apple Watch

Uansett om du er på shopping eller prøver å finne noen i en folkemengde, kan du bruke Walkietalkie-appen til å kontakte vedkommende med ett enkelt trykk. Legg til venner, og snakk med dem når du vil.

Bruk Walkietalkie på Apple Watch

For å bruke Walkietalkie-appen må du og vennene dine ha Apple Watch Series 1 eller nyere med watchOS 5.3 eller nyere. Begge to må også konfigurere FaceTime-appen Walkietalkie-appen er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Slik legger du til venner i Walkietalkie-appen

1. Åpne Walkietalkie-appen på Apple Watch.

2. Rull gjennom listen over kontakter, og trykk deretter på et navn for å sende en invitasjon.

3. Vent på at vennen din skal godta invitasjonen. Kontaktkortet forblir grått og vises under Venner du har invitert, inntil vennen din godtar invitasjonen. Når vedkommende godtar invitasjonen, blir kontaktkortet gult. Deretter kan du og vennen din snakke med hverandre.

watchos-10-series-8-walkie-talkie-invite-friend

Hvis du vil fjerne en venn, åpner du Walkietalkie-appen, sveiper til venstre på vennen og trykker på Slett-knappen . Eventuelt kan du åpne Apple Watch-appen på iPhone, trykke på Walkietalkie > Rediger, trykke på minus-knappen og deretter på Fjern.

Få hjelp hvis du ikke kan legge til en venn i Walkietalkie.

Slik godtar du en Walkietalkie-invitasjon

Trykk på Tillat alltid i varslingen som åpnes når noen inviterer deg. Hvis du går glipp av varslingen første gang, kan du finne den i Varslingssenteret. Invitasjoner vises også i Walkietalkie-appen.

watchos-10-series-8-walkie-talkie-friend-wants-to-talk-notification

Slik starter du en Walkietalkie-samtale

1. Åpne Walkietalkie-appen på Apple Watch.

2. Trykk på en venn.

3. Trykk og hold inne snakkeknappen, og si noe. Hvis du ser «kobler til» på skjermen, venter du til Walkietalkie er tilkoblet. Når Walkietalkie er tilkoblet, kan vennen din høre stemmen din og snakke med deg umiddelbart.

Så lenge vennen din har på seg Apple Watch og Walkietalkie-appen slått på, mottar han eller hun varslinger når du vil snakke med vedkommende.

Slik snakker du med Walkietalkie

1. Trykk og hold inne snakkeknappen, og si noe.

2. Slipp knappen når du er ferdig. Vennen din hører umiddelbart det du sa.

For å justere volumet roterer du på Digital Crown.

Slå Walkietalkie av eller på

1. Åpne Walkietalkie-appen.

2. Slå Walkietalkie av eller på. Hvis noen prøver å kontakte deg når du ikke er tilgjengelig, ser du et varsel der du blir spurt om du vil snakke.

watchos-10-series-8-walkie-talkie-turn-off

Du kan også slå Walkietalkie av eller på ved å trykke på Walkietalkie-knappen i Kontrollsenter.

Hvis du slår på Lydløsmodus i Kontrollsenter, kan du fremdeles høre lyder og stemmen til vennen din. Hvis du slår på Forestilling, blir du automatisk utilgjengelig for kontakt via Walkietalkie. Ikke forstyrr kopierer innstillingene på iPhonen din, slik at du kan administrere hvilke Walkietalkie-varslinger som vises, og når du får dem.

Få hjelp

Hvis iPhone ikke er i nærheten, kan du bruke Walkietalkie med en mobilnett- eller Wi-Fi-tilkobling. Finn ut hvordan du bruker Apple Watch når iPhone ikke er i nærheten.

Finn problemet ditt nedenfor for mer hjelp.

Hvis du ikke ser Walkietalkie-appen

1. FaceTime er påkrevd for at Walkietalkie skal fungere, så hvis du har slettet FaceTime, må du laste den ned på nytt på iPhonen. Åpne App Store på iPhone, søk etter FaceTime og trykk på Last ned-knappen .

2. Sørg for at FaceTime er slått på. Åpne Innstillinger-appen, trykk på FaceTime, og slå på FaceTime.

3. Åpne FaceTime-programmet. Prøv å ringe noen for å kontrollere at FaceTime er riktig konfigurert.

4. Start Apple Watch på nytt.

5. Start iPhone på nytt.

Hvis du har FaceTime på iPhone og ikke ser Walkietalkie-appen på klokken din, har du kanskje slettet appen. Åpne App Store på Apple Watch og last ned appen på nytt.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Hvis du har problemer med å sende og motta invitasjoner

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone og trykk på FaceTime. Sørg for at du har logget deg på med Apple-ID-en din. Under Du kan nås med FaceTime på, må du sørge for at e-postadressen din er markert.

2. Start Apple Watch på nytt.

3. Start iPhone på nytt.

4. Prøv å sende invitasjonen på nytt. På Apple Watch åpner du Walkietalkie-appen, sveiper til venstre på kontakten og trykker på Slett-knappen . Trykk på Pluss-knappen , og velg den samme kontakten.